Logo
Logo

Jobs voor commercieel talent

Beste partner voor je salesprofielen

War for talent

Voor kandidaten

 

De arbeidsmarkt heeft voor werkzoekenden, zeker aan het begin van hun carrière, veel mee van een jungle. Enkele bedrijven met een sterk merk zijn gekend, of althans hun naam of imago. Maar wat doen die andere tienduizenden onbekende bedrijven? Wat bestaat er zoal in de markt? En hoe bereik je die?

 

Wij van JongeRaven begeleiden jou graag en gaan samen met jou op zoektocht naar de ideale match. Onze jarenlange ervaring komt daarbij erg van pas. 

Kom je pas op de arbeidsmarkt, of ben je al langere tijd actief? Ons maakt het niet uit zolang je maar commercieel talent hebt. Wil je rustig uitkijken naar een nieuwe opportuniteit, of ben je dringend op zoek? Ook prima, zolang je maar het Jonge Raaf profiel hebt (lees vooral verder), meld je je maar bij ons aan!

 

 

Voor bedrijven

 

Bedrijven hebben geregeld vers bloed nodig, maar blijven altijd wat op hun hoede. Aanwerven kost geld, en zeker als dat verkeerd uitdraait.

 

Bovendien, hoe jonger je nieuwe werknemers zijn: eens goed en wel opgeleid, zien ze mooier gras aan de andere kant, toch?

 

Dat cliché hoeft gelukkig niet altijd waarheid te zijn: onze Jonge Raven zijn geen jonge wolven, en zijn dus uit het goede hout gesneden. Werkethiek en respect zijn elementen waarmee een Jonge Raaf zich onderscheidt in het arbeidsveld. Echte Witte Raven dus.

 

Wij brengen ze tot bij u.  Zowel minder als meer ervaren commerciëlen, tot en met sales management: daarvoor kan u bij ons terecht (zie ook onder SterkeRaven en WijzeRaven).

Een selectiekantoor als geen ander

Wij selecteren continu commerciële profielen, los van jobs. Het startpunt is onze kandidaat, en we gaan met hem/haar op zoek naar die job die het beste aansluit bij zijn/haar competenties en interesses. Streng maar rechtvaardig selecteren wij commercieel toptalent met drive, goesting, een gezonde portie lef en een positieve ingesteldheid. Inderdaad: ook werkattitude, maturiteit, inborst en motivatie worden mee in de balans gelegd. Op zoek naar de commerciële Witte Raaf dus.

 

Wij werken quasi uitsluitend op direct sales profielen, vaak omschreven als accountmanager of vertegenwoordiger. Daarnaast is ook projectmanagement en sales management ons ding (zie ook SterkeRaven en WijzeRaven).

 

Wij zijn geen interimkantoor en werken met een finding fee, zeer competitief bovendien.

Discretie gewaarborgd

Voor Jonge Raven

 

Je zit nog in een job, maar dreigt al een poosje je drive te gaan verliezen? Misschien ben je dus toe aan een nieuwe uitdaging? Alleen, "zie eens dat het uitkomt"...  Toch moet je in zo'n geval de stap nemen, tenminste voorzover je bij je huidige werkgever alles goed en wel hebt overwogen, overlegd of doorgepraat.

 

Want 'blijven hangen' brengt noch jezelf noch je werkgever de oplossing. Welnu, bij ons kan je je risicoloos melden. We garanderen je volle discretie en gaan samen met jou op zoek naar die nieuwe uitdaging.

 

Voor je het weet, zit je weer kiplekker in je vel. Wedden?

 

 

Voor bedrijven

 

De ketting is maar zo sterk als zijn zwakste schakel. En als die dus moet worden vervangen, dan is het tijd voor u om een Jonge Raaf in huis te halen.

 

Wij garanderen u de grootste discretie: uw vacature wordt niét, of althans niet herkenbaar, bekend gemaakt. Gezien wij continu selecteren, los van jobs, is de kans reëel dat wij uw nieuwe sterke schakel in ons JR-nest zitten hebben.

 

Geef ons wat tijd en voor u het weet, draait die ketting weer als nooit tevoren!

Mag er een hoek af zijn?

Perfectie bestaat niet. Dus ook bij commerciële profielen en onze Jonge Raven kan er wel eens een hoek af zijn. Niet erg!

 

Misschien heb je dus geen masterdiploma, of heb je zelfs je bachelor niet afgemaakt... dat helpt al. Alle gekheid op een stokje: we hebben niets tegen masters, integendeel: vooral grote bedrijven met complexere werkprocessen vereisen voor zowel commerciële binnen- als buitendienstfuncties zo'n papiertje. Maar voor veel KMO's is dat niet het geval, toch niet als het over commerciële functies gaat.

 

Het zit namelijk zo: basically primeert gezond verstand bij JongeRaven op academische studies. Klanten zoeken dikwijls meer het doe-type dan het denk-type, zie je? Talent, goesting en drive, daar draait het om. Of ook, die éne Witte Raaf, weet je wel?

 

Misschien probeerde je dus wel een master, of een bachelor, maar waren die schoolbanken niet aan jou besteed, was studeren (toen) gewoon je ding niet, of maakte je een foute (studie)keuze... Er zijn zoveel redenen waarom iemand het diploma niet haalde, én... jij bent heus niet de enige. Dus no worries, als je goed bent, écht goed, dan kom je er wel. Ben je overtuigd van je JR-gehalte? Meld je dan nu aan! 

 

Waar komt JongeRaven vandaan?

Onze tientallen jaren praktijkervaring in de bedrijfswereld, en met name de commerciële kant van het verhaal, is één: wij kennen alle aspecten van 'business doen', ondernemen vs. managen, we stonden en staan nog steeds in dezelfde dagelijkse praktijk van elke ondernemer of zaakvoerder.

 

Ook op het vlak van rekruteren en selecteren van geschikte kandidaten, hebben wij jarenlange ervaring, aan dezelfde kant als u: de werkgever. Deze ervaring willen wij delen, in een poging om beter te doen dan wat u nu in de markt vindt. De HR-markt is geen eenvoudige markt, met een ietwat hard imago voor wat toch softe materie is.

 

JongeRaven (inderdaad, de Jonge maar ook Witte Raven dus) wil terug naar de authenticiteit, waarbij de persoon centraal staat, in een open en eerlijke benadering met aandacht voor het individu, in wederzijds respect en overleg. En dan hebben we het over zowel de werkgever als de werknemer. Want eerlijk duurt het langst, en als het over talent gaat, dan willen we dat toch niet verspillen? 

testimonial_7.png

INSCHRIJVEN

Ontdek hier of je een Jonge Raaf bent

Check je even met ons af?

 

- je bent jong van geest

 

- je behaalde je bachelor, of zelfs meer dan dat, of.. ook niet:)

 

- je bent op zoek naar een job voor de lange termijn

 

- sales en marketing is jouw ding

 

- je hoort thuis in een commerciële job

 

- je bent een doorzetter en geeft niet op (het "moeilijk gaat

ook"-type)

 

- je hebt high potential

 

 

7 keer CHECK? Schrijf je hieronder in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Wat krijg je als Jonge Raaf van ons?

1. Een job

 

Uiteraard kan je via JongeRaven een uitdagende en toffe job te pakken krijgen. Als je écht goed bent, krijg je inzicht en toegang tot misschien wel meerdere vacatures die binnen jouw interesses, passies en kunde vallen. Soms kan dit dus best snel gaan, afhankelijk van het aantal vacatures van dat moment. Is er niet direct een job bij die jou past, dan is wat geduld de boodschap.

 

2. Onze ervaring

 

JongeRaven doet meer dan een job aanbieden. Onze ervaring krijg je er bovenop. Wij zaten ook jarenlang op de stoel van de werkgever en wij kunnen je begeleiden tijdens je sollicitatieproces.

 

3. Een rechtstreeks contract

 

JongeRaven is geen interimkantoor. Je komt dus rechtstreeks in dienstverband van onze klant. Het kan bovendien snel gaan, vooropgesteld dat we binnen jouw leefwereld en interesseveld gepaste jobs hebben voor liggen. Is dat niet het geval, dan gaan we samen met jou aan de slag, toch?

 

4. Coaching

 

Je handje vasthouden doen we niet, we coachen jou wel het veld in, tenminste als jij daar behoefte aan hebt. Bekijk de mogelijkheden op www.coachee.be.

 

Hoe word je geselecteerd? Inschrijven

Heb je de vorige pagina's gelezen en herken je jezelf in het profiel van de Jonge Raaf?

 

1. Inschrijven

 

Inschrijven kan je hieronder, en je hebt best al je cv bij de hand om up te loaden. Met een professionele foto en een motivatiebrief zet je bovendien je inschrijving kracht bij (ben jij een 'echte'?). Je bekijkt best hieronder de procedure. 

 

2. Screenen

 

Zodra je ingeschreven bent, geef je ons even de tijd om jouw dossier door te nemen. Vinden wij jouw kandidatuur positief en relevant, dit wil zeggen kans makend om Jonge Raaf te worden? Dan bellen we je op. Vinden we jouw kandidatuur niet relevant, dan nemen we geen contact met je op. Het heeft dus geen zin om verschillende keren in te schrijven of voor elke job apart in te schrijven. Wij vertrekken altijd vanuit de kandidaat en niet vanuit de job.
 

3. Elkaar ontmoeten

 

Na dit eerste telefonisch contact beslissen we of we elkaar zullen zien voor een diepgaander vervolggesprek, face to face bij ons op kantoor. Vaak doen we tijdens dit gesprek een aantal oefeningen (zonder dat je dit door hebt) om jouw skills zo goed mogelijk in te schatten. 

 

4. Toegang tot vacatures

 

Eens dit gesprek achter de rug is en je gevalideerd bent als Jonge Raaf, schotelen we je mogelijke vacatures voor. Jij meldt ons welke jobs je sterk interesseren en vervolgens ga je op gesprek bij onze klant. Vanaf hier is het aan jou om die droomjob echt te pakken!

 

Succes!

Welke functies kan JR jou aanbieden?

Hieronder vind je een kort overzicht met een woordje uitleg over wat al die functies betekenen. Zo kan je al een sterke naam kiezen voor je toekomstige droomjob!

 

Account Manager:

 

Met stip tegenwoordig de meest gebruikte term voor "vertegenwoordiger". Een account is een klant(rekening), een manager beheert dus die klant(rekening). Dus, voor de leken onder ons: heeft niets te maken met boekhouding. De bedoeling bij accountmanagement is dat de account een maataanpak krijgt tot en met een volledig uitgeschreven account plan (marketing- en sales plan voor die specifieke account).

 

Key Account Manager:

 

Inderdaad, een accountmanager voor de grote klanten, dikwijls een promotie voor de account manager. Ik ken trouwens Key account managers die slechts één klant hebben én hun bureau hebben bij de klant (inhouse). Van klantgerichtheid gesproken.

 

Business Development Manager:

 

Die "vertegenwoordiger" specialiseert zich in klantenwerving, zeg maar een prospecteur. Nieuwe markten aanboren en nieuwe klanten maken. Bij voorkeur een "hunter" dus, een NV "Ik" met pit. "Business developer" wordt ook wel eens gebruikt.

 

Sales Manager:

 

Eigenlijk een coördinator van een verkoopteam. De term wordt echter ook heel veel gebruikt voor "verkopers", zelfs al heeft die persoon geen leidinggevende rol. Als er maar "manager" staat op het kaartje. Dat klinkt goed bij de klant, die zich zo nog meer gewaardeerd acht om bezoek te krijgen van de "manager".

 

Senior Sales Manager:

 

Een promotie voor wie het verdiend heeft, met de jaren. Een junior sales manager kan ook maar komt minder voor. Maak er dan meteen sales manager van, zal men denken, want een mens blijft niet eeuwig jong hé.

 

Sales Consultant of Business Consultant:

 

Een verkoper van veelal diensten. De adviserende verkoper (consultative selling) gaat bij prospecten en klanten een probleemanalyse doen en stelt dan een maatoplossing voor. Dikwijls is de verkoper ook terzelfdertijd de uitvoerder (en dus het product): financieel-, logistiek-, ICT-, milieu-, energie-, etc.-advies is booming business. Of een combinatie van titels kan ook. Wat dacht je van deze in de automotive sector: "Lease Consultant Business development".

 

Sales Engineer:

 

Een term die veel gebruikt wordt voor vertegenwoordigers van technische producten in Industrie. Zelfs al zijn ze bij nader toezien geen ingenieur, hun technische kennis primeert dikwijls. Technisch-commercieel medewerker kan ook.

 

Regio Manager:

 

Behoeft weinig commentaar hé. Die persoon is commercieel vertegenwoordiger voor een bepaalde regio dus, uw regio als klant. Een andere mooie die ik bij de hand heb: "Head of regional sales".

 

Area Sales Manager:

 

Mooi huwelijk tussen regio manager en sales manager

 

Business to Business Manager:

 

Dus inderdaad de vertegenwoordiger verantwoordelijk voor de contacten met de bedrijven. In een bedrijf dat zich ook kan richten op particuleren (business to consumer), logisch dus.

 

Commercieel Adviseur:

 

Eindelijk, nog eens een Nederlandstalige term, zegt perfect wat het is.

 

Commercieel Directeur:

 

Dit is in principe dus wel een leidinggevende die bovendien in de directieraad zit van het bedrijf. Net onder de raad van bestuur dus. Niveau.

 

Verkoopsafgevaardigde:

 

Klinkt ook chique. Gevonden bij een Duits merk van wagens. Noblesse oblige.

 

Adviseur Onderneming en Vrije Beroepen:

 

Relatieadviseur, ook veel gebruikt bij banken en verzekeringen en de Deloittes van deze wereld.

 

Handelsvertegenwoordiger:

 

Dit is de officiële term, met een specifiek juridisch statuut trouwens dat wat afwijkt van het klassieke werknemerscontract.

 

Handelsagent:

 

Dit is eigenlijk een zelfstandig vertegenwoordiger/agent die in naam en voor rekening van zijn opdrachtgever(s) al dan niet in regio-exclusiviteit werkt en een commissieloon factureert. De job van de toekomst in onze contreien, mijn gedacht. Verzacht hier te lande een beetje de pil van de hoge loonkosten voor werkgevers. The best of both worlds. 

 

Sales:

 

Nog het meest eenvoudige van allemaal. Kan niet missen.

 

Marketing & Sales:

 

Wordt ook wel eens gebruikt. Je kan er nog alle kanten mee op en zeg zelf: welke verkoper doet niet aan marketing?

 

Copyright Geert Delobelle

 

En zo kunnen we nog een tijdje doorgaan. Wat is jouw favoriet voor op je business kaartje? Waar gaat jouw affiniteit naartoe?

 

Schrijf je in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Carrièrebegeleiding

Loopbaanbegeleiding

 

Onze selectie gebeurt ‘streng’, maar ook rechtvaardig. Wij willen iedereen zo goed mogelijk helpen, adviseren en ondersteunen. Ieder heeft recht op zijn loopbaangeluk.

 

Kunnen we je dus niet weerhouden als Jonge Raaf, dan kan je ook altijd bij ons terecht in ons Loopbaancentrum (zie www.coachee.be):

• Misschien is het commerciële toch niet ‘de’ piste van je dromen. 

• Misschien ben je gewoon nog zoekend naar je eigen sterktes, naar je ideale job. 

• Of misschien geraak je door je voortraject niet op het spoor van je dromen. 

• Het kan ook dat je cv gewoon niet overtuigend genoeg is opgesteld. 

• En misschien sloeg de twijfel al wel toe bij je, en kom je daardoor niet zelfverzekerd genoeg over. 

• Of je komt uit een (diep) dal en moet er weer tegenaan, met loden schoenen. Enz…

 

Zoveel verschillende redenen waarom het voor jou interessant kan zijn om eens een loopbaanbegeleidingstraject met ons op te starten. Wacht er niet langer mee, je zal achteraf zeker zeggen ‘dit had ik al veel eerder moeten doen’.

Boek bestellen

Met onze Werk-Wijze(R) willen we jou als kandidaat werkzoekende wegwijs en ook wijzer (slimmer) maken bij je sollicitaties. Je vindt er alle essentiële informatie zowel wat betreft de opbouw van je cv en brief of mail, het sollicitatiegesprek alsook een kijk achter de schermen van ‘de overkant’. We proberen vanuit onze ervaring jouw inzicht te verruimen zodat je beter gewapend voor de dag kan komen. Dit boek is bedoeld voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe wending in zijn carrière, dus niet alleen voor de commerciële profielen waarop we met JongeRaven en SterkeRaven op vandaag actief zijn.

 

"Selecteren en solliciteren wordt voor iedereen een opbouwende en leerrijke ervaring, dankzij de wijze en doorleefde raadgevingen in dit boek. Bedankt Luc!"

Ronny Leyman, Founding Partner Co-Vibes

 

"Prachtig werk, vlot leesbaar, direct toepasbare tips, tijdloos en nuttig voor iedereen die de sollicitatiemarkt betreedt of in HR is geïnteresseerd: een echte aanrader."

Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder VDAB

 

"Dankzij dit boek ontdek je als lezer ook eens de andere kant van het verhaal. Boeiende stijl, originele invalshoek, verrijkend voor zowel werkgever als sollicitant en recruiter: TOP!"

Barbara Torfs, Partner bij Springbok/Marcom Directeur Schoenen Torfs

 

Solliciteren is geen spelletje

Je bent een Jonge of Sterke Raaf en je vindt tussen onze jobs dé job van je leven, nog voor wij die aan jou voorstelden? Bingo, of beter gezegd: bongo!

 

Want zodra je in je nieuwe job opstart, belonen wij jouw pro-activiteit graag met een Citytrip DeLuxe Bongobon voor 2.

 

Tja, zo eenvoudig kan het leven soms zijn… Leuk toch?

Ontdek hier waarom een JR in uw bedrijf past

Checkt u even met ons af?

 

- u wil met uw bedrijf vooruit
- u hebt een commercieel project voor ogen, maar mankeert iemand die het kan trekken
- u hebt een zwakke schakel in de organisatie en wenst (discreet) te vervangen
- u zoekt extra vitamines voor uw bedrijf
- het mag u geen handenvol geld kosten
- u wil graag een snelle ROI
- uw filosofie met nieuwe werkkrachten is: eerst bewijzen wat je kan vooraleer er extra boter bij de vis komt
- diploma is voor u in een job van ondergeschikt belang in vergelijking met zijn of haar competenties
- u komt al een heel eind met nuchter en gezond boerenverstand in combinatie met voornaamheid, resultaatgerichtheid en een nette presentatie.

 

Meld u met uw project dan gerust aan bij JongeRaven.

Wat krijgt u als bedrijf van ons?

1. Een kandidaat

 

Uiteraard schotelen wij u enkel een super gemotiveerde kandidaat voor. Maar u krijgt van ons niet alleen dat.

 

2. Onze ervaring

 

Onze ervaring krijgt u er bovenop. Wij zijn graag gesprekspartner voor uw commerciële strategie en invulling én wij kunnen u adviseren op vlak van HR en organisatie-ontwikkeling.

 

3. Discretie

 

Wij garanderen u discretie waar en wanneer nodig aangezien wij uw vacatures steeds anoniem en beperkt publiceren op onze website.

 

4. Snel en efficiënt

 

Wij vermijden extra betalende wervingscampagnes en kunnen in veel gevallen uw rekruteringsbehoefte al invullen vanuit ons op voorhand geselecteerde JR-nest.
Wij werken dus snel en efficiënt en garanderen u geen onnodig tijdverlies. We houden onze communicatie bovendien to the point.

 

5. Voordelig

 

De kandidaat komt direct op uw payroll, dus bij ons krijgt u geen interimtoeslag.
Uiteraard werken wij op 'no cure no pay' principe: zolang onze kandidaat niet door u is gecontracteerd, bent u ons niets verschuldigd.
Wij bieden u een uiterst competitieve formule aan, helder en transparant: bij ons komt u sowieso nooit bedrogen uit!

 

6. Ongebonden

 

Bij ons behoudt u ten allen tijde uw vrijheid. Wij verlangen geen exclusiviteit van u, u bent dus ook niet voor x aantal maanden aan ons 'gebonden'. Wij werken met andere woorden naast uw eigen kanalen/website om voor u de passende kandidaat te vinden. 

Werkwijze voor bedrijf - Inschrijven

1. Inschrijven

 

Inschrijven kan hieronder via het inschrijvingsformulier. U vult uw gegevens en de openstaande functie in (enkele zinnen volstaan).  U kan ons ook mailen of bellen, en dan doen wij dat voor u.

 

2. Elkaar ontmoeten

 

Wij komen de vacante functie graag met u doornemen. Persoonlijke kennismaking met u en uw bedrijf is belangrijk om u zo de geschikte Jonge Raven te kunnen voorstellen. We capteren er uw behoeften, bespreken ons samenwerkingsvoorstel en gaan vervolgens op zoek naar de juiste, in uw bedrijf en job geïnteresseerde Jonge Raven.

 

3. Kandidaten voorstellen

 

JongeRaven is op continue basis op zoek naar nieuwe kandidaten om het nest te vervoegen, los van de openstaande functies. Hebben we niet meteen een geschikt iemand voor u in ons nest? Geen nood, in dat geval gaan we aan de slag net als een ander, toch? U krijgt van ons zeer snel het profiel, cv, testrapport en eventueel brief van één of meerdere kandidaten, waaruit u vervolgens uw finale selectie kan maken.

Schrijf u in via onderstaand inschrijvingsformulier.

Welke functies kan JR voor u invullen?

Account Manager:


Met stip tegenwoordig de meest gebruikte term voor "vertegenwoordiger". Een account is een klant(rekening), een manager beheert dus die klant(rekening). Dus, voor de leken onder ons: heeft niets te maken met boekhouding. De bedoeling bij accountmanagement is dat de account een maataanpak krijgt tot en met een volledig uitgeschreven account plan (marketing- en sales plan voor die specifieke account).

 

Key Account Manager:

 

Inderdaad, een accountmanager voor de grote klanten, dikwijls een promotie voor de account manager. Ik ken trouwens Key account managers die slechts één klant hebben én hun bureau hebben bij de klant (inhouse). Van klantgerichtheid gesproken.

 

Business Development Manager:

 

Die "vertegenwoordiger" specialiseert zich in klantenwerving, zeg maar een prospecteur. Nieuwe markten aanboren en nieuwe klanten maken. Bij voorkeur een "hunter" dus, een NV "Ik" met pit. "Business developer" wordt ook wel eens gebruikt.

 

Sales Manager:

 

Eigenlijk een coördinator van een verkoopteam. De term wordt echter ook heel veel gebruikt voor "verkopers", zelfs al heeft die persoon geen leidinggevende rol. Als er maar "manager" staat op het kaartje. Dat klinkt goed bij de klant, die zich zo nog meer gewaardeerd acht om bezoek te krijgen van de "manager".

 

Senior Sales Manager:

 

Een promotie voor wie het verdiend heeft, met de jaren. Een junior sales manager kan ook maar komt minder voor. Maak er dan meteen sales manager van, zal men denken, want een mens blijft niet eeuwig jong hé.

 

Sales Consultant of Business Consultant:

 

Een verkoper van veelal diensten. De adviserende verkoper (consultative selling) gaat bij prospecten en klanten een probleemanalyse doen en stelt dan een maatoplossing voor. Dikwijls is de verkoper ook terzelfdertijd de uitvoerder (en dus het product): financieel-, logistiek-, ICT-, milieu-, energie-, etc.-advies is booming business. Of een combinatie van titels kan ook. Wat dacht je van deze in de automotive sector: "Lease Consultant Business development".

 

Sales Engineer:

 

Een term die veel gebruikt wordt voor vertegenwoordigers van technische producten in Industrie. Zelfs al zijn ze bij nader toezien geen ingenieur, hun technische kennis primeert dikwijls. Technisch-commercieel medewerker kan ook.

 

Regio Manager:

 

Behoeft weinig commentaar hé. Die persoon is commercieel vertegenwoordiger voor een bepaalde regio dus, uw regio als klant. Een andere mooie die ik bij de hand heb: "Head of regional sales".

 

Area Sales Manager:

 

Mooi huwelijk tussen regio manager en sales manager

 

Business to Business Manager:

 

Dus inderdaad de vertegenwoordiger verantwoordelijk voor de contacten met de bedrijven. In een bedrijf dat zich ook kan richten op particuleren (business to consumer), logisch dus.

 

Commercieel Adviseur:

 

Eindelijk, nog eens een Nederlandstalige term, zegt perfect wat het is.

 

Commercieel Directeur:

 

Dit is in principe dus wel een leidinggevende die bovendien in de directieraad zit van het bedrijf. Net onder de raad van bestuur dus. Niveau.

 

Verkoopsafgevaardigde:

 

Klinkt ook chique. Gevonden bij een Duits merk van wagens. Noblesse oblige.

 

Adviseur Onderneming en Vrije Beroepen:

 

Relatieadviseur, ook veel gebruikt bij banken en verzekeringen en de Deloittes van deze wereld.

 

Handelsvertegenwoordiger:

 

Dit is de officiële term, met een specifiek juridisch statuut trouwens dat wat afwijkt van het klassieke werknemerscontract.

 

Handelsagent:

 

Dit is eigenlijk een zelfstandig vertegenwoordiger/agent die in naam en voor rekening van zijn opdrachtgever(s) al dan niet in regio-exclusiviteit werkt en een commissieloon factureert. De job van de toekomst in onze contreien, mijn gedacht. Verzacht hier te lande een beetje de pil van de hoge loonkosten voor werkgevers. The best of both worlds. 

 

Sales:

 

Nog het meest eenvoudige van allemaal. Kan niet missen.

 

Marketing & Sales:

 

Wordt ook wel eens gebruikt. Je kan er nog alle kanten mee op en zeg zelf: welke verkoper doet niet aan marketing?

 

Copyright Geert Delobelle

Quanta costa?

Selectie en rekrutering, wat kost dat me eigenlijk?  Geen spek voor mijn bek, denkt u wel eens?  Alleen voor de “grote jongens” weggelegd? Mmm..

 

Vergeleek u al eens met de kost van een interimformule? Via interim altijd goedkoper af, denkt u?  Wij geven het u op een blaadje, lees alvast even verder waarom een Jonge Raaf niet duurder hoeft te zijn, en scroll tot helemaal beneden voor de berekening.

Alvast dit om te starten, en voor de duidelijkheid:
 

 • Net als bij interimcontracten kan u ook bij ons de kost spreiden over 6 maanden
   
 • Met een JR bent u niét duurder af
   
 • Met een JR krijgt u geen standaardprofiel, maar het beste van de markt, op ùw maat gesneden
   
 • Een pure JR is géén dure vogel, is content met een normale pré (maar wil wel een uitdagende job).
   
 • Vergeet bovendien ook niet dat u ingeval van startende JR’s via een IBO-contract kan werken (wij adviseren u graag).

Wat nog is: sloeg u ook al eens de bal mis met een sales profiel?  Onnodig uit te rekenen wat dat kost, hé?  En als u al een hele tijd zonder sales zit.. tja, wat kost dat?!

Doe daarom beroep op een specialist!  Wij zijn er om uw business vooruit te helpen.


 

Laat ons nu samen eens de rekening maken:

 

Wat kost u een tewerkstelling via interim?

 

Stel, u komt een loon overeen van 2.200€ bruto en u werkt volgens een wettelijk uurregime van 38 u per week.

 

U krijgt dan wekelijks een afrekening met een uurtarief als volgt: 2.200 * 12 maand/52 weken/38 uren = 13.3603 per uur.

 

Hierop past men dan een coëfficiënt toe (om alle kosten mee betaald te krijgen + een gezonde winstmarge aan over te houden).  Deze coëfficiënt zal voor een JR variëren naargelang het kantoor tussen 2.15 naar 2.45.  Laat ons maar eens het laagste (goedkoopste) nemen: 13.3603 x 2.15 = 28.7246 ziet u dus als uurtarief op uw factuur.  Of per maand wordt dat 28.7246 * 38 * 52 / 12 = 4.730 euro.

 

Gelukkig zit u niet voor een jaar vast aan een interimformule, maar er is wél steeds een minimumtermijn van toepassing.  Deze termijn kan variëren van 90 tot 135 gepresteerde dagen, weerom naargelang het kantoor.  Laat ons ook hier weer de laagste (goedkoopste) termijn nemen om te vergelijken.  Gezien het om gepresteerde dagen gaat, moet u die termijn dus verlengen met vakantie, ziekte of andere afwezigheden; gemiddeld komen daar dus al gauw 15 dagen bij… Laat ons nu voor het gemak eens redeneren dat 90 + 15 = 105 werkdagen gelijk staat met 5 maanden.

 

U zult dus over 5 maanden totaal 4.730 * 5 = 23.650 betalen.

 

En wat is uw totale salariskost als u zonder interim werkt?

 

Rest ons nog uw salariskost te berekenen, ingeval u niét via interim werkt, maar de kandidaat op uw eigen payroll inschrijft.  Die regel kent u wellicht al goed: u verhoogt inderdaad het bruto van 2.200 met de werkgeversbijdrage (+ 32,38%) * 13.92 (vakantiegeld en eindejaarspremie) en deelt door 12 om een gemiddelde maandelijkse kost te bekomen: 3.274 euro. 

 

Over 5 maand geeft u dit 3274 * 5 = 16.370.

 

Een verschil dus van 23.650 – 16.370 = 7.280 euro.
 

Nu hebt u een idee van waar een selectiefee naartoe gaat.  Zoals vermeld, duurder dan interim is het niet.  Bovendien, dit is wat een ‘standaard’ kandidaat je kost, dan hebben we het nog niet over een JR gehad J!!

 

Hou er ook rekening mee dat bovenstaande ‘op zijn nauwst’ is berekend, met de laagste coëfficiënt, de laagste termijn, zonder extra kosten* te rekenen die u ook dient te betalen en vertrekkend vanaf 2.200 € bruto.

 

Doet u nu zélf eens de rekening op basis van een brutoloon van 3.000 €?  Komt u ook op 9.930 euro uit?  Dan hebt u het niet alleen begrepen, maar ook goéd gerekend!

 

* bv maaltijdcheques, dimona aangiftes, verzekeringen etc. worden ook met een margetoeslag doorberekend.

Boek bestellen

Met onze Werk-Wijze(R) willen wij u als recruiter of werkgever tips en nieuwe inzichten geven bij een sollicitatieproces, of, zo u wilt, deze even opfrissen. We vertrekken daarbij vanuit een aantal essentiële waarden, die naar onze mening bij een gezond HR-beleid van toepassing zijn. Bovendien breidden we onze stelling en advies uit tot het domein van retentie: eens de juiste m/v in huis gehaald, is het ook kwestie van die zolang mogelijk aan boord te kunnen houden, tot tevredenheid van beide partijen.

 

"Selecteren en solliciteren wordt voor iedereen een opbouwende en leerrijke ervaring, dankzij de wijze en doorleefde raadgevingen in dit boek. Bedankt Luc!"

Ronny Leyman, Founding Partner Co-Vibes

 

"Prachtig werk, vlot leesbaar, direct toepasbare tips, tijdloos en nuttig voor iedereen die de sollicitatiemarkt betreedt of in HR is geïnteresseerd: een echte aanrader."

Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder VDAB

 

"Dankzij dit boek ontdek je als lezer ook eens de andere kant van het verhaal. Boeiende stijl, originele invalshoek, verrijkend voor zowel werkgever als sollicitant en recruiter: TOP!"

Barbara Torfs, Partner bij Springbok/Marcom Directeur Schoenen Torfs

testimonial_8.png

JOBS

Accountmanager Projectmarkt | O-Vl

Kan je minstens 3 jaar positieve werkervaring voorleggen binnen de projectmarkt in Oost-Vlaanderen? Dan kom je al een heel eind. Wat (bouw)-technische interesse helpt zeker ook, maar voor de rest ben je gewoon zoals al onze Raven: pit, talent, energiek, tout court een (heel) goeie commercieel...

 

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Accountmanager Bouw | W- & O-Vl

Voor deze rol ben je ervaren in de bouwbranche en kan je ook met bouw- en tekenprogramma’s overweg. Je krijgt te maken met allerlei werven, groot en klein, particulier of industrieel, en je onderhoudt goede relaties met werkelijk alle actoren binnen de bouwbranche. Want jij bent de specialist en staat garant voor de kwaliteit van een van de marktleiders in zijn branche.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Product Marketeer | O-Vl

Een Amerikaanse multinational die zijn EMEA regio op vrij autonome wijze laat sturen vanuit België, komt dat tegen. Een high end nichemarkt, sterk gespecialiseerd, waarvoor je enige engineering background kan voorleggen liefst. Technisch niet zo’n moeilijjke producten, maar je speelt op veel markten met veel producten tegelijk en dat kan nogal eens complex worden. Je doet aan marktverkenning voor min. 20% van je tijd, je zit aan het stuur voor het marketingplan van je afdeling en je doet uiteraard het hele productportfoliobeheer. Pro-activiteit is een must, net als zeer goede kennis van het Engels.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Accountmanager Horeca | België

Uiteraard is de horecabranche helemaal je ding. Let wel, niet zomaar het café of restaurant om de hoek, maar wel de wat grotere zaken, zoals hotels, cateraars, vakantieparken, of zelfs resellers/groothandelaren. En uiteraard benieuwt het jou als kenner van de markt over welke producten het dan gaat. Laat ons zo stellen: ze komen van ver, heel ver.. Maar wel lekker (voor de meesten toch).

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Assistent van de Verkoopsdirecteur | O-Vl

Ideaal voor wie als rechterhand wil functioneren. Een allround commerciële functie in een moderne en dynamische internationaal opererende organisatie, met mooie toffe producten. Dit is dus geen ‘baan’-job, ook geen klantendienst maar wel een vertrouwensjob waarin je doorheen alle processen van de commerciële directie mee navigeert en verantwoordelijkheid opneemt.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Accountmanager | Vl-Br & Limb

Jouw aanspreekpartners gaan van zaakvoerders van eenmansbedrijven en KMO’s tot aankopers, hoofdtechniekers, onderhoudsdiensten enz.. Je bent specialist-grossist en hebt sterke kaarten in huis om -bovendien binnen de thuisregio- te scoren. Zeer gevarieerde job, verregaande autonomie, topmerken, leuke verdienste, wat wil een mens meer? Technische interesse is een must, diploma’s zijn van minder belang, zolang je maar een echte Raaf bent!!

 

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Toffe BinnendienstRaaf | N-W-Vl

Voor een goede klant, waar het heel leuk werken is, zoeken we een tweetalige (N/F) Jonge Raaf voor de intern commerciële binnendienst. Technische producten jagen je alvast geen schrik aan. Enige voorervaring in een binnendienst is wenselijk.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

International Sales Europe | O-Vl

Vooral binnen West-Europa in eerste instantie, en later ook wel Zuid-Noord-Mid Europa: tot 30 % reizen, kortere trips, dat past best in je gedroomde werkschema. Je werkt vanop kantoor, je producten zijn technisch maar niet complex en je onderhoudt en vernieuwt het distributienetwerk, je zorgt voor ondersteuning, training, marketingsupport, alles wat nodig is om je marktaandeel te vergroten. Onze klant is een stabiele KMO met een zeer duurzaam product en een gepatenteerde technologie, ook marktleider binnen zijn niche.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Accountmanager die blijft plakken | O-VL --) Limb

Je klantenportfolio is zeer divers (voeding, logistiek, bouw,…), fabrikanten allerlei dus, maar ook distributeurs, groothandels, transporteurs, enfin je vindt toepassingen voor je producten alom. Kwestie dus van de interessante partijen naar boven (en binnen) te halen en dat doe je door je prospects te bellen of er gewoon binnen te stappen! Een ruime regio met veel potentieel ligt op je te wachten, dus waarop wacht je nog?

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Accountmanager Machines | W- & O-Vl

Je verkoopt machines, geen landbouwmachines maar als die je passioneren zit je voor deze job wel al goed. Je klanten zijn aannemers allerlei maar ook overheidsdiensten hebben je gerief nodig. Investeringsmateriaal dus, en daar heb je bij voorkeur al ervaring in. Goede kennis van het Frans is verlangd, andere talen zijn een plus.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Accountmanager Digital Marketing | Westen van VL-Br

Je bewerkt ambitieuze, niet té grote KMO’s in eigen regio, het soort dat (nog net) niet groot genoeg is om het zelf te doen en daarom een professionele digital marketing partner onder de arm kan nemen. Want online stuff & social media en zo zijn helemaal je ding. Jij bewerkt actief de markt, via mails, calls, networking enz.. Je bent dus een plantrekker, die weet hoe het moet, die enthousiasmeert én schrijft, graag schrijft, en veel schrijft (bestelbonnen dus :) ). Je komt terecht in een klein team en je sales jagershart klopt even hard elke keer als je van in het moederhuis ook eens op grotere nationale accounts kan werken. Je ziet dat als een grote plus in je leercurve!

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Krachtige Accountmanager | W-Vl

Een nichemarkt, technisch maar niet té complex. Een hele grote range aan producten, dat wel, voor ontzettend veel toepassingen. Je krijgt variatie ten top in deze job, die een mix is van hunten en farmen. We zoeken een JongeRaaf om de uitgebouwde positie verder te doen doorgroeien. Hard werken is voor jou een plezier, heel veel contacten onderhouden op een dag, daar krijg je energie van.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Accountmanager Communicatie | Brussel

Deze grote speler binnen de branche zoekt een Jonge Raaf met enkele jaren ervaring binnen de communicatiewereld. Digital marketing, copywriting, PR, media planning, influencer marketing, brand activation en ga zo maar door: jij kent er alles van. Je onderhoudt bestaande klanten en gaat jullie all-in-one services promoten bij nieuwe prospects. Die ga je zelf zoeken uiteraard, via networking, via je social media relaties, goede contacten met de pers, bloggers, influencers etc. Goede kennis van het Frans en ervaring met de farmabranche zijn een plus!

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Accountmanager industriële gereedschappen | Vlaanderen

Je gaat op pad in Vlaanderen richting middelgrote en grote bedrijven, vooral de onderhoudsdienst, de hersteldienst, de dienst na verkoop, de installatiedienst, dat soort mensen heb je nodig. Je vertegenwoordigt enkele interessante merken/producenten in exclusiviteit en je kan uiteraard rekenen op een vlotte service vanuit magazijn en de back-office. Korte beslissingslijnen, doorbijten en een doe-mentaliteit = succes gegarandeerd!

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Key Accountmanager Europa | O-Vl

DIY & non-food retailers, groothandelaren en speciaalzaken binnen Europa vormen de speeltuin voor deze Sterke Raaf met ruime talenkennis, gevoel voor techniek en goesting om zeker de helft van zijn tijd op verplaatsing te zijn. Een grote en solide KMO, behorend tot de leiders in zijn sector, biedt jou kansen volop om te scoren.

 

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Accountmanager A'pen - L'burg

Deze Jonge Raaf kan zijn plan trekken, is gedisciplineerd en (kan) gebeten (worden) door metaal(bewerking). Een KMO met naam in de branche, een no nonsense mentaliteit, en een verregaande autonomie, dat is waar je als hands on verkoper best in aardt? Dan ga je straks enkele dagen intense opleiding tegemoet, waarna je je salesskills zal kunnen bewijzen. Na verloop van tijd krijg je uitgebreidere opleidingen bij buitenlandse fabrikanten waarmee je jouw regio jaarlijks met stevige double digit cijfers zal laten groeien.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Jr Business Developer Benelux (eco)

Je komt terecht in een startup, onderdeel van een gevestigde KMO, en je gaat er aan de slag als pionier met een vernieuwend milieuvriendelijk concept dat zeer breed ingang kan vinden in de markt: labo’s, ziekenhuizen, farma, clean rooms, vakantieparken,…  Onze klant is gevestigd in Limburg maar jouw woonplek is minder van tel, zolang de spirit maar goed zit!

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Accountmanager electromechanica | Vl-Br

Je woont ten Westen van de hoofdstad (en er niet te ver vandaan). Je kent je Frans goed, liefst ook wat Duits want je gaat met producten van Duitse makelij aan de slag. De marktleider in zijn branche trouwens, technisch op het niveau van een bachelor elektromechanica. Vooral projectmatig werk waarbij je je voor je offertes op een deskundig collegiaal team kan beroepen. BeLux is je marktdomein, je volgt vooral bestaande klanten op en pikt na verloop van tijd af en toe ook eens een nieuw dossier op. Super leuk bedrijf om voor te werken!

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Commerciële Digital Marketeer | A'pen

Je beheert de tweetalige portaalsite van onze klant en staat in voor het onderhoud en de verdere werving van leden en adverteerders. Je (her)positioneert de online marketingtools en bouwt het platform verder uit om de nummer 1 positie in zijn marktsegment verder te behouden. Je werkt vanuit centrum A'pen (nabij station) en kan met verregaande autonomie om, regelmatig ben je extern voor een klantenbezoek, beursdeelname, meeting,… Uitstekende kennis van het Frans is een must.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Account manager Industrie & Marine | O-Vl

Je krijgt een topgamma industriële coatings in handen, en nog wel als masterdealer voor België. Daarbij zal je in eerste instantie de Oost-Vlaamse markt (industrie en marine) bewerken, en op latere termijn uitbreiden richting de andere provincies.  We zoeken bovenal een commercieel talent, maar je gesprekspartners zijn vooral zaakvoerders of productie- en onderhoudsverantwoordelijken dus wat engineering feeling of opleiding staat niet verkeerd. Een uitdagende job alweer binnen een sterk groeiend bedrijf met meerdere distributiepunten binnen de regio. 

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Accountmanager Internal Sales DIY | O-Vl

Ben je gebeten door sales, houd je ervan om klanten te helpen en te overtuigen van jouw oplossingen (waarmee ze een smak geld uitsparen overigens) maar zit je niet te wachten om hele dagen fileleed en andere verkeersstress te moeten trotseren? Is de sfeer van een klein hecht team om in te werken dus eerder wat jou gelukkig maakt? Dan kan deze job voor jou zijn weggelegd. Je nodigt je klanten uit naar de demoruimte en werkt ter plekke het voorstel voor hen uit. Je bent wel bereid om – sporadisch- de klant thuis op te zoeken en ook beurzen zijn momenten waarop je je bedrijf vertegenwoordigt (firmawagen inbegrepen).

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Key Accountmanager Electro | W- & O-Vl

Het gamma dat je vertegenwoordigt is van topkwaliteit, niet het goedkoopste dus, en dat vindt zijn weg richting de industriële eindklant over de groothandel en de installateur. Je bewerkt niet alleen deze kanalen maar ook de voorschrijvers en de tussenkanalen. Lobbyen, adviseren, ondersteunen, opleiden en vooral veel onder de mensen zijn, dat is je tweede natuur. Het helpt als je de taal van de installateur spreekt (lees: je hebt kennis van de electrobranche). Het helpt ook als je een aanhouder bent, gedreven en met een lange termijn visie, afijn, een echte Sterke Raaf dus.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Verkoper personenwagens | O-Vl

Junior sales mét enige jaren ervaring gezocht – automobielbranche. Enkel top-kandidaten komen in aanmerking. Simpel zat dus: ben je keigoed, meld je dan!

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Toekomstig vrachtwagenverkoper | O-Vl

Om succesvol vrachtwagens aan de man te brengen, moet je uit heel goed hout gesneden zijn: een kolfje naar de hand van een JR met autotechnologie in de aderen dus. Heb je wat tijd om alles over de business te leren, wil je dus investeren om een crack te worden als verkoper van het grotere werk, dan is dit je kans.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

WIE ZIJN WE?

Luc Deraedt

Luc Deraedt

Luc Deraedt

Luc heeft 25 jaar ervaring in KMO-land: trading, sales, marketing, product management, én.. HR: dat is zijn ding. Hij houdt van business bouwen, en daarvoor het juiste team neerzetten.

 

Luc
25 jaar ervaring met KMO's.

Lieve Devlies

Lieve Devlies

Lieve Devlies

Lieve mixt een ruime commerciële ervaring in verschillende sectoren met de non-profit. Haar coachingsskills zijn subliem, haar doortastend menselijk inzicht komt van haar 6e en 7e zintuig..

 

Lieve
Ruime commerciële ervaring.

JONGE RAVEN IN CIJFERS

2012

Opgericht in

4358

Aanmeldingen

46

Aantal jaren recruitmentervaring

14%

Selectiegraad

NIEUWS

Solliciteren is geen spelletje

Ben jij een Jonge of een Sterke Raaf? En vind je sneller dan mij(n schaduw) de voor jou geschikte job tussen onze vacatures? Dan is het Bingo! Of beter nog: Bongo-time. Want je hebt gewonnen! Echt, geen gezever. Want we gaan er toch niet mee spelen zeker?

493_resized_detail_450_0_0_1_1.jpg

JONGERAVEN OP FRANCHISING & PARTNERSHIP 2017

JongeRaven neemt deel aan de volgende editie van Franchising & Partnership in Tour & Taxis, Brussel, en dit op 27 en 28 maart 2017. Ps: interesse om de beurs Ondernemen te bezoeken? Inschrijven kan via de website www.franchisingpartnership.be.

342_resized_detail_200_0_0_1_1.jpg

NIEUW: DE WERKWIJZE(R)

Wij schreven een boek en gaven er de titel 'de Werk-Wijze(R)' aan.  Bestemd voor zowel werkgever als sollicitant, boordevol tips. Lees er meer over onder de hoofdbutton 'BOEK' van onze website.

78_resized_detail_450_0_0_1_1.jpg

JONGERAVEN OP HR XPO 2016

JongeRaven neemt deel aan de derde editie van HR Xpo in Groot-Bijgaarden, Brussels Kart Expo, Alfons Gossetlaan 9, en dit op 20 en 21 april, telkens van 13u tot 20u. Ps: interesse om HR Xpo te bezoeken? Inschrijven kan u via de website van HR Xpo.

ARTIKEL JONGERAVEN IN VOKA NIEUWSBRIEF

JongeRaven bestaat in mei 2015 drie jaar. Vandaag verscheen een artikel in de nieuwsbrief van Voka.

KORTINGEN VOOR JONGEREN ZONDER DIPLOMA HOGER ONDERWIJS?

Vanaf 1 januari 2016 kunnen werkgevers kortingen krijgen op de bijdrage die ze aan de sociale zekerheid betalen. Dit indien de jongere geen diploma hoger onderwijs heeft en jonger is dan 25.  

72_detail.jpg

GEEN MASTERDIPLOMA, WEL TALENT?

De tijd is voorbij dat met het juiste diploma deuren automatisch openzwaaiden. Gelukkig maar, zijn we geneigd te zeggen. Voor ons is niet dat papiertje van belang. Wel je commerciële vaardigheden en je enthousiasme.

EEN JONGE RAAF IN UW BEDRIJF

JR IN "ONDERNEMERS"

Wij lanceerden ons concept in 2012 en haalden er toen ook de pers mee. Hier vind je wat magazines die over ons schreven.

JR IN KNACK CARRIÈREGIDS

JR IN JOBAT

79_detail.jpg

HOE SCREENEN WIJ KANDIDATEN?

Goesting om onze nieuwe Jonge Raaf te worden? JongeRaven speurt continu de markt af naar nieuw verkooptalent. Maar hoe gaan wij te werk?  

EEN JONGE RAAF GETUIGT

Deze Jonge Raaf getuigt als volgt omtrent zijn ervaring met ons kantoor. Een niet gekleurd verhaal dus, authentiek, zoals wij steeds willen zijn.

JR IN VOKA TRIBUNE

BOEK

Voor u als werkgever

Met onze Werk-Wijze(R) willen wij u als recruiter of werkgever tips en nieuwe inzichten geven bij een sollicitatieproces, of, zo u wilt, deze even opfrissen. We vertrekken daarbij vanuit een aantal essentiële waarden, die naar onze mening bij een gezond HR-beleid van toepassing zijn. Bovendien breidden we onze stelling en advies uit tot het domein van retentie: eens de juiste m/v in huis gehaald, is het ook kwestie van die zolang mogelijk aan boord te kunnen houden, tot tevredenheid van beide partijen.

Voor jou als sollicitant

Met onze Werk-Wijze(R) willen we jou als kandidaat werkzoekende wegwijs en ook wijzer (slimmer) maken bij je sollicitaties. Je vindt er alle essentiële informatie zowel wat betreft de opbouw van je cv en brief of mail, het sollicitatiegesprek alsook een kijk achter de schermen van ‘de overkant'. We proberen vanuit onze ervaring jouw inzicht te verruimen zodat je beter gewapend voor de dag kan komen. Dit boek is bedoeld voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe wending in zijn carrière, dus niet alleen voor de commerciële profielen waarop we met JongeRaven en SterkeRaven op vandaag actief zijn.

"Selecteren en solliciteren wordt voor iedereen een opbouwende en leerrijke ervaring, dankzij de wijze en doorleefde raadgevingen in dit boek. Bedankt Luc!"

Ronny Leyman, founding partner Co-Vibes

"Prachtig werk, vlot leesbaar, direct toepasbare tips, tijdloos en nuttig voor iedereen die de sollicitatiemarkt betreedt of in HR is geïnteresseerd: een echte aanrader."

Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder VDAB

"Dankzij dit boek ontdek je als lezer ook eens de andere kant van het verhaal. Boeiende stijl, originele invalshoek, verrijkend voor zowel werkgever als sollicitant en recruiter: TOP!"

Barbara Torfs, partner bij Springbok/Marcom, directeur Schoenen Torfs

Lieveraedt Bvba

Warandestraat 244

8560 Moorsele

 

Email: info@jongeraven.be

Tel: 0478 91 93 05 (er wordt telefonisch geen info verstrekt omtrent gepubliceerde jobs)

Zoek geen groots kantoor als je bij ons in de buurt komt. Voor een gesprek heb je wat stilte nodig, wat warmte. Een paar stoelen volstaan, en die hebben we! Je bent welkom.