Logo
Logo

Jobs voor commercieel talent

Beste partner voor je salesprofielen

War for talent

Voor kandidaten

 

De arbeidsmarkt heeft voor werkzoekenden, zeker aan het begin van hun carrière, veel mee van een jungle. Enkele bedrijven met een sterk merk zijn gekend, of althans hun naam of imago. Maar wat doen die andere tienduizenden onbekende bedrijven? Wat bestaat er zoal in de markt? En hoe bereik je die?

 

Wij van JongeRaven begeleiden jou graag en gaan samen met jou op zoektocht naar de ideale match. Onze jarenlange ervaring komt daarbij erg van pas. 

Kom je pas op de arbeidsmarkt, of ben je al langere tijd actief? Ons maakt het niet uit zolang je maar commercieel talent hebt. Wil je rustig uitkijken naar een nieuwe opportuniteit, of ben je dringend op zoek? Ook prima, zolang je maar het Jonge Raaf profiel hebt (lees vooral verder), meld je je maar bij ons aan!

 

 

Voor bedrijven

 

Bedrijven hebben geregeld vers bloed nodig, maar blijven altijd wat op hun hoede. Aanwerven kost geld, en zeker als dat verkeerd uitdraait.

 

Bovendien, hoe jonger je nieuwe werknemers zijn: eens goed en wel opgeleid, zien ze mooier gras aan de andere kant, toch?

 

Dat cliché hoeft gelukkig niet altijd waarheid te zijn: onze Jonge Raven zijn geen jonge wolven, en zijn dus uit het goede hout gesneden. Werkethiek en respect zijn elementen waarmee een Jonge Raaf zich onderscheidt in het arbeidsveld. Echte Witte Raven dus.

 

Wij brengen ze tot bij u.  Zowel minder als meer ervaren commerciëlen, tot en met sales management: daarvoor kan u bij ons terecht (zie ook onder SterkeRaven en WijzeRaven).

Een selectiekantoor als geen ander

Wij selecteren continu commerciële profielen, los van jobs. Het startpunt is onze kandidaat, en we gaan met hem/haar op zoek naar die job die het beste aansluit bij zijn/haar competenties en interesses. Streng maar rechtvaardig selecteren wij commercieel toptalent met drive, goesting, een gezonde portie lef en een positieve ingesteldheid. Inderdaad: ook werkattitude, maturiteit, inborst en motivatie worden mee in de balans gelegd. Op zoek naar de commerciële Witte Raaf dus.

 

Wij werken quasi uitsluitend op direct sales profielen, vaak omschreven als accountmanager of vertegenwoordiger. Daarnaast is ook projectmanagement en sales management ons ding (zie ook SterkeRaven en WijzeRaven).

 

Wij zijn geen interimkantoor en werken met een finding fee, zeer competitief bovendien.

Discretie gewaarborgd

Voor Jonge Raven

 

Je zit nog in een job, maar dreigt al een poosje je drive te gaan verliezen? Misschien ben je dus toe aan een nieuwe uitdaging? Alleen, "zie eens dat het uitkomt"...  Toch moet je in zo'n geval de stap nemen, tenminste voorzover je bij je huidige werkgever alles goed en wel hebt overwogen, overlegd of doorgepraat.

 

Want 'blijven hangen' brengt noch jezelf noch je werkgever de oplossing. Welnu, bij ons kan je je risicoloos melden. We garanderen je volle discretie en gaan samen met jou op zoek naar die nieuwe uitdaging.

 

Voor je het weet, zit je weer kiplekker in je vel. Wedden?

 

 

Voor bedrijven

 

De ketting is maar zo sterk als zijn zwakste schakel. En als die dus moet worden vervangen, dan is het tijd voor u om een Jonge Raaf in huis te halen.

 

Wij garanderen u de grootste discretie: uw vacature wordt niét, of althans niet herkenbaar, bekend gemaakt. Gezien wij continu selecteren, los van jobs, is de kans reëel dat wij uw nieuwe sterke schakel in ons JR-nest zitten hebben.

 

Geef ons wat tijd en voor u het weet, draait die ketting weer als nooit tevoren!

Mag er een hoek af zijn?

Perfectie bestaat niet. Dus ook bij commerciële profielen en onze Jonge Raven kan er wel eens een hoek af zijn. Niet erg!

 

Misschien heb je dus geen masterdiploma, of heb je zelfs je bachelor niet afgemaakt... dat helpt al. Alle gekheid op een stokje: we hebben niets tegen masters, integendeel: vooral grote bedrijven met complexere werkprocessen vereisen voor zowel commerciële binnen- als buitendienstfuncties zo'n papiertje. Maar voor veel KMO's is dat niet het geval, toch niet als het over commerciële functies gaat.

 

Het zit namelijk zo: basically primeert gezond verstand bij JongeRaven op academische studies. Klanten zoeken dikwijls meer het doe-type dan het denk-type, zie je? Talent, goesting en drive, daar draait het om. Of ook, die éne Witte Raaf, weet je wel?

 

Misschien probeerde je dus wel een master, of een bachelor, maar waren die schoolbanken niet aan jou besteed, was studeren (toen) gewoon je ding niet, of maakte je een foute (studie)keuze... Er zijn zoveel redenen waarom iemand het diploma niet haalde, én... jij bent heus niet de enige. Dus no worries, als je goed bent, écht goed, dan kom je er wel. Ben je overtuigd van je JR-gehalte? Meld je dan nu aan! 

 

Waar komt JongeRaven vandaan?

Onze tientallen jaren praktijkervaring in de bedrijfswereld, en met name de commerciële kant van het verhaal, is één: wij kennen alle aspecten van 'business doen', ondernemen vs. managen, we stonden en staan nog steeds in dezelfde dagelijkse praktijk van elke ondernemer of zaakvoerder.

 

Ook op het vlak van rekruteren en selecteren van geschikte kandidaten, hebben wij jarenlange ervaring, aan dezelfde kant als u: de werkgever. Deze ervaring willen wij delen, in een poging om beter te doen dan wat u nu in de markt vindt. De HR-markt is geen eenvoudige markt, met een ietwat hard imago voor wat toch softe materie is.

 

JongeRaven (inderdaad, de Jonge maar ook Witte Raven dus) wil terug naar de authenticiteit, waarbij de persoon centraal staat, in een open en eerlijke benadering met aandacht voor het individu, in wederzijds respect en overleg. En dan hebben we het over zowel de werkgever als de werknemer. Want eerlijk duurt het langst, en als het over talent gaat, dan willen we dat toch niet verspillen? 

testimonial_7.png

INSCHRIJVEN

Ontdek hier of je een Jonge Raaf bent

Check je even met ons af?

 

- je bent jong van geest

 

- je behaalde je bachelor, of zelfs meer dan dat, of.. ook niet:)

 

- je bent op zoek naar een job voor de lange termijn

 

- sales en marketing is jouw ding

 

- je hoort thuis in een commerciële job

 

- je bent een doorzetter en geeft niet op (het "moeilijk gaat

ook"-type)

 

- je hebt high potential

 

 

7 keer CHECK? Schrijf je hieronder in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Wat krijg je als Jonge Raaf van ons?

1. Een job

 

Uiteraard kan je via JongeRaven een uitdagende en toffe job te pakken krijgen. Als je écht goed bent, krijg je inzicht en toegang tot misschien wel meerdere vacatures die binnen jouw interesses, passies en kunde vallen. Soms kan dit dus best snel gaan, afhankelijk van het aantal vacatures van dat moment. Is er niet direct een job bij die jou past, dan is wat geduld de boodschap.

 

2. Onze ervaring

 

JongeRaven doet meer dan een job aanbieden. Onze ervaring krijg je er bovenop. Wij zaten ook jarenlang op de stoel van de werkgever en wij kunnen je begeleiden tijdens je sollicitatieproces.

 

3. Een rechtstreeks contract

 

JongeRaven is geen interimkantoor. Je komt dus rechtstreeks in dienstverband van onze klant. Het kan bovendien snel gaan, vooropgesteld dat we binnen jouw leefwereld en interesseveld gepaste jobs hebben voor liggen. Is dat niet het geval, dan gaan we samen met jou aan de slag, toch?

 

4. Coaching

 

Je handje vasthouden doen we niet, we coachen jou wel het veld in, tenminste als jij daar behoefte aan hebt. Bekijk de mogelijkheden op www.coachee.be.

 

Hoe word je geselecteerd? Inschrijven

Heb je de vorige pagina's gelezen en herken je jezelf in het profiel van de Jonge Raaf?

 

1. Inschrijven

 

Inschrijven kan je hieronder, en je hebt best al je cv bij de hand om up te loaden. Met een professionele foto en een motivatiebrief zet je bovendien je inschrijving kracht bij (ben jij een 'echte'?). Je bekijkt best hieronder de procedure. 

 

2. Screenen

 

Zodra je ingeschreven bent, geef je ons even de tijd om jouw dossier door te nemen. Vinden wij jouw kandidatuur positief en relevant, dit wil zeggen kans makend om Jonge Raaf te worden? Dan bellen we je op. Vinden we jouw kandidatuur niet relevant, dan nemen we geen contact met je op. Het heeft dus geen zin om verschillende keren in te schrijven of voor elke job apart in te schrijven. Wij vertrekken altijd vanuit de kandidaat en niet vanuit de job.
 

3. Elkaar ontmoeten

 

Na dit eerste telefonisch contact beslissen we of we elkaar zullen zien voor een diepgaander vervolggesprek, face to face bij ons op kantoor. Vaak doen we tijdens dit gesprek een aantal oefeningen (zonder dat je dit door hebt) om jouw skills zo goed mogelijk in te schatten. 

 

4. Toegang tot vacatures

 

Eens dit gesprek achter de rug is en je gevalideerd bent als Jonge Raaf, schotelen we je mogelijke vacatures voor. Jij meldt ons welke jobs je sterk interesseren en vervolgens ga je op gesprek bij onze klant. Vanaf hier is het aan jou om die droomjob echt te pakken!

 

Succes!

Welke functies kan JR jou aanbieden?

Hieronder vind je een kort overzicht met een woordje uitleg over wat al die functies betekenen. Zo kan je al een sterke naam kiezen voor je toekomstige droomjob!

 

Account Manager:

 

Met stip tegenwoordig de meest gebruikte term voor "vertegenwoordiger". Een account is een klant(rekening), een manager beheert dus die klant(rekening). Dus, voor de leken onder ons: heeft niets te maken met boekhouding. De bedoeling bij accountmanagement is dat de account een maataanpak krijgt tot en met een volledig uitgeschreven account plan (marketing- en sales plan voor die specifieke account).

 

Key Account Manager:

 

Inderdaad, een accountmanager voor de grote klanten, dikwijls een promotie voor de account manager. Ik ken trouwens Key account managers die slechts één klant hebben én hun bureau hebben bij de klant (inhouse). Van klantgerichtheid gesproken.

 

Business Development Manager:

 

Die "vertegenwoordiger" specialiseert zich in klantenwerving, zeg maar een prospecteur. Nieuwe markten aanboren en nieuwe klanten maken. Bij voorkeur een "hunter" dus, een NV "Ik" met pit. "Business developer" wordt ook wel eens gebruikt.

 

Sales Manager:

 

Eigenlijk een coördinator van een verkoopteam. De term wordt echter ook heel veel gebruikt voor "verkopers", zelfs al heeft die persoon geen leidinggevende rol. Als er maar "manager" staat op het kaartje. Dat klinkt goed bij de klant, die zich zo nog meer gewaardeerd acht om bezoek te krijgen van de "manager".

 

Senior Sales Manager:

 

Een promotie voor wie het verdiend heeft, met de jaren. Een junior sales manager kan ook maar komt minder voor. Maak er dan meteen sales manager van, zal men denken, want een mens blijft niet eeuwig jong hé.

 

Sales Consultant of Business Consultant:

 

Een verkoper van veelal diensten. De adviserende verkoper (consultative selling) gaat bij prospecten en klanten een probleemanalyse doen en stelt dan een maatoplossing voor. Dikwijls is de verkoper ook terzelfdertijd de uitvoerder (en dus het product): financieel-, logistiek-, ICT-, milieu-, energie-, etc.-advies is booming business. Of een combinatie van titels kan ook. Wat dacht je van deze in de automotive sector: "Lease Consultant Business development".

 

Sales Engineer:

 

Een term die veel gebruikt wordt voor vertegenwoordigers van technische producten in Industrie. Zelfs al zijn ze bij nader toezien geen ingenieur, hun technische kennis primeert dikwijls. Technisch-commercieel medewerker kan ook.

 

Regio Manager:

 

Behoeft weinig commentaar hé. Die persoon is commercieel vertegenwoordiger voor een bepaalde regio dus, uw regio als klant. Een andere mooie die ik bij de hand heb: "Head of regional sales".

 

Area Sales Manager:

 

Mooi huwelijk tussen regio manager en sales manager

 

Business to Business Manager:

 

Dus inderdaad de vertegenwoordiger verantwoordelijk voor de contacten met de bedrijven. In een bedrijf dat zich ook kan richten op particuleren (business to consumer), logisch dus.

 

Commercieel Adviseur:

 

Eindelijk, nog eens een Nederlandstalige term, zegt perfect wat het is.

 

Commercieel Directeur:

 

Dit is in principe dus wel een leidinggevende die bovendien in de directieraad zit van het bedrijf. Net onder de raad van bestuur dus. Niveau.

 

Verkoopsafgevaardigde:

 

Klinkt ook chique. Gevonden bij een Duits merk van wagens. Noblesse oblige.

 

Adviseur Onderneming en Vrije Beroepen:

 

Relatieadviseur, ook veel gebruikt bij banken en verzekeringen en de Deloittes van deze wereld.

 

Handelsvertegenwoordiger:

 

Dit is de officiële term, met een specifiek juridisch statuut trouwens dat wat afwijkt van het klassieke werknemerscontract.

 

Handelsagent:

 

Dit is eigenlijk een zelfstandig vertegenwoordiger/agent die in naam en voor rekening van zijn opdrachtgever(s) al dan niet in regio-exclusiviteit werkt en een commissieloon factureert. De job van de toekomst in onze contreien, mijn gedacht. Verzacht hier te lande een beetje de pil van de hoge loonkosten voor werkgevers. The best of both worlds. 

 

Sales:

 

Nog het meest eenvoudige van allemaal. Kan niet missen.

 

Marketing & Sales:

 

Wordt ook wel eens gebruikt. Je kan er nog alle kanten mee op en zeg zelf: welke verkoper doet niet aan marketing?

 

Copyright Geert Delobelle

 

En zo kunnen we nog een tijdje doorgaan. Wat is jouw favoriet voor op je business kaartje? Waar gaat jouw affiniteit naartoe?

 

Schrijf je in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Carrièrebegeleiding

Loopbaanbegeleiding

 

Onze selectie gebeurt ‘streng’, maar ook rechtvaardig. Wij willen iedereen zo goed mogelijk helpen, adviseren en ondersteunen. Ieder heeft recht op zijn loopbaangeluk.

 

Kunnen we je dus niet weerhouden als Jonge Raaf, dan kan je ook altijd bij ons terecht in ons Loopbaancentrum (zie www.coachee.be):

• Misschien is het commerciële toch niet ‘de’ piste van je dromen. 

• Misschien ben je gewoon nog zoekend naar je eigen sterktes, naar je ideale job. 

• Of misschien geraak je door je voortraject niet op het spoor van je dromen. 

• Het kan ook dat je cv gewoon niet overtuigend genoeg is opgesteld. 

• En misschien sloeg de twijfel al wel toe bij je, en kom je daardoor niet zelfverzekerd genoeg over. 

• Of je komt uit een (diep) dal en moet er weer tegenaan, met loden schoenen. Enz…

 

Zoveel verschillende redenen waarom het voor jou interessant kan zijn om eens een loopbaanbegeleidingstraject met ons op te starten. Wacht er niet langer mee, je zal achteraf zeker zeggen ‘dit had ik al veel eerder moeten doen’.

Boek bestellen

Met onze Werk-Wijze(R) willen we jou als kandidaat werkzoekende wegwijs en ook wijzer (slimmer) maken bij je sollicitaties. Je vindt er alle essentiële informatie zowel wat betreft de opbouw van je cv en brief of mail, het sollicitatiegesprek alsook een kijk achter de schermen van ‘de overkant’. We proberen vanuit onze ervaring jouw inzicht te verruimen zodat je beter gewapend voor de dag kan komen. Dit boek is bedoeld voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe wending in zijn carrière, dus niet alleen voor de commerciële profielen waarop we met JongeRaven en SterkeRaven op vandaag actief zijn.

 

"Selecteren en solliciteren wordt voor iedereen een opbouwende en leerrijke ervaring, dankzij de wijze en doorleefde raadgevingen in dit boek. Bedankt Luc!"

Ronny Leyman, Founding Partner Co-Vibes

 

"Prachtig werk, vlot leesbaar, direct toepasbare tips, tijdloos en nuttig voor iedereen die de sollicitatiemarkt betreedt of in HR is geïnteresseerd: een echte aanrader."

Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder VDAB

 

"Dankzij dit boek ontdek je als lezer ook eens de andere kant van het verhaal. Boeiende stijl, originele invalshoek, verrijkend voor zowel werkgever als sollicitant en recruiter: TOP!"

Barbara Torfs, Partner bij Springbok/Marcom Directeur Schoenen Torfs

 

Solliciteren is geen spelletje

Je bent een Jonge of Sterke Raaf en je vindt tussen onze jobs dé job van je leven, nog voor wij die aan jou voorstelden? Bingo, of beter gezegd: bongo!

 

Want zodra je in je nieuwe job opstart, belonen wij jouw pro-activiteit graag met een Citytrip DeLuxe Bongobon voor 2.

 

Tja, zo eenvoudig kan het leven soms zijn… Leuk toch?

Ontdek hier waarom een JR in uw bedrijf past

Checkt u even met ons af?

 

- u wil met uw bedrijf vooruit
- u hebt een commercieel project voor ogen, maar mankeert iemand die het kan trekken
- u hebt een zwakke schakel in de organisatie en wenst (discreet) te vervangen
- u zoekt extra vitamines voor uw bedrijf
- het mag u geen handenvol geld kosten
- u wil graag een snelle ROI
- uw filosofie met nieuwe werkkrachten is: eerst bewijzen wat je kan vooraleer er extra boter bij de vis komt
- diploma is voor u in een job van ondergeschikt belang in vergelijking met zijn of haar competenties
- u komt al een heel eind met nuchter en gezond boerenverstand in combinatie met voornaamheid, resultaatgerichtheid en een nette presentatie.

 

Meld u met uw project dan gerust aan bij JongeRaven.

Wat krijgt u als bedrijf van ons?

1. Een kandidaat

 

Uiteraard schotelen wij u enkel een super gemotiveerde kandidaat voor. Maar u krijgt van ons niet alleen dat.

 

2. Onze ervaring

 

Onze ervaring krijgt u er bovenop. Wij zijn graag gesprekspartner voor uw commerciële strategie en invulling én wij kunnen u adviseren op vlak van HR en organisatie-ontwikkeling.

 

3. Discretie

 

Wij garanderen u discretie waar en wanneer nodig aangezien wij uw vacatures steeds anoniem en beperkt publiceren op onze website.

 

4. Snel en efficiënt

 

Wij vermijden extra betalende wervingscampagnes en kunnen in veel gevallen uw rekruteringsbehoefte al invullen vanuit ons op voorhand geselecteerde JR-nest.
Wij werken dus snel en efficiënt en garanderen u geen onnodig tijdverlies. We houden onze communicatie bovendien to the point.

 

5. Voordelig

 

De kandidaat komt direct op uw payroll, dus bij ons krijgt u geen interimtoeslag.
Uiteraard werken wij op 'no cure no pay' principe: zolang onze kandidaat niet door u is gecontracteerd, bent u ons niets verschuldigd.
Wij bieden u een uiterst competitieve formule aan, helder en transparant: bij ons komt u sowieso nooit bedrogen uit!

 

6. Ongebonden

 

Bij ons behoudt u ten allen tijde uw vrijheid. Wij verlangen geen exclusiviteit van u, u bent dus ook niet voor x aantal maanden aan ons 'gebonden'. Wij werken met andere woorden naast uw eigen kanalen/website om voor u de passende kandidaat te vinden. 

Werkwijze voor bedrijf - Inschrijven

1. Inschrijven

 

Inschrijven kan hieronder via het inschrijvingsformulier. U vult uw gegevens en de openstaande functie in (enkele zinnen volstaan).  U kan ons ook mailen of bellen, en dan doen wij dat voor u.

 

2. Elkaar ontmoeten

 

Wij komen de vacante functie graag met u doornemen. Persoonlijke kennismaking met u en uw bedrijf is belangrijk om u zo de geschikte Jonge Raven te kunnen voorstellen. We capteren er uw behoeften, bespreken ons samenwerkingsvoorstel en gaan vervolgens op zoek naar de juiste, in uw bedrijf en job geïnteresseerde Jonge Raven.

 

3. Kandidaten voorstellen

 

JongeRaven is op continue basis op zoek naar nieuwe kandidaten om het nest te vervoegen, los van de openstaande functies. Hebben we niet meteen een geschikt iemand voor u in ons nest? Geen nood, in dat geval gaan we aan de slag net als een ander, toch? U krijgt van ons zeer snel het profiel, cv, testrapport en eventueel brief van één of meerdere kandidaten, waaruit u vervolgens uw finale selectie kan maken.

Schrijf u in via onderstaand inschrijvingsformulier.

Welke functies kan JR voor u invullen?

Account Manager:


Met stip tegenwoordig de meest gebruikte term voor "vertegenwoordiger". Een account is een klant(rekening), een manager beheert dus die klant(rekening). Dus, voor de leken onder ons: heeft niets te maken met boekhouding. De bedoeling bij accountmanagement is dat de account een maataanpak krijgt tot en met een volledig uitgeschreven account plan (marketing- en sales plan voor die specifieke account).

 

Key Account Manager:

 

Inderdaad, een accountmanager voor de grote klanten, dikwijls een promotie voor de account manager. Ik ken trouwens Key account managers die slechts één klant hebben én hun bureau hebben bij de klant (inhouse). Van klantgerichtheid gesproken.

 

Business Development Manager:

 

Die "vertegenwoordiger" specialiseert zich in klantenwerving, zeg maar een prospecteur. Nieuwe markten aanboren en nieuwe klanten maken. Bij voorkeur een "hunter" dus, een NV "Ik" met pit. "Business developer" wordt ook wel eens gebruikt.

 

Sales Manager:

 

Eigenlijk een coördinator van een verkoopteam. De term wordt echter ook heel veel gebruikt voor "verkopers", zelfs al heeft die persoon geen leidinggevende rol. Als er maar "manager" staat op het kaartje. Dat klinkt goed bij de klant, die zich zo nog meer gewaardeerd acht om bezoek te krijgen van de "manager".

 

Senior Sales Manager:

 

Een promotie voor wie het verdiend heeft, met de jaren. Een junior sales manager kan ook maar komt minder voor. Maak er dan meteen sales manager van, zal men denken, want een mens blijft niet eeuwig jong hé.

 

Sales Consultant of Business Consultant:

 

Een verkoper van veelal diensten. De adviserende verkoper (consultative selling) gaat bij prospecten en klanten een probleemanalyse doen en stelt dan een maatoplossing voor. Dikwijls is de verkoper ook terzelfdertijd de uitvoerder (en dus het product): financieel-, logistiek-, ICT-, milieu-, energie-, etc.-advies is booming business. Of een combinatie van titels kan ook. Wat dacht je van deze in de automotive sector: "Lease Consultant Business development".

 

Sales Engineer:

 

Een term die veel gebruikt wordt voor vertegenwoordigers van technische producten in Industrie. Zelfs al zijn ze bij nader toezien geen ingenieur, hun technische kennis primeert dikwijls. Technisch-commercieel medewerker kan ook.

 

Regio Manager:

 

Behoeft weinig commentaar hé. Die persoon is commercieel vertegenwoordiger voor een bepaalde regio dus, uw regio als klant. Een andere mooie die ik bij de hand heb: "Head of regional sales".

 

Area Sales Manager:

 

Mooi huwelijk tussen regio manager en sales manager

 

Business to Business Manager:

 

Dus inderdaad de vertegenwoordiger verantwoordelijk voor de contacten met de bedrijven. In een bedrijf dat zich ook kan richten op particuleren (business to consumer), logisch dus.

 

Commercieel Adviseur:

 

Eindelijk, nog eens een Nederlandstalige term, zegt perfect wat het is.

 

Commercieel Directeur:

 

Dit is in principe dus wel een leidinggevende die bovendien in de directieraad zit van het bedrijf. Net onder de raad van bestuur dus. Niveau.

 

Verkoopsafgevaardigde:

 

Klinkt ook chique. Gevonden bij een Duits merk van wagens. Noblesse oblige.

 

Adviseur Onderneming en Vrije Beroepen:

 

Relatieadviseur, ook veel gebruikt bij banken en verzekeringen en de Deloittes van deze wereld.

 

Handelsvertegenwoordiger:

 

Dit is de officiële term, met een specifiek juridisch statuut trouwens dat wat afwijkt van het klassieke werknemerscontract.

 

Handelsagent:

 

Dit is eigenlijk een zelfstandig vertegenwoordiger/agent die in naam en voor rekening van zijn opdrachtgever(s) al dan niet in regio-exclusiviteit werkt en een commissieloon factureert. De job van de toekomst in onze contreien, mijn gedacht. Verzacht hier te lande een beetje de pil van de hoge loonkosten voor werkgevers. The best of both worlds. 

 

Sales:

 

Nog het meest eenvoudige van allemaal. Kan niet missen.

 

Marketing & Sales:

 

Wordt ook wel eens gebruikt. Je kan er nog alle kanten mee op en zeg zelf: welke verkoper doet niet aan marketing?

 

Copyright Geert Delobelle

Quanta costa?

Selectie en rekrutering, wat kost dat me eigenlijk?  Geen spek voor mijn bek, denkt u wel eens?  Alleen voor de “grote jongens” weggelegd? Mmm..

 

Vergeleek u al eens met de kost van een interimformule? Via interim altijd goedkoper af, denkt u?  Wij geven het u op een blaadje, lees alvast even verder waarom een Jonge Raaf niet duurder hoeft te zijn, en scroll tot helemaal beneden voor de berekening.

Alvast dit om te starten, en voor de duidelijkheid:
 

 • Net als bij interimcontracten kan u ook bij ons de kost spreiden over 6 maanden
   
 • Met een JR bent u niét duurder af
   
 • Met een JR krijgt u geen standaardprofiel, maar het beste van de markt, op ùw maat gesneden
   
 • Een pure JR is géén dure vogel, is content met een normale pré (maar wil wel een uitdagende job).
   
 • Vergeet bovendien ook niet dat u ingeval van startende JR’s via een IBO-contract kan werken (wij adviseren u graag).

Wat nog is: sloeg u ook al eens de bal mis met een sales profiel?  Onnodig uit te rekenen wat dat kost, hé?  En als u al een hele tijd zonder sales zit.. tja, wat kost dat?!

Doe daarom beroep op een specialist!  Wij zijn er om uw business vooruit te helpen.


 

Laat ons nu samen eens de rekening maken:

 

Wat kost u een tewerkstelling via interim?

 

Stel, u komt een loon overeen van 2.200€ bruto en u werkt volgens een wettelijk uurregime van 38 u per week.

 

U krijgt dan wekelijks een afrekening met een uurtarief als volgt: 2.200 * 12 maand/52 weken/38 uren = 13.3603 per uur.

 

Hierop past men dan een coëfficiënt toe (om alle kosten mee betaald te krijgen + een gezonde winstmarge aan over te houden).  Deze coëfficiënt zal voor een JR variëren naargelang het kantoor tussen 2.15 naar 2.45.  Laat ons maar eens het laagste (goedkoopste) nemen: 13.3603 x 2.15 = 28.7246 ziet u dus als uurtarief op uw factuur.  Of per maand wordt dat 28.7246 * 38 * 52 / 12 = 4.730 euro.

 

Gelukkig zit u niet voor een jaar vast aan een interimformule, maar er is wél steeds een minimumtermijn van toepassing.  Deze termijn kan variëren van 90 tot 135 gepresteerde dagen, weerom naargelang het kantoor.  Laat ons ook hier weer de laagste (goedkoopste) termijn nemen om te vergelijken.  Gezien het om gepresteerde dagen gaat, moet u die termijn dus verlengen met vakantie, ziekte of andere afwezigheden; gemiddeld komen daar dus al gauw 15 dagen bij… Laat ons nu voor het gemak eens redeneren dat 90 + 15 = 105 werkdagen gelijk staat met 5 maanden.

 

U zult dus over 5 maanden totaal 4.730 * 5 = 23.650 betalen.

 

En wat is uw totale salariskost als u zonder interim werkt?

 

Rest ons nog uw salariskost te berekenen, ingeval u niét via interim werkt, maar de kandidaat op uw eigen payroll inschrijft.  Die regel kent u wellicht al goed: u verhoogt inderdaad het bruto van 2.200 met de werkgeversbijdrage (+ 32,38%) * 13.92 (vakantiegeld en eindejaarspremie) en deelt door 12 om een gemiddelde maandelijkse kost te bekomen: 3.274 euro. 

 

Over 5 maand geeft u dit 3274 * 5 = 16.370.

 

Een verschil dus van 23.650 – 16.370 = 7.280 euro.
 

Nu hebt u een idee van waar een selectiefee naartoe gaat.  Zoals vermeld, duurder dan interim is het niet.  Bovendien, dit is wat een ‘standaard’ kandidaat je kost, dan hebben we het nog niet over een JR gehad J!!

 

Hou er ook rekening mee dat bovenstaande ‘op zijn nauwst’ is berekend, met de laagste coëfficiënt, de laagste termijn, zonder extra kosten* te rekenen die u ook dient te betalen en vertrekkend vanaf 2.200 € bruto.

 

Doet u nu zélf eens de rekening op basis van een brutoloon van 3.000 €?  Komt u ook op 9.930 euro uit?  Dan hebt u het niet alleen begrepen, maar ook goéd gerekend!

 

* bv maaltijdcheques, dimona aangiftes, verzekeringen etc. worden ook met een margetoeslag doorberekend.

Boek bestellen

Met onze Werk-Wijze(R) willen wij u als recruiter of werkgever tips en nieuwe inzichten geven bij een sollicitatieproces, of, zo u wilt, deze even opfrissen. We vertrekken daarbij vanuit een aantal essentiële waarden, die naar onze mening bij een gezond HR-beleid van toepassing zijn. Bovendien breidden we onze stelling en advies uit tot het domein van retentie: eens de juiste m/v in huis gehaald, is het ook kwestie van die zolang mogelijk aan boord te kunnen houden, tot tevredenheid van beide partijen.

 

"Selecteren en solliciteren wordt voor iedereen een opbouwende en leerrijke ervaring, dankzij de wijze en doorleefde raadgevingen in dit boek. Bedankt Luc!"

Ronny Leyman, Founding Partner Co-Vibes

 

"Prachtig werk, vlot leesbaar, direct toepasbare tips, tijdloos en nuttig voor iedereen die de sollicitatiemarkt betreedt of in HR is geïnteresseerd: een echte aanrader."

Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder VDAB

 

"Dankzij dit boek ontdek je als lezer ook eens de andere kant van het verhaal. Boeiende stijl, originele invalshoek, verrijkend voor zowel werkgever als sollicitant en recruiter: TOP!"

Barbara Torfs, Partner bij Springbok/Marcom Directeur Schoenen Torfs

testimonial_8.png

JOBS

Zonnige Accountmanager | W-Europa

Je snort publieke of private solarprojecten op, overal in (West-)Europa. Als gespecialiseerd toeleverancier voor deze projecten, ga je samen met het technisch team ga de offerte maken, verdedigen en het order binnenkoppen. Onderhandelen en netwerken gaat je daarom goed af, studiebureaus, projectontwikkelaars, aannemers, grote bedrijven enz… zijn je dagdagelijkse contactpersonen. Je bent vlot met talen, en je hebt een eerdere ervaring met het solargebeuren.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Toegankelijke Accountmanager | O-Vl / Vl-Br

Je nieuwe plek vind je in de Benelux afdeling van een internationaal marktleider in de bouw-afwerkingssfeer. Jouw klanten zijn installateurs, aannemers en grote eindafnemers. Je gaat aan de slag met puur kwaliteitsmateriaal, en je slaagt erin door prospectie en je sterke relationele vaardigheden het marktaandeel op te drijven. Je hebt affiniteit met de bouwsector, met techniek en design.

 

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Accountmanager Interieurafwerking | France

Een gedreven team, internationaal actief en beschikkend over een totaalaanbod in het segment waarop ze tot de top in hun branche behoren. Affiniteit met hout is een plus, een netwerk in de branche is een dubbele plus. Bovenal is het echter je drive en commercieel talent die het verschil zullen maken. Want la douce France zal nooit meer hetzelfde zijn als jij er je ding kan gaan doen.

 

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Hartverwarmende Accountmanager | België

Hoe groot ook, met de geavanceerde oplossingen die jij jouw klant aanbrengt, kan je àlles verwarmen, bovendien op de meest innovatieve, kosten reducerende, zuinigste en milieuvriendelijkste manier. Voilà, the whole package. Producten van Duitse makelij, of wat dacht je? Je hebt ervaring binnen de industrie, liefst ook binnen de HVAC, en je Frans is meer dan OK. Topjob als je ’t mij vraagt…

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Keurige Accountmanager | Vlaanderen

De autokeuring, dat kennen we allemaal. Maar ook in bedrijven moeten machines, werk- en rijtuigen, installaties etc… wettelijk gekeurd worden. Laat dat nu een van diensten zijn die de business unit waarvoor jij aan de slag kan TOP is. Jouw actiedomein strekt zich uit over geheel Vlaanderen, potentiële klanten om elke hoek (want keuren moet iedereen), alleen ga jij vooral bij de betere/grotere spelers in de markt aankloppen. Oh ja, technische dienstverlening verdient een sales met de nodige technische bagage op zak, dat spreekt.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Service minded Accountmanager | half België

Servicecontracten zijn al lang niet meer wat ze vroeger waren: technologie monitort en bewaakt machines, signaleert opkomende problemen om tijdig te interveniëren of te vervangen. Jij zorgt er bij al bestaande klanten voor dat ze op de hoogte zijn, en je triggert en overtuigt ze om voor zekerheid te kiezen. Want niets die meer geld kost dan stilvallende machine(parken), toch? Straf bedrijf overigens, internationaal, opleidings- en doorgroeimogelijkheden gegarandeerd.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Rusteloze Sales | A'pen

Je komt terecht bij de absolute top in de branche. Aan kennis en ondersteuning geen gebrek, maar je zal het wel zelf moeten realiseren: gretig en alert, bestaande en oude contacten opnemen net als nieuwe accounts creëren. Geen enkele potentiële partij die met zijn naam naar buiten wil komen zal jou straks niét kennen. Het begint al te kriebelen? Laat dan snel van je horen.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Rusteloze Sales | Vl-Br

Je komt terecht bij de absolute top in de branche. Aan kennis en ondersteuning geen gebrek, maar je zal het wel zelf moeten realiseren: gretig en alert, bestaande en oude contacten opnemen net als nieuwe accounts creëren. Geen enkele potentiële partij die met zijn naam naar buiten wil komen zal jou straks niét kennen. Het begint al te kriebelen? Laat dan snel van je horen.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

3D Accountmanager | Vl-Br

Dit is een bijzonder boeiende voor een technisch geïnteresseerde hunter. Idealiter heb je dus een technische scholing (bachelor will do) want je gaat in de Benelux (en Noord-Frankrijk als/zodra je Frans het toelaat) innovatieve kwaliteitscontrolemeetinstrumenten voorstellen. Je krijgt topreferenties in je salesmap, een zeer gevarieerde scope van potentiële klanten, en je komt terecht in een modern en hip bedrijf. De nodige opleidingen zijn voorzien, en je krijgt de vrijheid om volop te prospecteren. Boeiend hé, dat zei ik toch?

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Accountmanager Services & Industrie | W-Vl

In het kader van de opening van een nieuw kantoor in Kortrijk mag jij er het klantenportfolio verder vergroten. Een ambitieuze, snel groeiende en zeer rendabele KMO, actief binnen de industrie word je nieuwe werkgever. Je klanten zitten ook deels in Henegouwen dus is je Frans prima. Je verkoopt zowel diensten als technische projecten, maar voor het uitwerken en offreren word je (we zoeken geen ingenieur) geassisteerd door technisch gevormde collega’s. Vanuit je ondernemerszin doe jij immers waar je goed in bent, en dat is ‘de commerce’.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Ondergrondse Accountmanager | BeLux

Een Scandinavisch bedrijf met diverse wereldwijd bekende merken is op zoek naar een JongeRaaf voor zijn B2B afdeling. BeLux wordt jouw regio: idealiter woon je daarom vrij centraal in het land, en naast je Engels is je Frans ook uitstekend. Je gaat op pad met specifieke apparatuur voor de bouwbranche, en je contacten gaan dus van architecten en bouwheren over projectverantwoordelijken en ook eindgebruikers en aannemers. Een vlotte commerçant willen we dus, met gevoel voor (bouw)techniek, hands on en een marktleider waardig.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Accountmanager Mobiliteit | W & O-Vl

Vanuit het zuiden van West-Vlaanderen tot aan de kust en van daar tot aan het Gentse, dat is je speelveld. Je bewerkt en bezoekt zowel bestaande als nieuwe klanten, je houdt van no nonsense business (het is een mannenwereld) en veel dagelijkse contacten. Je komt bij een kuitenbijter terecht (handelsbedrijf), die het met een eigen merkenpolitiek de grote jongens in de markt knap lastig maakt. Een groeibedrijf ook dat investeert in nieuwe technologie, dus ideaal voor wie voor de vooruit is.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Accountmanager Media | N-W-Vl

Je bent met de verkoop van publiciteit vertrouwd en je Frans is zo goed als perfect. Want je zal als pionier de Waalse regio bewerken vanuit de uitvalsbasis in het Brugse, waar je terug kan vallen op een groot team van echte profs binnen het vak (de top binnen Nederland en Vlaanderen). Voor het bezoek van prospecten en klanten trek je gemiddeld 1 à 1,5 dag per week uit. De doelgroep waarop je werkt is bijzonder groot, scoringskansen genoeg voor wie volhardt en met discipline en zelfstandig werken om kan.

 

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

SAAS Business Developer | België

Een internationale scale-up, een origineel & succesvol SAAS product, vlakke structuur, af en toe een party, een MacBook air, een firmawagen, kantoren in het Gentse, en contacten met (vooral sport)verenigingen: klinkt als muziek in de oren? Als jij samen met hen de Belgische markt verder wilt op de kaart zetten (lees: klanten over de streep halen) dan ben jij de JR die we hiervoor zoeken!!

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

International Business Developer | Vl-Br

Je kantoor bevindt zich vlak nabij Leuven station. Uiteraard combineer je met thuiswerk in de gevallen dat je naar je klant moet. Die klant vind je vooral binnen Europa: grote ondernemingen of grotere KMO’s die je benadert en bewerkt om jouw IT-oplossingen (AI obv een open source) te gaan voorstellen. Deze scale up (nu 25 FTE) groeit boven de 20% jaarlijks en is op zoek naar een Jonge Raaf om volop nieuwe klanten binnen te halen.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Accountmanager IT-Oplossingen | W- & O-Vl

Weet je hoe je software en hardware het best kan verkopen? Door er veel van te kennen, natuurlijk, heel veel, passie voor het vak, weet je wel. Maar ook door vlot goeie relaties te kunnen leggen natuurlijk. Twee maal check bij jou? Op zoek naar een nieuwe uitdaging, een nieuwe dynamiek, een nieuwe werkgever voor na de zomer? Laat maar horen wat je in je mars hebt!!

 

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Accountmanager bouwmaterialen

We zoeken drive. We zoeken passie voor de bouw. We zoeken interesse en kunde voor technische diepgang in de verkoop. We zoeken overtuigingskracht. Tout court, we zoeken een echte JR. je komt in een gedreven salesteam terecht, waar jullie met de grote fabrikanten de vloer aan vegen. Mooie verdienste gegarandeerd.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Accountmanager die blijft hangen | W- & O-Vl

Een Europese producent van bevestigingsmaterialen en apparatuur, met de hoofdzetel in Nederland en een verkoopteam in België. Deel uitmakend van een grote zeer rendabele industriële groep. Een topmerk van hoogwaardige producten. Jouw rol is zowel commercieel als technisch adviserend. Je bent dus dagelijks op baan en bewerkt de beide provincies. Je bent een relatiebouwer en houdt van veel variërende contacten.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Accountmanager | Z-W-Vl

Je bent een vlotte, aangename en overtuigende communicator. Je werkt hoofdzakelijk vanop kantoor, maar uiteraard ga je om je klant alsnog te overtuigen ook op bezoek. Je bent vlot, ondernemend en creatief, targets en deadlines stimuleren je. Je komt terecht in een toffe omgeving en een uiterst dynamische branche, internationaal actief. Je bent dan ook vlot meertalig, dat spreekt.

 

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Filiaalverantwoordelijke | O-Vl

Wil je aan de slag bij de absolute top in de retailsector? Ben je een ondernemende, gepassioneerde en motiverende teamcoach? Kan je een groot team medewerkers enthousiasmeren, ze elke klant te laten omarmen en ze –uiteraard- een geweldige koopervaring te laten beleven? Je krijgt alle tools in handen om jouw onderneming tot een succes uit te bouwen, jij brengt jouw drive, goesting en gezond verstand in

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Filiaalverantwoordelijke | A'pen

Wil je aan de slag bij de absolute top in de retailsector? Ben je een ondernemende, gepassioneerde en motiverende teamcoach? Kan je een groot team medewerkers enthousiasmeren, ze elke klant te laten omarmen en ze –uiteraard- een geweldige koopervaring te laten beleven? Je krijgt alle tools in handen om jouw onderneming tot een succes uit te bouwen, jij brengt jouw drive, goesting en gezond verstand in

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Accountmanager Bouw | Vlaanderen

Binnen je provincieregio zal je alle actoren binnen de ruime wereld van de bouw bewerken. Je beschikt over een breed gamma kwalitatief hoogwaardige producten maar bovenal ook over enkele topproducten waarmee je in de kijker loopt, want innovatief qua toepassing. Je verkoopt dus niet enkel producten maar ook een systeemoplossing, waarbij je je technische kennis vakkundig overbrengt aan je klanten (aannemers, bouwheer, architect, vakmannen).

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

International Sales New Brands | Z-W-Vl

Je lanceert nieuwe brands in nieuwe of bestaande markten, binnen Europa en op key account level, als dat geen uitdaging is!? Je mag vanuit home office werken en kan met verregaande autonomie om. Retailers (op centrale niveau), food en non-food en ook nieuwe fashion brands passeren de revue. Bijzonder boeiende business bij een ambitieus bedrijf met visie.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Accountmanager Communicatie | Brussel

Deze grote speler binnen de branche zoekt een Jonge Raaf met enkele jaren ervaring binnen de communicatiewereld. Digital marketing, copywriting, PR, media planning, influencer marketing, brand activation en ga zo maar door: jij kent er alles van. Je onderhoudt bestaande klanten en gaat jullie all-in-one services promoten bij nieuwe prospects. Die ga je zelf zoeken uiteraard, via networking, via je social media relaties, goede contacten met de pers, bloggers, influencers etc. Goede kennis van het Frans en ervaring met de farmabranche zijn een plus!

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Accountmanager industriële gereedschappen | Vlaanderen

Je gaat op pad in Vlaanderen richting middelgrote en grote bedrijven, vooral de onderhoudsdienst, de hersteldienst, de dienst na verkoop, de installatiedienst, dat soort mensen heb je nodig. Je vertegenwoordigt enkele interessante merken/producenten in exclusiviteit en je kan uiteraard rekenen op een vlotte service vanuit magazijn en de back-office. Korte beslissingslijnen, doorbijten en een doe-mentaliteit = succes gegarandeerd!

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Account manager Industrie & Marine | O-Vl

Je krijgt een topgamma industriële coatings in handen, en nog wel als masterdealer voor België. Daarbij zal je in eerste instantie de Oost-Vlaamse markt (industrie en marine) bewerken, en op latere termijn uitbreiden richting de andere provincies.  We zoeken bovenal een commercieel talent, maar je gesprekspartners zijn vooral zaakvoerders of productie- en onderhoudsverantwoordelijken dus wat engineering feeling of opleiding staat niet verkeerd. Een uitdagende job alweer binnen een sterk groeiend bedrijf met meerdere distributiepunten binnen de regio. 

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Key Accountmanager Electro | W- & O-Vl

Het gamma dat je vertegenwoordigt is van topkwaliteit, niet het goedkoopste dus, en dat vindt zijn weg richting de industriële eindklant over de groothandel en de installateur. Je bewerkt niet alleen deze kanalen maar ook de voorschrijvers en de tussenkanalen. Lobbyen, adviseren, ondersteunen, opleiden en vooral veel onder de mensen zijn, dat is je tweede natuur. Het helpt als je de taal van de installateur spreekt (lees: je hebt kennis van de electrobranche). Het helpt ook als je een aanhouder bent, gedreven en met een lange termijn visie, afijn, een echte Sterke Raaf dus.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Verkoper personenwagens | O-Vl

Junior sales mét enige jaren ervaring gezocht – automobielbranche. Enkel top-kandidaten komen in aanmerking. Simpel zat dus: ben je keigoed, meld je dan!

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

WIE ZIJN WE?

Luc Deraedt

Luc Deraedt

Luc Deraedt

Luc heeft 25 jaar ervaring in KMO-land: trading, sales, marketing, product management, én.. HR: dat is zijn ding. Hij houdt van business bouwen, en daarvoor het juiste team neerzetten.

 

Luc
25 jaar ervaring met KMO's.

Lieve Devlies

Lieve Devlies

Lieve Devlies

Lieve mixt een ruime commerciële ervaring in verschillende sectoren met de non-profit. Haar coachingsskills zijn subliem, haar doortastend menselijk inzicht komt van haar 6e en 7e zintuig..

 

Lieve
Ruime commerciële ervaring.

JONGE RAVEN IN CIJFERS

2012

Opgericht in

4358

Aanmeldingen

46

Aantal jaren recruitmentervaring

14%

Selectiegraad

NIEUWS

Solliciteren is geen spelletje

Ben jij een Jonge of een Sterke Raaf? En vind je sneller dan mij(n schaduw) de voor jou geschikte job tussen onze vacatures? Dan is het Bingo! Of beter nog: Bongo-time. Want je hebt gewonnen! Echt, geen gezever. Want we gaan er toch niet mee spelen zeker?

493_resized_detail_450_0_0_1_1.jpg

JONGERAVEN OP FRANCHISING & PARTNERSHIP 2017

JongeRaven neemt deel aan de volgende editie van Franchising & Partnership in Tour & Taxis, Brussel, en dit op 27 en 28 maart 2017. Ps: interesse om de beurs Ondernemen te bezoeken? Inschrijven kan via de website www.franchisingpartnership.be.

342_resized_detail_200_0_0_1_1.jpg

NIEUW: DE WERKWIJZE(R)

Wij schreven een boek en gaven er de titel 'de Werk-Wijze(R)' aan.  Bestemd voor zowel werkgever als sollicitant, boordevol tips. Lees er meer over onder de hoofdbutton 'BOEK' van onze website.

78_resized_detail_450_0_0_1_1.jpg

JONGERAVEN OP HR XPO 2016

JongeRaven neemt deel aan de derde editie van HR Xpo in Groot-Bijgaarden, Brussels Kart Expo, Alfons Gossetlaan 9, en dit op 20 en 21 april, telkens van 13u tot 20u. Ps: interesse om HR Xpo te bezoeken? Inschrijven kan u via de website van HR Xpo.

ARTIKEL JONGERAVEN IN VOKA NIEUWSBRIEF

JongeRaven bestaat in mei 2015 drie jaar. Vandaag verscheen een artikel in de nieuwsbrief van Voka.

KORTINGEN VOOR JONGEREN ZONDER DIPLOMA HOGER ONDERWIJS?

Vanaf 1 januari 2016 kunnen werkgevers kortingen krijgen op de bijdrage die ze aan de sociale zekerheid betalen. Dit indien de jongere geen diploma hoger onderwijs heeft en jonger is dan 25.  

72_detail.jpg

GEEN MASTERDIPLOMA, WEL TALENT?

De tijd is voorbij dat met het juiste diploma deuren automatisch openzwaaiden. Gelukkig maar, zijn we geneigd te zeggen. Voor ons is niet dat papiertje van belang. Wel je commerciële vaardigheden en je enthousiasme.

EEN JONGE RAAF IN UW BEDRIJF

JR IN "ONDERNEMERS"

Wij lanceerden ons concept in 2012 en haalden er toen ook de pers mee. Hier vind je wat magazines die over ons schreven.

JR IN KNACK CARRIÈREGIDS

JR IN JOBAT

79_detail.jpg

HOE SCREENEN WIJ KANDIDATEN?

Goesting om onze nieuwe Jonge Raaf te worden? JongeRaven speurt continu de markt af naar nieuw verkooptalent. Maar hoe gaan wij te werk?  

EEN JONGE RAAF GETUIGT

Deze Jonge Raaf getuigt als volgt omtrent zijn ervaring met ons kantoor. Een niet gekleurd verhaal dus, authentiek, zoals wij steeds willen zijn.

JR IN VOKA TRIBUNE

BOEK

Voor u als werkgever

Met onze Werk-Wijze(R) willen wij u als recruiter of werkgever tips en nieuwe inzichten geven bij een sollicitatieproces, of, zo u wilt, deze even opfrissen. We vertrekken daarbij vanuit een aantal essentiële waarden, die naar onze mening bij een gezond HR-beleid van toepassing zijn. Bovendien breidden we onze stelling en advies uit tot het domein van retentie: eens de juiste m/v in huis gehaald, is het ook kwestie van die zolang mogelijk aan boord te kunnen houden, tot tevredenheid van beide partijen.

Voor jou als sollicitant

Met onze Werk-Wijze(R) willen we jou als kandidaat werkzoekende wegwijs en ook wijzer (slimmer) maken bij je sollicitaties. Je vindt er alle essentiële informatie zowel wat betreft de opbouw van je cv en brief of mail, het sollicitatiegesprek alsook een kijk achter de schermen van ‘de overkant'. We proberen vanuit onze ervaring jouw inzicht te verruimen zodat je beter gewapend voor de dag kan komen. Dit boek is bedoeld voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe wending in zijn carrière, dus niet alleen voor de commerciële profielen waarop we met JongeRaven en SterkeRaven op vandaag actief zijn.

"Selecteren en solliciteren wordt voor iedereen een opbouwende en leerrijke ervaring, dankzij de wijze en doorleefde raadgevingen in dit boek. Bedankt Luc!"

Ronny Leyman, founding partner Co-Vibes

"Prachtig werk, vlot leesbaar, direct toepasbare tips, tijdloos en nuttig voor iedereen die de sollicitatiemarkt betreedt of in HR is geïnteresseerd: een echte aanrader."

Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder VDAB

"Dankzij dit boek ontdek je als lezer ook eens de andere kant van het verhaal. Boeiende stijl, originele invalshoek, verrijkend voor zowel werkgever als sollicitant en recruiter: TOP!"

Barbara Torfs, partner bij Springbok/Marcom, directeur Schoenen Torfs

Lieveraedt Bvba

Warandestraat 244

8560 Moorsele

 

Email: info@jongeraven.be

Tel: 0478 91 93 05 (er wordt telefonisch geen info verstrekt omtrent gepubliceerde jobs)

Zoek geen groots kantoor als je bij ons in de buurt komt. Voor een gesprek heb je wat stilte nodig, wat warmte. Een paar stoelen volstaan, en die hebben we! Je bent welkom.