Logo
Logo

Jobs voor commercieel talent

Beste partner voor je salesprofielen

War for talent

Voor kandidaten

 

De arbeidsmarkt heeft voor werkzoekenden, zeker aan het begin van hun carrière, veel mee van een jungle. Enkele bedrijven met een sterk merk zijn gekend, of althans hun imago. Maar wat doén die andere tienduizenden onbekende bedrijven? Wat bestààt er zoal in de markt?

 

Wij van JongeRaven begeleiden jou graag en gaan samen met jou op zoektocht naar de ideale match. Onze jarenlange ervaring in KMO-land komt daarbij erg van pas. 

Kom je pas op de arbeidsmarkt, of ben je al lange tijd actief? Ons maakt het niet uit zolang je maar commercieel talent hebt. Wil je rustig uitkijken naar een nieuwe opportuniteit, of ben je dringend op zoek? Allemaal goed, zolang je maar het Witte Raaf gehalte hebt, meld je je maar bij ons aan!

 

 

Voor bedrijven

 

Bedrijven hebben geregeld vers bloed nodig, maar blijven altijd wat op hun hoede. Aanwerven kost geld, en zeker al als het verkeerd uitdraait.

 

Bovendien, hoe jonger ze zijn: eens goed en wel opgeleid, zien ze mooier gras aan de andere kant, toch?

 

Onze JongeRaven zijn geen jonge wolven, en zijn dus uit het goede hout gesneden.

 

Werkethiek en respect, zijn elementen waarmee een JongeRaaf zich onderscheidt in het arbeidsveld. Echte Witte Raven dus. Wij brengen ze tot bij u.  Zowel minder als meer ervaren commerciëlen, tot en met sales management: daarvoor kan u bij ons terecht.

Een selectiekantoor als geen ander

Wij selecteren continu commerciële profielen, los van jobs. Het startpunt is onze kandidaat, en we gaan met hem/haar op zoek naar die job die het beste aansluit bij hun competenties en interesses. Streng maar rechtvaardig selecteren wij commercieel toptalent, met drive, goesting, een gezonde portie lef en een positieve ingesteldheid. Inderdaad: ook werkattitude, maturiteit, inborst en motivatie worden mee in de balans gelegd. Op zoek naar de Witte Raaf dus.

 

Wij werken uitsluitend op direct sales profielen, vaak omschreven als accountmanager of vertegenwoordiger. Ook projectmanagement en sales management niveau is ons ding.

 

Wij zijn geen interimkantoor en werken met een finding fee, dus zeer competitief. En wie het wenst begeleiden we graag op het vlak van sales training, zowel individuele kandidaten als uw hele sales team.

Discretie gewaarborgd

Voor Jonge Raven

 

Je zit nog in een job, maar bent al een tijdje je drive aan het verliezen en dus toe aan een nieuwe uitdaging? Alleen, zie eens "dat het uitkomt"...  Maar toch moet je in zo'n geval de stap nemen. Tenminste voorzover je bij je huidige werkgever alles goed en wel hebt overwogen, overlegd of doorgepraat.

 

Want blijven brengt noch jezelf noch je werkgever de oplossing. Welnu, bij ons kan je je risicoloos melden. We garanderen je volle discretie en gaan samen met jou omzichtig te werk op zoek naar die nieuwe uitdaging.

 

Voor je het weet, zit je weer kiplekker in je vel. Wedden?

 

 

Voor bedrijven

 

De ketting is maar zo sterk als zijn zwakste schakel. En als die dus moet worden vervangen, dan is het tijd voor u om een Jonge Raaf in huis te halen.

 

Wij garanderen u de grootste discretie: uw vacature wordt niét, of althans niet herkenbaar, bekend gemaakt. Gezien wij continu selecteren, los van jobs, is de kans reëel dat wij uw goeie schakel in ons JR-nest zitten hebben.

 

Geef ons wat tijd en voor u het weet, draait die ketting weer als nooit tevoren!

Mag er een hoek af zijn?

Perfectie bestaat niet. Dus ook bij commerciële profielen en onze Jonge Raven kan er wel eens een hoek af zijn. Niet erg!

 

Misschien heb je dus geen masterdiploma, of heb je je bachelor zelfs niet afgemaakt... Dus dat helpt al. Alle gekheid op een stokje: we hebben niets tegen masters, integendeel: vooral grote bedrijven met complexere werkprocessen vereisen voor zowel commerciële binnen- als buitendienstfuncties zo'n papiertje. Maar voor de meeste KMO's is dat niet het geval, toch niet als het over commerciële functies gaat.

 

Het zit namelijk zo: basically primeert gezond boerenverstand bij JongeRaven op academische studies. We zoeken namelijk meer het doe-type dan het denk-type, zie je? Talent, goesting en drive, daar draait het om. Of ook, die éne Witte Raaf, weet je wel?

 

Misschien probeerde je dus wel een master, of een bachelor, maar waren die schoolbanken niet aan jou besteed, was studeren (toen) gewoon je ding niet, of maakte je een foute (studie)keuze... Er zijn zoveel redenen waarom iemand het diploma niet haalde, én jij bent heus niet de enige. Dus no worries, als je goed bent, écht goed, dan kom je er wel. Ben je overtuigd van je JR-gehalte? Meld je dan nu aan! 

 

Waar komt JongeRaven vandaan?

Onze tientallen jaren praktijkervaring in de bedrijfswereld, en met name de commerciële kant van het verhaal, is één: wij kennen alle aspecten van 'business doen', ondernemen vs. managen, we stonden en staan nog steeds in dezelfde dagelijkse praktijk van elke ondernemer of zaakvoerder.

 

Ook op het vlak van rekruteren en selecteren van geschikte kandidaten, hebben wij jarenlange ervaring, aan dezelfde kant als u: de werkgever. Deze ervaring willen wij delen, in een poging om beter te doen dan wat u nu in de markt vindt. De HR-markt is geen eenvoudige markt, met een ietwat hard imago voor wat toch softe materie is.

 

JongeRaven (inderdaad, de Jonge maar ook Witte Raven dus) wil terug naar de authenticiteit, waarbij de persoon centraal staat, in een open en eerlijke benadering met aandacht voor het individu, in wederzijds respect en overleg. En dan hebben we het over zowel de werkgever als de werknemer. Want eerlijk duurt het langst, en als het over talent gaat, dan willen we dat toch niet verspillen? 

INSCHRIJVEN

Ontdek hier waarom een JR in uw bedrijf past

Checkt u even met ons af?

 

- u wilt met uw bedrijf vooruit
- u hebt een commercieel project voor ogen, maar mankeert iemand die het kan trekken
- u hebt een zwakke schakel in de organisatie en wenst (discreet) te vervangen
- u zoekt extra vitamines voor uw bedrijf
- het mag u geen handvol geld kosten
- u wilt graag een snelle ROI
- uw filosofie met nieuwe werkkrachten is: eerst bewijzen wat je kan vooraleer er extra boter bij de vis komt
- diploma is voor u in een job van ondergeschikt belang in vergelijking met zijn of haar competenties
- u komt al een heel eind met nuchter en gezond boerenverstand in combinatie met voornaamheid, resultaatgerichtheid en een nette presentatie.

 

Meld u zich hieronder gerust aan bij JongeRaven.

Wat krijgt u als bedrijf van ons?

1. Een kandidaat

 

Uiteraard schotelen wij u enkel een super gemotiveerde kandidaat voor. Maar u krijgt van ons niet alleen dat.

 

2. Onze ervaring

 

Onze ervaring krijgt u er bovenop. Wij zijn graag gesprekspartner voor uw commerciële strategie en invulling én wij kunnen u adviseren op vlak van HR en organisatie-ontwikkeling.

 

3. Discretie

 

Wij garanderen u discretie waar en wanneer nodig aangezien wij uw vacatures steeds anoniem en beperkt publiceren op onze website.

 

4. Snel en efficiënt

 

Wij vermijden extra betalende wervingscampagnes en proberen uw rekruteringsbehoefte te vervullen vanuit ons op voorhand geselecteerde JR-nest.
Wij werken dus snel en efficiënt en garanderen u geen onnodig tijdverlies. We houden onze communicatie bovendien to the point.

 

5. Voordelig

 

De kandidaat komt direct op uw payroll, dus wij vragen geen interimtoeslag.
Uiteraard werken wij op 'no cure no pay' principe: zolang onze kandidaat niet is gecontracteerd door u, bent u ons niets verschuldigd.
Wij bieden u een uiterst competitieve formule aan, helder en transparant: bij ons komt u financieel sowieso nooit bedrogen uit!

Werkwijze voor bedrijf - Inschrijven

1. Inschrijven

 

Inschrijven kan hieronder via het inschrijvingsformulier. U vult uw gegevens in en de openstaande functie.  U kan ons ook mailen of bellen, en dan doen wij de rest wel voor u.

 

2. Elkaar ontmoeten

 

Wij komen de vacante functie graag met u doornemen. Persoonlijke kennismaking met u en uw bedrijf is cruciaal bij het voorstellen van de geschikte Jonge Raven. We capteren er uw behoeften, bespreken ons samenwerkingsvoorstel en gaan vervolgens op zoek naar de juiste, in uw bedrijf en job geïnteresseerde Jonge Raven.

 

3. Kandidaten voorstellen

 

JongeRaven is op continue basis op zoek naar Jonge Raven om het nest te vervoegen, los van de openstaande functies. Hebben we niet meteen een geschikt iemand in ons nest voor u? Geen nood, in dat geval gaan we aan de slag net als een ander, toch? U krijgt van ons zeer snel het cv van één of meerdere kandidaten, waarmee u vervolgens aan de slag kan.

Schrijf u in via onderstaand inschrijvingsformulier.

Welke functies kan JR voor u invullen?

Account Manager:


Met stip tegenwoordig de meest gebruikte term voor "vertegenwoordiger". Een account is een klant(rekening), een manager beheert dus die klant(rekening). Dus, voor de leken onder ons: heeft niets te maken met boekhouding. De bedoeling bij accountmanagement is dat de account een maataanpak krijgt tot en met een volledig uitgeschreven account plan (marketing- en sales plan voor die specifieke account).

 

Key Account Manager:

 

Inderdaad, een accountmanager voor de grote klanten, dikwijls een promotie voor de account manager. Ik ken trouwens Key account managers die slechts één klant hebben én hun bureau hebben bij de klant (inhouse). Van klantgerichtheid gesproken.

 

Business Development Manager:

 

Die "vertegenwoordiger" specialiseert zich in klantenwerving, zeg maar een prospecteur. Nieuwe markten aanboren en nieuwe klanten maken. Bij voorkeur een "hunter" dus, een NV "Ik" met pit. "Business developer" wordt ook wel eens gebruikt.

 

Sales Manager:

 

Eigenlijk een coördinator van een verkoopteam. De term wordt echter ook heel veel gebruikt voor "verkopers", zelfs al heeft die persoon geen leidinggevende rol. Als er maar "manager" staat op het kaartje. Dat klinkt goed bij de klant, die zich zo nog meer gewaardeerd acht om bezoek te krijgen van de "manager".

 

Senior Sales Manager:

 

Een promotie voor wie het verdiend heeft, met de jaren. Een junior sales manager kan ook maar komt minder voor. Maak er dan meteen sales manager van, zal men denken, want een mens blijft niet eeuwig jong hé.

 

Sales Consultant of Business Consultant:

 

Een verkoper van veelal diensten. De adviserende verkoper (consultative selling) gaat bij prospecten en klanten een probleemanalyse doen en stelt dan een maatoplossing voor. Dikwijls is de verkoper ook terzelfdertijd de uitvoerder (en dus het product): financieel-, logistiek-, ICT-, milieu-, energie-, etc.-advies is booming business. Of een combinatie van titels kan ook. Wat dacht je van deze in de automotive sector: "Lease Consultant Business development".

 

Sales Engineer:

 

Een term die veel gebruikt wordt voor vertegenwoordigers van technische producten in Industrie. Zelfs al zijn ze bij nader toezien geen ingenieur, hun technische kennis primeert dikwijls. Technisch-commercieel medewerker kan ook.

 

Regio Manager:

 

Behoeft weinig commentaar hé. Die persoon is commercieel vertegenwoordiger voor een bepaalde regio dus, uw regio als klant. Een andere mooie die ik bij de hand heb: "Head of regional sales".

 

Area Sales Manager:

 

Mooi huwelijk tussen regio manager en sales manager

 

Business to Business Manager:

 

Dus inderdaad de vertegenwoordiger verantwoordelijk voor de contacten met de bedrijven. In een bedrijf dat zich ook kan richten op particuleren (business to consumer), logisch dus.

 

Commercieel Adviseur:

 

Eindelijk, nog eens een Nederlandstalige term, zegt perfect wat het is.

 

Commercieel Directeur:

 

Dit is in principe dus wel een leidinggevende die bovendien in de directieraad zit van het bedrijf. Net onder de raad van bestuur dus. Niveau.

 

Verkoopsafgevaardigde:

 

Klinkt ook chique. Gevonden bij een Duits merk van wagens. Noblesse oblige.

 

Adviseur Onderneming en Vrije Beroepen:

 

Relatieadviseur, ook veel gebruikt bij banken en verzekeringen en de Deloittes van deze wereld.

 

Handelsvertegenwoordiger:

 

Dit is de officiële term, met een specifiek juridisch statuut trouwens dat wat afwijkt van het klassieke werknemerscontract.

 

Handelsagent:

 

Dit is eigenlijk een zelfstandig vertegenwoordiger/agent die in naam en voor rekening van zijn opdrachtgever(s) al dan niet in regio-exclusiviteit werkt en een commissieloon factureert. De job van de toekomst in onze contreien, mijn gedacht. Verzacht hier te lande een beetje de pil van de hoge loonkosten voor werkgevers. The best of both worlds. 

 

Sales:

 

Nog het meest eenvoudige van allemaal. Kan niet missen.

 

Marketing & Sales:

 

Wordt ook wel eens gebruikt. Je kan er nog alle kanten mee op en zeg zelf: welke verkoper doet niet aan marketing?

 

Copyright Geert Delobelle

Quanta costa?

Selectie en rekrutering, wat kost dat me eigenlijk?  Geen spek voor mijn bek, denkt u wel eens?  Alleen voor de “grote jongens” weggelegd? Mmm..

 

Vergeleek u al eens met de kost van een interimformule? Via interim altijd goedkoper af, denkt u?  Wij geven het u op een blaadje, lees alvast even verder waarom een JongeRaaf niet duurder hoeft te zijn, en scroll tot helemaal beneden voor de berekening.

Alvast dit om te starten, en voor de duidelijkheid:
 

 • Net als bij interimcontracten kan u ook bij ons de kost spreiden over 6 maanden
   
 • Met een JR bent u niét duurder af
   
 • Met een JR krijgt u geen standaardprofiel, maar het beste van de markt, op ùw maat gesneden
   
 • Een JR is géén dure vogel, is content met een normale pré (maar wil wel een uitdagende job).
   
 • Vergeet bovendien ook niet dat u ingeval van startende JR’s via een IBO-contract kan werken (wij adviseren u graag).

Wat nog is: sloeg u ook al eens de bal mis met een sales profiel?  Onnodig uit te rekenen wat dàt kost, hé?  En als u al een hele tijd zonder sales zit.. tja wa kost dà?!

Doe daarom beroep op een specialist!  Wij zijn er om uw business vooruit te helpen.


 

Laat ons nu samen eens de rekening maken:

 

Wat kost u een tewerkstelling via interim?

 

Stel, u komt een loon overeen van 2.200€ bruto en u werkt volgens een wettelijk uurregime van 38 u per week.

 

U krijgt dan wekelijks een afrekening met een uurtarief als volgt: 2.200 * 12 maand/52 weken/38 uren = 13.3603 per uur.

 

Hierop past men dan een coëfficiënt toe (om alle kosten mee betaald te krijgen + een gezonde winstmarge aan over te houden).  Deze coëfficiënt zal voor een JR variëren naargelang het kantoor tussen 2.15 naar 2.45.  Laat ons maar eens het laagste (goedkoopste) nemen: 13.3603 x 2.15 = 28.7246 ziet u dus als uurtarief op uw factuur.  Of per maand wordt dat 28.7246 * 38 * 52 / 12 = 4.730 euro.

 

Gelukkig zit u niet voor een jaar vast aan een interimformule, maar er is wél steeds een minimumtermijn van toepassing.  Deze termijn kan variëren van 90 tot 135 gepresteerde dagen, weerom naargelang het kantoor.  Laat ons ook hier weer de laagste (goedkoopste) termijn nemen om te vergelijken.  Gezien het om gepresteerde dagen gaat, moet u die termijn dus verlengen met vakantie, ziekte of andere afwezigheden; gemiddeld komen daar dus al gauw 15 dagen bij… Laat ons nu voor het gemak eens redeneren dat 90 + 15 = 105 werkdagen gelijk staat met 5 maanden.

 

U zult dus over 5 maanden totaal 4.730 * 5 = 23.650 betalen.

 

En wat is uw totale salariskost als u zonder interim werkt?

 

Rest ons nog uw salariskost te berekenen, ingeval u niét via interim werkt, maar de kandidaat op uw eigen payroll inschrijft.  Die regel kent u wellicht al goed: u verhoogt inderdaad het bruto van 2.200 met de werkgeversbijdrage (+ 32,38%) * 13.92 (vakantiegeld en eindejaarspremie) en deelt door 12 om een gemiddelde maandelijkse kost te bekomen: 3.274 euro. 

 

Over 5 maand geeft u dit 3274 * 5 = 16.370.

 

Een verschil dus van 23.650 – 16.370 = 7.280 euro.
 

Nu hebt u een idee van waar een selectiefee naartoe gaat.  Zoals vermeld, duurder dan interim is het niet.  Bovendien, dit is wat een ‘standaard’ kandidaat je kost, dan hebben we het nog niet over een JR gehad J!!

 

Hou er ook rekening mee dat bovenstaande ‘op zijn nauwst’ is berekend, met de laagste coëfficiënt, de laagste termijn, zonder extra kosten* te rekenen die u ook dient te betalen en vertrekkend vanaf 2.200 € bruto.

 

Doet u nu zélf eens de rekening op basis van een brutoloon van 3.000 €?  Komt u ook op 9.930 euro uit?  Dan hebt u het niet alleen begrepen, maar ook goéd gerekend!

 

* bv maaltijdcheques, dimona aangiftes, verzekeringen etc. worden ook met een margetoeslag doorberekend.

Boek bestellen

Met onze Werk-Wijze(R) willen wij u als recruiter of werkgever tips en nieuwe inzichten geven bij een sollicitatieproces, of, zo u wilt, deze even opfrissen. We vertrekken daarbij vanuit een aantal essentiële waarden, die naar onze mening bij een gezond HR-beleid van toepassing zijn. Bovendien breidden we onze stelling en advies uit tot het domein van retentie: eens de juiste m/v in huis gehaald, is het ook kwestie van die zolang mogelijk aan boord te kunnen houden, tot tevredenheid van beide partijen.

 

"Selecteren en solliciteren wordt voor iedereen een opbouwende en leerrijke ervaring, dankzij de wijze en doorleefde raadgevingen in dit boek. Bedankt Luc!"

Ronny Leyman, Founding Partner Co-Vibes

 

"Prachtig werk, vlot leesbaar, direct toepasbare tips, tijdloos en nuttig voor iedereen die de sollicitatiemarkt betreedt of in HR is geïnteresseerd: een echte aanrader."

Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder VDAB

 

"Dankzij dit boek ontdek je als lezer ook eens de andere kant van het verhaal. Boeiende stijl, originele invalshoek, verrijkend voor zowel werkgever als sollicitant en recruiter: TOP!"

Barbara Torfs, Partner bij Springbok/Marcom Directeur Schoenen Torfs

Ontdek hier of je een Jonge Raaf bent

Check je even met ons af?

 

- je bent jong van geest

 

- je behaalde je bachelor, of zelfs meer dan dat, of.. ook niet:)

 

- je bent op zoek naar een job voor de lange termijn

 

- sales en marketing is jouw ding

 

- je hoort thuis in een commerciële job

 

- je bent een doorzetter en geeft niet op (het "moeilijk gaat

ook"-type)

 

- je hebt high potential

 

 

7 keer CHECK? Schrijf je hieronder in en wie weet word jij onze nieuwe JongeRaaf.

Wat krijg je als Jonge Raaf van ons?

1. Een job

 

Uiteraard kan je via JongeRaven een uitdagende en toffe job te pakken krijgen. Als je écht goed bent, krijg je inzicht en toegang tot misschien wel meerdere vacatures die binnen jouw interesses, passies en kunde vallen. Soms kan dit dus best snel gaan, afhankelijk van het aantal vacatures van dat moment. Is er niet direct een job bij die jou past, dan is wat geduld de boodschap.

 

2. Onze ervaring

 

JongeRaven doet meer dan een job aanbieden. Onze ervaring krijg je er bovenop. Wij zaten ook jarenlang op de stoel van de werkgever en wij kunnen je begeleiden tijdens je sollicitatieproces.

 

3. Een rechtstreeks contract

 

JongeRaven is geen interimkantoor. Je komt dus rechtstreeks in dienstverband van onze klant. Het kan bovendien snel gaan, vooropgesteld dat we binnen jouw leefwereld en interesseveld gepaste jobs hebben voor liggen. Is dat niet het geval, dan gaan we samen met jou aan de slag, toch?

 

4. Coaching

 

Je handje vasthouden doen we niet, we coachen jou wel het veld in. En met wat geluk krijg je van je werkgever er nog opleidingen bovenop.

Interesse? Schrijf je in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

 

Hoe word je geselecteerd?

Heb je de vorige pagina's gelezen en je herkent jezelf in het profiel van de Jonge Raaf?

 

1. Inschrijven

 

Inschrijven kan je hieronder, en dit heb je best al bij de hand om up te loaden: cv, motivatiebrief en foto. Je bekijkt best hieronder de procedure. 

 

2. Screenen

 

Zodra je ingeschreven bent, geef je ons even de tijd om jouw dossier door te nemen. Vinden wij jouw kandidatuur positief en relevant, dit wil zeggen kans makend om JongeRaaf te worden? Dan bellen we je op (zonder motivatiebrief bellen we alvast niet op!). Vinden we jouw kandidatuur niet relevant, dan nemen we geen contact met je op. Het heeft dus geen zin om verschillende keren in te schrijven of voor elke job apart in te schrijven. Wij vertrekken altijd vanuit de kandidaat en niet vanuit de job.
 

3. Elkaar ontmoeten

 

Na dit eerste telefonisch contact beslissen we of we elkaar zullen zien voor een diepgaander vervolggesprek, face to face bij ons op kantoor. Vaak doen we tijdens dit gesprek een aantal oefeningen om jouw skills zo goed mogelijk in te schatten. 

 

4. Toegang tot vacatures

 

Eens dit gesprek achter de rug is en je gevalideerd bent als Jonge Raaf, schotelen we je mogelijke vacatures voor. Jij meldt ons welke jobs je sterk interesseren en vervolgens ga je op gesprek bij onze klant. Vanaf hier is het aan jou om die droomjob echt te pakken!

 

Succes!

Welke functies kan JR jou aanbieden?

Hieronder vind je een kort overzicht met een woordje uitleg over wat al die functies betekenen. Zo kan je al een sterke naam kiezen voor je toekomstige droomjob!

 

Account Manager:

 

Met stip tegenwoordig de meest gebruikte term voor "vertegenwoordiger". Een account is een klant(rekening), een manager beheert dus die klant(rekening). Dus, voor de leken onder ons: heeft niets te maken met boekhouding. De bedoeling bij accountmanagement is dat de account een maataanpak krijgt tot en met een volledig uitgeschreven account plan (marketing- en sales plan voor die specifieke account).

 

Key Account Manager:

 

Inderdaad, een accountmanager voor de grote klanten, dikwijls een promotie voor de account manager. Ik ken trouwens Key account managers die slechts één klant hebben én hun bureau hebben bij de klant (inhouse). Van klantgerichtheid gesproken.

 

Business Development Manager:

 

Die "vertegenwoordiger" specialiseert zich in klantenwerving, zeg maar een prospecteur. Nieuwe markten aanboren en nieuwe klanten maken. Bij voorkeur een "hunter" dus, een NV "Ik" met pit. "Business developer" wordt ook wel eens gebruikt.

 

Sales Manager:

 

Eigenlijk een coördinator van een verkoopteam. De term wordt echter ook heel veel gebruikt voor "verkopers", zelfs al heeft die persoon geen leidinggevende rol. Als er maar "manager" staat op het kaartje. Dat klinkt goed bij de klant, die zich zo nog meer gewaardeerd acht om bezoek te krijgen van de "manager".

 

Senior Sales Manager:

 

Een promotie voor wie het verdiend heeft, met de jaren. Een junior sales manager kan ook maar komt minder voor. Maak er dan meteen sales manager van, zal men denken, want een mens blijft niet eeuwig jong hé.

 

Sales Consultant of Business Consultant:

 

Een verkoper van veelal diensten. De adviserende verkoper (consultative selling) gaat bij prospecten en klanten een probleemanalyse doen en stelt dan een maatoplossing voor. Dikwijls is de verkoper ook terzelfdertijd de uitvoerder (en dus het product): financieel-, logistiek-, ICT-, milieu-, energie-, etc.-advies is booming business. Of een combinatie van titels kan ook. Wat dacht je van deze in de automotive sector: "Lease Consultant Business development".

 

Sales Engineer:

 

Een term die veel gebruikt wordt voor vertegenwoordigers van technische producten in Industrie. Zelfs al zijn ze bij nader toezien geen ingenieur, hun technische kennis primeert dikwijls. Technisch-commercieel medewerker kan ook.

 

Regio Manager:

 

Behoeft weinig commentaar hé. Die persoon is commercieel vertegenwoordiger voor een bepaalde regio dus, uw regio als klant. Een andere mooie die ik bij de hand heb: "Head of regional sales".

 

Area Sales Manager:

 

Mooi huwelijk tussen regio manager en sales manager

 

Business to Business Manager:

 

Dus inderdaad de vertegenwoordiger verantwoordelijk voor de contacten met de bedrijven. In een bedrijf dat zich ook kan richten op particuleren (business to consumer), logisch dus.

 

Commercieel Adviseur:

 

Eindelijk, nog eens een Nederlandstalige term, zegt perfect wat het is.

 

Commercieel Directeur:

 

Dit is in principe dus wel een leidinggevende die bovendien in de directieraad zit van het bedrijf. Net onder de raad van bestuur dus. Niveau.

 

Verkoopsafgevaardigde:

 

Klinkt ook chique. Gevonden bij een Duits merk van wagens. Noblesse oblige.

 

Adviseur Onderneming en Vrije Beroepen:

 

Relatieadviseur, ook veel gebruikt bij banken en verzekeringen en de Deloittes van deze wereld.

 

Handelsvertegenwoordiger:

 

Dit is de officiële term, met een specifiek juridisch statuut trouwens dat wat afwijkt van het klassieke werknemerscontract.

 

Handelsagent:

 

Dit is eigenlijk een zelfstandig vertegenwoordiger/agent die in naam en voor rekening van zijn opdrachtgever(s) al dan niet in regio-exclusiviteit werkt en een commissieloon factureert. De job van de toekomst in onze contreien, mijn gedacht. Verzacht hier te lande een beetje de pil van de hoge loonkosten voor werkgevers. The best of both worlds. 

 

Sales:

 

Nog het meest eenvoudige van allemaal. Kan niet missen.

 

Marketing & Sales:

 

Wordt ook wel eens gebruikt. Je kan er nog alle kanten mee op en zeg zelf: welke verkoper doet niet aan marketing?

 

Copyright Geert Delobelle

 

En zo kunnen we nog een tijdje doorgaan. Wat is jouw favoriet voor op je business kaartje? Waar gaat jouw affiniteit naartoe?

 

Schrijf je in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Attest en trajectbegeleiding

Attest van Jonge Raaf

 

Word je door ons weerhouden als Jonge Raaf, dan heb je recht op het door ons beëdigd attest waarin wij jou het vertrouwen in je commerciële skills bevestigen.

Je kan dit attest gebruiken als een extra troef bij je sollicitaties, en je kan ons ook als referentie op je cv zetten.

 

Trajectbegeleiding

 

Met of zonder attest, we kunnen je hoe dan ook steeds begeleiden tijdens je sollicitatieproces. Misschien komt het bedrijf van je dromen op je pad via via, of via een ander kanaal, of zelfs rechtstreeks.

Wij adviseren je bij je aanpak, bij je keuze en je beslissingen. Onze kennis van de arbeidsmarkt, de bedrijven, de gewoontes, de do’s and don’ts gewen we je in alle objectiviteit mee.

Jou zo snel mogelijk naar de job van je dromen brengen, dat is waar het ons om gaat. Als het even kan dan hebben wij al het bedrijf met die job voor je gevonden, maar indien niet, dan helpen we je toch gewoon?

Hoe zo’n begeleiding werkt, kan je steeds bij ons bevragen via telefoon of mail. 

Boek bestellen

Met onze Werk-Wijze(R) willen we jou als kandidaat werkzoekende wegwijs en ook wijzer (slimmer) maken bij je sollicitaties. Je vindt er alle essentiële informatie zowel wat betreft de opbouw van je cv en brief of mail, het sollicitatiegesprek alsook een kijk achter de schermen van ‘de overkant’. We proberen vanuit onze ervaring jouw inzicht te verruimen zodat je beter gewapend voor de dag kan komen. Dit boek is bedoeld voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe wending in zijn carrière, dus niet alleen voor de commerciële profielen waarop we met JongeRaven en SterkeRaven op vandaag actief zijn.

 

"Selecteren en solliciteren wordt voor iedereen een opbouwende en leerrijke ervaring, dankzij de wijze en doorleefde raadgevingen in dit boek. Bedankt Luc!"

Ronny Leyman, Founding Partner Co-Vibes

 

"Prachtig werk, vlot leesbaar, direct toepasbare tips, tijdloos en nuttig voor iedereen die de sollicitatiemarkt betreedt of in HR is geïnteresseerd: een echte aanrader."

Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder VDAB

 

"Dankzij dit boek ontdek je als lezer ook eens de andere kant van het verhaal. Boeiende stijl, originele invalshoek, verrijkend voor zowel werkgever als sollicitant en recruiter: TOP!"

Barbara Torfs, Partner bij Springbok/Marcom Directeur Schoenen Torfs

 

JOBS

Accountmanager franchisenetwerk | Be-Fr

Voor deze job ben je de geknipte Raaf als je perfect tweetalig (NF) bent, al minstens enkele jaren saleservaring hebt met de Franse markt, en dat liefst in de foodbranche. Jouw huidige en toekomstige klanten zijn franchisenemers dus als je ook met franchising vertrouwd bent, zit je al helemaal goed! Je beheert de bestaande portfolio van klanten in België en Frankrijk en zorgt voor nieuwe instroom en verdere uitbreiding van het netwerk. Oh ja: je nieuwe werkgever is een topper in zijn branche, ambitieus en strategisch sterk.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Renting verkoper | O-Vl

Een super dynamische omgeving, start-up (mentaliteit) met al tegen de 15 FTE na amper 4 jaar en ambities om in de volgende jaren triple growth cijfers neer te zetten. Zin om mee te doen? Je verkoopt hoofdzakelijk vanop kantoor, mail en telefoon zijn je voornaamste werkinstrumenten. 25% van je tijd ben je op baan om klanten te zien en aan je netwerk te bouwen. Je bezorgt je klant een mobiliteitsoplossing daar waar anderen afhaken.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Accountmanager Stijlvol Magazine | W-Vl

In deze rol krijg je de commerciële én inhoudelijke verantwoordelijkheid over twee gerenommeerde professionele magazines voor de bouwsector (Benelux). Dit is alvast geen 9 to 5 dus want een uitdaging voor een echte passionista. Enige ervaring in de wereld van uitgeverijen, publiciteit en/of bouwbranche is een plus. Je werkt vanop kantoor en je bent ongeveer 1/3e van je tijd op de baan. Je bezoekt ook internationale vakbeurzen op zoek naar nieuwe adverteerders (fabrikanten of exporteurs). Je beheerst zeer goed Frans en Engels, en je contactpersonen zijn de CEO of de marketing verantwoordelijke.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Accountmanager Dierenartspraktijken | W & O-Vl

Ben je dierenarts van opleiding, of ben je thuis in de wereld van dierenartsen? En heb je ook voldoende verkopersbloed in de aderen? Dan ben jij misschien wel de Jonge Raaf die we zoeken. Je komt terecht in het Belgisch verkoopsteam, je bewerkt je regio autonoom en rapporteert maandelijks in het moederhuis. Je adviseert en verkoopt investeringsmateriaal, dit is dus geen job voor koffiedrinkers, maar wel voor een gefocuste en goed georganiseerde sales!

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Communicatie(ve) Sales | Br-L'burg

Je komt terecht bij de (inter)nationale marktleider in zijn branche. Aan kennis en mogelijke oplossingen geen gebrek dus. Dat in combinatie met jouw gretigheid en alerte huntersmentaliteit moet ervoor zorgen dat je in jouw regio de volgende jaren sterk gaat groeien. Ondernemend, snel schakelend, creatief ingesteld, met oog op potentieel in de toekomst, ook dat typeert je? Je hebt enkele jaren succes achter de rug, kent je Frans en voelt je thuis in de wijde wereld van de communicatie? Dan ben jij misschien wel de JR die we hiervoor zoeken…

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Gedreven commerciële marketeer | N-W-Vl

Een bijzonder toffe job, een leuk dynamisch team, een groeiend bedrijf in een groeiend marktsegment. Klinkt ongetwijfeld als muziek in de oren als je een combi van marketing & sales ambieert. Je gaat in de omringende landen jullie dienstverlening bekend maken en de grotere afnemers ook actief benaderen (kennis Duits vereist). Je kan dus autonoom werken, en korte buitenlandse trips inplannen en verzilveren. Jou wacht een uitermate gevarieerde job richting B2B die een luxe-doelgroep als eindklant verzorgt.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

International Sales Food | A'pen

Echt super lekker, dat is het minste dat je van de producten waarmee je worldwide aan de slag gaat, kunt zeggen. Jouw klanten worden de retailers, van groot naar klein. Je komt terecht bij een productiebedrijf in volle expansie, en je werkt zowel vanop kantoor als van thuis. Ongeveer 30% van je tijd ben je in het buitenland, waar je op de belangrijkste beurzen je klanten en nieuwe prospects ontmoet. Je hebt enkele jaren relevante saleservaring in de voedingsbranche, bent meertalig en flexibel ingesteld om met de dynamiek van een bedrijf in volle groei om te gaan. 

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

International Sales Europe | Z-O-Vl

Je kent je talen (Duits is een plus), je houdt van variatie en van een gezonde combinatie van hunten en farmen. Je reist 25 tot 50% van je tijd binnen Europa en de rest van je tijd werk je van op kantoor. Je komt terecht in een sterk groeiend bedrijfje, actief in een nichemarkt maar met een enorm gevarieerd publiek: je komt er met alle mogelijke sectoren in aanraking wat de job uitermate boeiend maakt. Vlot, dynamisch, internationaal, geen 9to5 mens,… op jouw lijf geschreven?

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Accountmanager toegangscontrolesystemen | A'pen-L'burg

Jouw klanten zijn installatiebedrijven, aannemers en grote eindverbruikers.  De producten waar je voor staat zitten in de bouw-afwerkingssfeer. Je komt terecht in het Belgisch huis van een grote internationaal opererende groep. Je gaat aan de slag met puur kwaliteitsmateriaal, en je slaagt erin door prospectie en je sterke relationele vaardigheden het marktaandeel op te drijven. Je hebt affiniteit met de bouwsector, met techniek en design, je houdt van autonomie, bent zeer resultaatsgericht. De eigen ervaren technische ploeg verzorgt een feilloze plaatsing en opvolging van je verkoopinspanningen. Je komt terecht in een vooraanstaand bedrijf, modern gehuisvest, met een aangename werksfeer. 

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Projectmanager winkelinrichting | Z-W-Vl

Winkelconcepten en winkelinrichting, dat wordt je nieuwe passie. Uiteraard start je niet van nul in deze job en heb je inzicht en affectie voor deze materie, en heb je al een eerste commerciële ervaring achter de rug. In deze functie kom je, in eerste instantie, niet in de eerstelijns salespositie, maar ga je de verkochte projecten coördineren, plannen, (bij)calculeren en opvolgen tot volledige oplevering. Je bent dus sterk commercieel ingesteld, idealiter ook wat thuis in (digital) marketing en je Frans is uitstekend, gezien je klanten zich over geheel België bevinden. Het hoofdkantoor vormt de basis waaruit je werkt, maar je bent dus ook frequent op baan.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Accountmanager staalindustrie | Benelux + Frankrijk

Staalfabrikanten en staalverwerkers worden jouw klanten. Je vindt ze in de Benelux en Frankrijk, in eerste instantie. Je verkoopt er investeringsgoederen bestemd voor de productielijnen, in een breed omkaderd all-in service verhaal. Het behoeft geen verhaal dat dit een lange termijn engagement wordt, je werkt op relatie en vertrouwen, de materie is ook redelijk technisch en dat krijg je met de jaren ervaring meer en meer in de vingers. We zoeken geen techneut, maar je gesprekspartners zijn meestal wel productie-ingenieurs. Je krijgt uiteraard een heel grondige opleiding op de vloer, vooraleer je het werkveld in stapt.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Accountmanager Bouwarchitectuur | W-Vl

Een mooie uitdaging wacht je bij een topper in zijn branche. We spreken hier over high end oplossingen en we bevinden ons in de wereld van de bouwarchitectuur. Je bent natuurlijk een echte JongeRaaf, en je hebt al enkele jaren ervaring in de sales. Prospecten krijg je maar zoek je ook pro-actief op, ze wachten op je in alle hoeken van het land. Je onderhoudt contacten met zowel de bouwheer, de architect als de aannemer.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Accountmanager Antwerpen

De provincie Antwerpen wordt jouw terrein, basically. Voor deze fabrikant/importeur en groothandel ga je vooral nieuwe klanten bewerken, die je terugvindt in de (voedings)industrie, de zorgsector, de openbare sector, de schoonmaaksector en nog andere branches en tussenkanalen. Kortom, je onderhoudt ontzettend veel contacten en werkt volhardend aan de uitbouw van je sector. Je hebt discipline, rapporteert 1 dag per week op kantoor, en beschikt uiteraard over het perfecte JR-profiel!

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Internal International Sales | Z-W-Vl

Een uit de kluiten aan het schieten startup, 35 FTE groot momenteel en met de wereld aan zijn voeten: dat wordt misschien jouw nieuwe werkomgeving? Je beheerst goed je talen en, je houdt van werken in een BIDI/BUDI partnership waarbij jij intern het centrale aanspreekpunt bent voor jouw landenregio. Offerte- en orderbehandeling, office management, travel organisatie, CRM opvolgen, marktonderzoek doen, etc., het hoort er allemaal bij. Flexibiliteit troef in een dynamische snel groeiende organisatie, met navenante kansen tot groei. Moderne werkomgeving en cultuur, glijdende uren. 

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Accountmanager verfapparatuur | Be - NL

Als je iets hebt met verf en techniek, dan kom je in aanmerking voor deze superrol. Jouw actiedomein wordt België (Frans vereist) en Nederland en jouw focus gaat hierbij naar de DIY-er. Je acteert voor de marktleider in de branche, je ondersteunt het salesteam vanaf jouw productspecialisatie, je staat in voor de promotie van jouw productgamma, en je bespeelt de e-kanalen ter ondersteuning van de fysieke winkelpunten.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

HR Business Developer | W-Vl

HR is een sterk competitieve wereld, en daar ben jij niet bang van, integendeel. Je werkt in een nichemarkt waarvoor groeiende belangstelling bestaat, en je gaat dan ook je markt en je territorium verruimen vanuit bestaande en nieuw geplande kantoren. Je klanten zitten verspreid over allerlei sectoren, en zijn zowel kleine zelfstandigen als grote bedrijven, het hele scala dus, wat de job zeer aantrekkelijk maakt. Je werkt vanuit kantoor of gaat koud de baan op, net wat snelst resulteert.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Accountmanager Omnichannel België

Je komt terecht bij een marktleider in de Benelux, een handelsbedrijf met sterke merken, met beperkte eigen productie en warehousing zowel in België als in Nederland. Een grote KMO ook waarin je een nieuwe cruciale rol krijgt in de transitie van een fysiek distributeur naar een omnichannel-player. Je gaat er niet alleen de bestaande Belgische klanten begeleiden/adviseren/overtuigen om mee te stappen in de opgezette webservices, maar ook nieuwe leveranciers enthousiasmeren.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Toekomstig vrachtwagenverkoper | O-Vl

Om succesvol vrachtwagens aan de man te brengen, moet je uit heel goed hout gesneden zijn: een kolfje naar de hand van een JR met autotechnologie in de aderen dus. Heb je wat tijd om alles over de business te leren, wil je dus investeren om een crack te worden als verkoper van het grotere werk, dan is dit je kans.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Accountmanager KMO | W-& O-Vl

Je komt terecht in een gezonde groeiende KMO, dat zijn diensten vooral in West- & Oost-Vlaanderen verkoopt; totaaloplossingen voor de KMO op vlak van informatica, zowel hard- als software, tout court het complete plaatje, dat is waar je voor staat en gaat. Je kan deuren openen vanuit je passie voor dit soort producten en diensten, en je hebt bij voorkeur al enkele jaren ervaring. Leads krijgt je aangeleverd voor het grootste deel, je hoeft de bal enkel binnen te shotten!

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Accountmanager verpakkingsmateriaal | Vl-Brab-Limb-Z-Nl

Een mooie uitdaging voor iemand van de streek. Je klantenportfolio bevindt zich in Limburg, Vlaams Brabant en Zuid-Nederland, en je klanten zijn zeer divers, fabrikanten allerlei, distributeurs, groothandel, enfin je vindt toepassingen voor je producten alom. Kwestie dus van de interessante partijen naar boven (en binnen) te halen! Je werkt voor je administratie van thuis uit, maar het grootste deel van je tijd ben je op pad natuurlijk.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Jr international sales manager | W-Vl

In deze job word je verantwoordelijk voor een aantal regio's waarvoor je vooral prima je Duitse taal dient te beheersen. Andere talen zijn een plus. Je bent een plantrekker en een volhouder, je schrikt er niet van terug om minstens 50% te reizen. Een uitdagende job met andere woorden, met een topkwaliteit productrange!

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Accountmanager bouwaannemers | W- & O-Vl

Deze JongeRaaf komt bij een snelle groeier in zijn branche terecht; nog maar een jaar of acht terug opgestart, opereren ze vanuit een mooie nieuwbouw, en timmeren ze hard aan de weg richting een vooraanstaande plek in de wereld van de bouw. Jouw regio wordt West- en Oost-Vlaanderen en vervolgens ook Noord-Frankrijk, je klanten zijn aannemers. Je bent dus ook vertrouwd met deze wereld, want je gaat klanten werven en de genoteerde orders ook opvolgen tot aan levering. Je bent in deze nieuwe functie dus evenveel tijd op baan als op het bedrijf zelf.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Vlotte Solution Seller | Brabant-Luik-Limburg

Je komt terecht in een dynamische succesvolle KMO (40 FTE), deel uitmakend van een grote groep en met verschillende kantoren, Jij wordt er het centrale aanspreekpunt voor alle nieuwe klantencontacten uit jouw regio. Je volgt de binnenkomende leads op en gaat ook zelf op zoek naar nieuwe klanten; je job situeert zich zowel binnen als buiten; je bent dus een echte tweetalige JR, je gaat pro-actief en zonder angst of schroom de markt in, op zoek naar marktverbreding. Je telefoon is daarbij je belangrijkste wapen. De gezochte verruiming van de markt zit 'm vooral in de kleine tot middelgrote bedrijven, gezien onze klant nu vooral in het groter segment gekend is. Je verkoopt geen fysieke producten maar oplossingen voor een vlotte bedrijfsvoering.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

International Business Developer | Z-W-Vl

Een technologische koploper die nu een versnelling hoger neemt, breidt zijn huidige salesteam uit met nieuwe Jonge Raven als business developer. Je krijgt een bepaald deel van Europa toegewezen, in functie van je opgedane ervaring, talenkennis en culturele fit. Frequent reizen (> 50%) moet je bereid zijn om doen uiteraard, je kan negociëren en deuren openen op hoog niveau, het opzetten van distributeurschappen is een kluifje naar je hand.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Polyvalente Internal Sales | Brugge

Op zoek naar een intern commerciële rol, waar je je eigen ding kan doen? Dan is deze voor jou: je komt terecht in een klein maar stabiel bedrijf, dat nu gaat voor de versnelling hoger. Jij zal er met de nodige marketinginspanning en ook commerciële acties verder de markt openen. Doelgroepen zijn zowel KMO’s, openbare diensten als tussenvormen. We zoeken een no nonsense attitude, voor de vooruit, zoals dat bij een Jonge Raaf past. Naast de pre-sales activiteiten neem je er ook vlot de courante administratie van het bedrijf bij.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Accountmanager electrotechniek | W- & O-Vlaanderen

In deze functie kom je terecht in een middelgroot bedrijf dat deel uitmaakt van een wereldwijde opererende groep. Je hebt sterke affiniteit voor alles wat met electrotechniek te maken heeft, en je wordt verantwoordelijk voor het verder uitbouwen van het klantenportfolio in jouw regio. Het productpallet in je gamma is heel breed, en het wordt dus jouw missie om omzet en marge op basis van langdurige relaties met je klanten verder te doen groeien. Opleidingen zijn er op regelmatige basis en doorgroeimogelijkheden zijn reëel.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Accountmanager HVAC | België

Je hebt een technisch bachelor- of masterdiploma op zak en bent op zoek naar een jonge enthousiaste bedrijfsomgeving? Je producten over geheel België aan de man brengen over de vakhandel, nieuwe deuren openen en relaties aanknopen, demo's organiseren en je bedrijf vertegenwoordigen op opendeurdagen bij de handelaren: klinkt als op je lijf geschreven?

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Accountmanager  Industriebouw-toelevering | Brussel-Brabant

Jouw klanten zijn architecten, adviesbureaus, projectontwikkelaars maar vooral: aannemers. Want zij kopen finaal. Als echte netwerker en onderhandelaar hoor je echter overal aan en bij te zijn, van bij het begin van een projectplan tot aan de finale beslissing (soms serieus tijdje later) en de oplevering. Je bent best technisch beslegen, schrikt niet van het zien van een bouwplan en kan je mannetje staan in een project-omgeving.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Accountmanager Robotica|O-Vl

Een leuk bedrijf, met groei-ambities, super gezond en specialist in de Benelux. De investeringsapparatuur die je verkoopt, vindt zijn weg in de meeste diverse takken van industrie, je komt vooral met grote fabrikanten in contact. Leads zijn er bij de vleet, maar extra prospecteren op basis van succesvolle cases is wenselijk. Heb je passie voor techniek, en kennis van electromechanica, dan is deze job voor jou weggelegd!

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Sales engineer |O-Vl

Jouw werkgebied wordt de Benelux, je klanten zijn vooral machinefabrikanten, dus je voelt je thuis in de wereld van techniek. Liefst heb je al enkele jaren ervaring, je komt terecht in een kleine equipe in een groeiende KMO die gekend is voor zijn kwalitatieve producten en dienstverlening. Hoofdtaak is het verder en dieper ontwikkelen van de markt, ofte ‘business development’, dus prospecteren en met name richting Nederland, doet je buik al kriebelen.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Trader personenauto's | Antwerpen

Deze klant is actief op een wel heel bijzondere markt: we zoeken een verkoper voor de duitstalige landen én een verkoper voor de franstalige landen, je verkoopt er parallel ingekochte wagens richting specifieke kanalen (lokale autohandelaren) die je tactisch, diplomatisch en in overleg met de directie in kaart brengt, en tot klant maakt. Je werkt als trader, vanop kantoor, liefst heb je Duits resp. Frans als moedertaal. Een boeiende job, in een dynamisch team (11 mensen) die steeds groeiende omzetten neerzetten. Droom je ervan om duizenden auto's te verkopen (per jaar!!) dan ben je hier aan het juiste adres.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Accountmanager Productie-software | O-Vlaanderen

Met deze job kom je terecht in een gestaag groeiend bedrijf, actief in technische dienstverlening voor mechanische productie. Kennis van productie-omgevingen en CAD/CAM is een must. Jouw actiedomein wordt de Benelux, je zal zowel bestaande klanten verder opvolgen als op zoek gaan naar marktuitbreiding. Deze job staat open voor zowel ervaren als minder ervaren commercieel talent.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

International Sales voeding | O-Vl

Deze klant is best een grote naam in de voedingswereld, wereldwijd opererend met ook eigen verkoopkantoren. Je maakt in deze job deel uit van het salesteam, waarin je verregaande autonomie krijgt. Je bent het type doorgegroeide JongeRaaf, het jagen zit je nog in het bloed, en opgeven staat niet in je woordenboek. Uitermate salesdriven dus, vlotte talenkennis, graag reizen, én ook wel ervaring met Europese distributie in de voeding, is een must.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Ingenieur industriële projecten| Oost-Vl

Een buitenbeentje in ons Nest en een prachtkans voor een master ingenieur in een topbedrijf in zijn sector. Na je opleidingsperiode van 3 tot 6 maand krijg je projecten onder je hoede zowel intern als op verplaatsing. Engels beheers je heel goed, Frans is iets minder van tel. Je mag schoolverlater zijn, ervaring hoeft (nog) niet, zolang de skills en de kop maar goed zijn. Een echte JR mentaliteit dus. Je komt onder de vleugels van de studiedienst te werken, in een gezonde eerder grote KMO. Uiteraard is het de bedoeling dat je er op termijn doorgroeit en grotere projecten mee kan helpen trekken. Gezien deze klant vrij complexe investeringsgoederen op maat maakt, moet je technisch meekunnen, en heb je hiervoor wel een master (of ingenieurs)diploma nodig.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Accountmanager IT-oplossingen|Mid-W-Vlaanderen

Je beschikt over prima commerciële skills, de naam ‘JongeRaaf’ waardig. Bovendien voel je je als een vis in het water als we je netwerktechnologie, Cloud, Office 365 en ook minder bekend IT-jargon op je afvuren? Dan ben jij misschien wel onze m/v!

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

WIE ZIJN WE?

Luc Deraedt

Luc Deraedt

Luc Deraedt

Luc heeft 25 jaar ervaring in KMO-land: trading, sales, marketing, product management, én.. HR: dat is zijn ding. Hij houdt van business bouwen, en daarvoor het juiste team neerzetten.

 

Luc
25 jaar ervaring met KMO's.

Lieve Devlies

Lieve Devlies

Lieve Devlies

Lieve mixt een ruime commerciële ervaring in verschillende sectoren met de non-profit. Haar coachingsskills zijn subliem, haar doortastend menselijk inzicht komt van haar 6e en 7e zintuig..

 

Lieve
Ruime commerciële ervaring.

JONGE RAVEN IN CIJFERS

2012

Opgericht in

3156

Aanmeldingen

44

Aantal jaren recruitmentervaring

12%

Selectiegraad

NIEUWS

493_resized_detail_450_0_0_1_1.jpg

JONGERAVEN OP FRANCHISING & PARTNERSHIP 2017

JongeRaven neemt deel aan de volgende editie van Franchising & Partnership in Tour & Taxis, Brussel, en dit op 27 en 28 maart 2017. Ps: interesse om de beurs Ondernemen te bezoeken? Inschrijven kan via de website www.franchisingpartnership.be.

342_resized_detail_200_0_0_1_1.jpg

NIEUW: DE WERKWIJZE(R)

Wij schreven een boek en gaven er de titel 'de Werk-Wijze(R)' aan.  Bestemd voor zowel werkgever als sollicitant, boordevol tips. Lees er meer over onder de hoofdbutton 'BOEK' van onze website.

78_resized_detail_450_0_0_1_1.jpg

JONGERAVEN OP HR XPO 2016

JongeRaven neemt deel aan de derde editie van HR Xpo in Groot-Bijgaarden, Brussels Kart Expo, Alfons Gossetlaan 9, en dit op 20 en 21 april, telkens van 13u tot 20u. Ps: interesse om HR Xpo te bezoeken? Inschrijven kan u via de website van HR Xpo.

ARTIKEL JONGERAVEN IN VOKA NIEUWSBRIEF

JongeRaven bestaat in mei 2015 drie jaar. Vandaag verscheen een artikel in de nieuwsbrief van Voka.

KORTINGEN VOOR JONGEREN ZONDER DIPLOMA HOGER ONDERWIJS?

Vanaf 1 januari 2016 kunnen werkgevers kortingen krijgen op de bijdrage die ze aan de sociale zekerheid betalen. Dit indien de jongere geen diploma hoger onderwijs heeft en jonger is dan 25.  

72_detail.jpg

GEEN MASTERDIPLOMA, WEL TALENT?

De tijd is voorbij dat met het juiste diploma deuren automatisch openzwaaiden. Gelukkig maar, zijn we geneigd te zeggen. Voor ons is niet dat papiertje van belang. Wel je commerciële vaardigheden en je enthousiasme.

EEN JONGE RAAF IN UW BEDRIJF

JR IN "ONDERNEMERS"

Wij lanceerden ons concept in 2012 en haalden er toen ook de pers mee. Hier vind je wat magazines die over ons schreven.

JR IN KNACK CARRIÈREGIDS

JR IN JOBAT

79_detail.jpg

HOE SCREENEN WIJ KANDIDATEN?

Goesting om onze nieuwe Jonge Raaf te worden? JongeRaven speurt continu de markt af naar nieuw verkooptalent. Maar hoe gaan wij te werk?  

EEN JONGE RAAF GETUIGT

Deze Jonge Raaf getuigt als volgt omtrent zijn ervaring met ons kantoor. Een niet gekleurd verhaal dus, authentiek, zoals wij steeds willen zijn.

JR IN VOKA TRIBUNE

BOEK

Voor u als werkgever

Met onze Werk-Wijze(R) willen wij u als recruiter of werkgever tips en nieuwe inzichten geven bij een sollicitatieproces, of, zo u wilt, deze even opfrissen. We vertrekken daarbij vanuit een aantal essentiële waarden, die naar onze mening bij een gezond HR-beleid van toepassing zijn. Bovendien breidden we onze stelling en advies uit tot het domein van retentie: eens de juiste m/v in huis gehaald, is het ook kwestie van die zolang mogelijk aan boord te kunnen houden, tot tevredenheid van beide partijen.

Voor jou als sollicitant

Met onze Werk-Wijze(R) willen we jou als kandidaat werkzoekende wegwijs en ook wijzer (slimmer) maken bij je sollicitaties. Je vindt er alle essentiële informatie zowel wat betreft de opbouw van je cv en brief of mail, het sollicitatiegesprek alsook een kijk achter de schermen van ‘de overkant'. We proberen vanuit onze ervaring jouw inzicht te verruimen zodat je beter gewapend voor de dag kan komen. Dit boek is bedoeld voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe wending in zijn carrière, dus niet alleen voor de commerciële profielen waarop we met JongeRaven en SterkeRaven op vandaag actief zijn.

"Selecteren en solliciteren wordt voor iedereen een opbouwende en leerrijke ervaring, dankzij de wijze en doorleefde raadgevingen in dit boek. Bedankt Luc!"

Ronny Leyman, founding partner Co-Vibes

"Prachtig werk, vlot leesbaar, direct toepasbare tips, tijdloos en nuttig voor iedereen die de sollicitatiemarkt betreedt of in HR is geïnteresseerd: een echte aanrader."

Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder VDAB

"Dankzij dit boek ontdek je als lezer ook eens de andere kant van het verhaal. Boeiende stijl, originele invalshoek, verrijkend voor zowel werkgever als sollicitant en recruiter: TOP!"

Barbara Torfs, partner bij Springbok/Marcom, directeur Schoenen Torfs

CONTACT

Lieveraedt Bvba

Warandestraat 244

8560 Moorsele

 

Email: info@jongeraven.be

Tel: 0478 91 93 05 (er wordt telefonisch geen info verstrekt omtrent gepubliceerde jobs)

Zoek geen groots kantoor als je bij ons in de buurt komt. Voor een gesprek heb je wat stilte nodig, wat warmte. Een paar stoelen volstaan, en die hebben we! Je bent welkom.