Logo
Logo

Jobs voor commercieel talent

Beste partner voor je salesprofielen

War for talent

Voor kandidaten

 

De arbeidsmarkt heeft voor werkzoekenden, zeker aan het begin van hun carrière, veel mee van een jungle. Enkele bedrijven met een sterk merk zijn gekend, of althans hun imago. Maar wat doén die andere tienduizenden onbekende bedrijven? Wat bestààt er zoal in de markt?

 

Wij van JongeRaven begeleiden jou graag en gaan samen met jou op zoektocht naar de ideale match. Onze jarenlange ervaring in KMO-land komt daarbij erg van pas. 

Kom je pas op de arbeidsmarkt, of ben je al lange tijd actief? Ons maakt het niet uit zolang je maar commercieel talent hebt. Wil je rustig uitkijken naar een nieuwe opportuniteit, of ben je dringend op zoek? Allemaal goed, zolang je maar het Witte Raaf gehalte hebt, meld je je maar bij ons aan!

 

 

Voor bedrijven

 

Bedrijven hebben geregeld vers bloed nodig, maar blijven altijd wat op hun hoede. Aanwerven kost geld, en zeker al als het verkeerd uitdraait.

 

Bovendien, hoe jonger ze zijn: eens goed en wel opgeleid, zien ze mooier gras aan de andere kant, toch?

 

Onze JongeRaven zijn geen jonge wolven, en zijn dus uit het goede hout gesneden.

 

Werkethiek en respect, zijn elementen waarmee een JongeRaaf zich onderscheidt in het arbeidsveld. Echte Witte Raven dus. Wij brengen ze tot bij u.  Zowel minder als meer ervaren commerciëlen, tot en met sales management: daarvoor kan u bij ons terecht.

Een selectiekantoor als geen ander

Wij selecteren continu commerciële profielen, los van jobs. Het startpunt is onze kandidaat, en we gaan met hem/haar op zoek naar die job die het beste aansluit bij hun competenties en interesses. Streng maar rechtvaardig selecteren wij commercieel toptalent, met drive, goesting, een gezonde portie lef en een positieve ingesteldheid. Inderdaad: ook werkattitude, maturiteit, inborst en motivatie worden mee in de balans gelegd. Op zoek naar de Witte Raaf dus.

 

Wij werken uitsluitend op direct sales profielen, vaak omschreven als accountmanager of vertegenwoordiger. Ook projectmanagement en sales management niveau is ons ding.

 

Wij zijn geen interimkantoor en werken met een finding fee, dus zeer competitief. En wie het wenst begeleiden we graag op het vlak van sales training, zowel individuele kandidaten als uw hele sales team.

Discretie gewaarborgd

Voor Jonge Raven

 

Je zit nog in een job, maar bent al een tijdje je drive aan het verliezen en dus toe aan een nieuwe uitdaging? Alleen, zie eens "dat het uitkomt"...  Maar toch moet je in zo'n geval de stap nemen. Tenminste voorzover je bij je huidige werkgever alles goed en wel hebt overwogen, overlegd of doorgepraat.

 

Want blijven brengt noch jezelf noch je werkgever de oplossing. Welnu, bij ons kan je je risicoloos melden. We garanderen je volle discretie en gaan samen met jou omzichtig te werk op zoek naar die nieuwe uitdaging.

 

Voor je het weet, zit je weer kiplekker in je vel. Wedden?

 

 

Voor bedrijven

 

De ketting is maar zo sterk als zijn zwakste schakel. En als die dus moet worden vervangen, dan is het tijd voor u om een Jonge Raaf in huis te halen.

 

Wij garanderen u de grootste discretie: uw vacature wordt niét, of althans niet herkenbaar, bekend gemaakt. Gezien wij continu selecteren, los van jobs, is de kans reëel dat wij uw goeie schakel in ons JR-nest zitten hebben.

 

Geef ons wat tijd en voor u het weet, draait die ketting weer als nooit tevoren!

Mag er een hoek af zijn?

Perfectie bestaat niet. Dus ook bij commerciële profielen en onze Jonge Raven kan er wel eens een hoek af zijn. Niet erg!

 

Misschien heb je dus geen masterdiploma, of heb je je bachelor zelfs niet afgemaakt... Dus dat helpt al. Alle gekheid op een stokje: we hebben niets tegen masters, integendeel: vooral grote bedrijven met complexere werkprocessen vereisen voor zowel commerciële binnen- als buitendienstfuncties zo'n papiertje. Maar voor de meeste KMO's is dat niet het geval, toch niet als het over commerciële functies gaat.

 

Het zit namelijk zo: basically primeert gezond boerenverstand bij JongeRaven op academische studies. We zoeken namelijk meer het doe-type dan het denk-type, zie je? Talent, goesting en drive, daar draait het om. Of ook, die éne Witte Raaf, weet je wel?

 

Misschien probeerde je dus wel een master, of een bachelor, maar waren die schoolbanken niet aan jou besteed, was studeren (toen) gewoon je ding niet, of maakte je een foute (studie)keuze... Er zijn zoveel redenen waarom iemand het diploma niet haalde, én jij bent heus niet de enige. Dus no worries, als je goed bent, écht goed, dan kom je er wel. Ben je overtuigd van je JR-gehalte? Meld je dan nu aan! 

 

Waar komt JongeRaven vandaan?

Onze tientallen jaren praktijkervaring in de bedrijfswereld, en met name de commerciële kant van het verhaal, is één: wij kennen alle aspecten van 'business doen', ondernemen vs. managen, we stonden en staan nog steeds in dezelfde dagelijkse praktijk van elke ondernemer of zaakvoerder.

 

Ook op het vlak van rekruteren en selecteren van geschikte kandidaten, hebben wij jarenlange ervaring, aan dezelfde kant als u: de werkgever. Deze ervaring willen wij delen, in een poging om beter te doen dan wat u nu in de markt vindt. De HR-markt is geen eenvoudige markt, met een ietwat hard imago voor wat toch softe materie is.

 

JongeRaven (inderdaad, de Jonge maar ook Witte Raven dus) wil terug naar de authenticiteit, waarbij de persoon centraal staat, in een open en eerlijke benadering met aandacht voor het individu, in wederzijds respect en overleg. En dan hebben we het over zowel de werkgever als de werknemer. Want eerlijk duurt het langst, en als het over talent gaat, dan willen we dat toch niet verspillen? 

testimonial_4.png

INSCHRIJVEN

Ontdek hier waarom een JR in uw bedrijf past

Checkt u even met ons af?

 

- u wilt met uw bedrijf vooruit
- u hebt een commercieel project voor ogen, maar mankeert iemand die het kan trekken
- u hebt een zwakke schakel in de organisatie en wenst (discreet) te vervangen
- u zoekt extra vitamines voor uw bedrijf
- het mag u geen handvol geld kosten
- u wilt graag een snelle ROI
- uw filosofie met nieuwe werkkrachten is: eerst bewijzen wat je kan vooraleer er extra boter bij de vis komt
- diploma is voor u in een job van ondergeschikt belang in vergelijking met zijn of haar competenties
- u komt al een heel eind met nuchter en gezond boerenverstand in combinatie met voornaamheid, resultaatgerichtheid en een nette presentatie.

 

Meld u zich hieronder gerust aan bij JongeRaven.

Wat krijgt u als bedrijf van ons?

1. Een kandidaat

 

Uiteraard schotelen wij u enkel een super gemotiveerde kandidaat voor. Maar u krijgt van ons niet alleen dat.

 

2. Onze ervaring

 

Onze ervaring krijgt u er bovenop. Wij zijn graag gesprekspartner voor uw commerciële strategie en invulling én wij kunnen u adviseren op vlak van HR en organisatie-ontwikkeling.

 

3. Discretie

 

Wij garanderen u discretie waar en wanneer nodig aangezien wij uw vacatures steeds anoniem en beperkt publiceren op onze website.

 

4. Snel en efficiënt

 

Wij vermijden extra betalende wervingscampagnes en proberen uw rekruteringsbehoefte te vervullen vanuit ons op voorhand geselecteerde JR-nest.
Wij werken dus snel en efficiënt en garanderen u geen onnodig tijdverlies. We houden onze communicatie bovendien to the point.

 

5. Voordelig

 

De kandidaat komt direct op uw payroll, dus wij vragen geen interimtoeslag.
Uiteraard werken wij op 'no cure no pay' principe: zolang onze kandidaat niet is gecontracteerd door u, bent u ons niets verschuldigd.
Wij bieden u een uiterst competitieve formule aan, helder en transparant: bij ons komt u financieel sowieso nooit bedrogen uit!

Werkwijze voor bedrijf - Inschrijven

1. Inschrijven

 

Inschrijven kan hieronder via het inschrijvingsformulier. U vult uw gegevens in en de openstaande functie.  U kan ons ook mailen of bellen, en dan doen wij de rest wel voor u.

 

2. Elkaar ontmoeten

 

Wij komen de vacante functie graag met u doornemen. Persoonlijke kennismaking met u en uw bedrijf is cruciaal bij het voorstellen van de geschikte Jonge Raven. We capteren er uw behoeften, bespreken ons samenwerkingsvoorstel en gaan vervolgens op zoek naar de juiste, in uw bedrijf en job geïnteresseerde Jonge Raven.

 

3. Kandidaten voorstellen

 

JongeRaven is op continue basis op zoek naar Jonge Raven om het nest te vervoegen, los van de openstaande functies. Hebben we niet meteen een geschikt iemand in ons nest voor u? Geen nood, in dat geval gaan we aan de slag net als een ander, toch? U krijgt van ons zeer snel het cv van één of meerdere kandidaten, waarmee u vervolgens aan de slag kan.

Schrijf u in via onderstaand inschrijvingsformulier.

Welke functies kan JR voor u invullen?

Account Manager:


Met stip tegenwoordig de meest gebruikte term voor "vertegenwoordiger". Een account is een klant(rekening), een manager beheert dus die klant(rekening). Dus, voor de leken onder ons: heeft niets te maken met boekhouding. De bedoeling bij accountmanagement is dat de account een maataanpak krijgt tot en met een volledig uitgeschreven account plan (marketing- en sales plan voor die specifieke account).

 

Key Account Manager:

 

Inderdaad, een accountmanager voor de grote klanten, dikwijls een promotie voor de account manager. Ik ken trouwens Key account managers die slechts één klant hebben én hun bureau hebben bij de klant (inhouse). Van klantgerichtheid gesproken.

 

Business Development Manager:

 

Die "vertegenwoordiger" specialiseert zich in klantenwerving, zeg maar een prospecteur. Nieuwe markten aanboren en nieuwe klanten maken. Bij voorkeur een "hunter" dus, een NV "Ik" met pit. "Business developer" wordt ook wel eens gebruikt.

 

Sales Manager:

 

Eigenlijk een coördinator van een verkoopteam. De term wordt echter ook heel veel gebruikt voor "verkopers", zelfs al heeft die persoon geen leidinggevende rol. Als er maar "manager" staat op het kaartje. Dat klinkt goed bij de klant, die zich zo nog meer gewaardeerd acht om bezoek te krijgen van de "manager".

 

Senior Sales Manager:

 

Een promotie voor wie het verdiend heeft, met de jaren. Een junior sales manager kan ook maar komt minder voor. Maak er dan meteen sales manager van, zal men denken, want een mens blijft niet eeuwig jong hé.

 

Sales Consultant of Business Consultant:

 

Een verkoper van veelal diensten. De adviserende verkoper (consultative selling) gaat bij prospecten en klanten een probleemanalyse doen en stelt dan een maatoplossing voor. Dikwijls is de verkoper ook terzelfdertijd de uitvoerder (en dus het product): financieel-, logistiek-, ICT-, milieu-, energie-, etc.-advies is booming business. Of een combinatie van titels kan ook. Wat dacht je van deze in de automotive sector: "Lease Consultant Business development".

 

Sales Engineer:

 

Een term die veel gebruikt wordt voor vertegenwoordigers van technische producten in Industrie. Zelfs al zijn ze bij nader toezien geen ingenieur, hun technische kennis primeert dikwijls. Technisch-commercieel medewerker kan ook.

 

Regio Manager:

 

Behoeft weinig commentaar hé. Die persoon is commercieel vertegenwoordiger voor een bepaalde regio dus, uw regio als klant. Een andere mooie die ik bij de hand heb: "Head of regional sales".

 

Area Sales Manager:

 

Mooi huwelijk tussen regio manager en sales manager

 

Business to Business Manager:

 

Dus inderdaad de vertegenwoordiger verantwoordelijk voor de contacten met de bedrijven. In een bedrijf dat zich ook kan richten op particuleren (business to consumer), logisch dus.

 

Commercieel Adviseur:

 

Eindelijk, nog eens een Nederlandstalige term, zegt perfect wat het is.

 

Commercieel Directeur:

 

Dit is in principe dus wel een leidinggevende die bovendien in de directieraad zit van het bedrijf. Net onder de raad van bestuur dus. Niveau.

 

Verkoopsafgevaardigde:

 

Klinkt ook chique. Gevonden bij een Duits merk van wagens. Noblesse oblige.

 

Adviseur Onderneming en Vrije Beroepen:

 

Relatieadviseur, ook veel gebruikt bij banken en verzekeringen en de Deloittes van deze wereld.

 

Handelsvertegenwoordiger:

 

Dit is de officiële term, met een specifiek juridisch statuut trouwens dat wat afwijkt van het klassieke werknemerscontract.

 

Handelsagent:

 

Dit is eigenlijk een zelfstandig vertegenwoordiger/agent die in naam en voor rekening van zijn opdrachtgever(s) al dan niet in regio-exclusiviteit werkt en een commissieloon factureert. De job van de toekomst in onze contreien, mijn gedacht. Verzacht hier te lande een beetje de pil van de hoge loonkosten voor werkgevers. The best of both worlds. 

 

Sales:

 

Nog het meest eenvoudige van allemaal. Kan niet missen.

 

Marketing & Sales:

 

Wordt ook wel eens gebruikt. Je kan er nog alle kanten mee op en zeg zelf: welke verkoper doet niet aan marketing?

 

Copyright Geert Delobelle

Quanta costa?

Selectie en rekrutering, wat kost dat me eigenlijk?  Geen spek voor mijn bek, denkt u wel eens?  Alleen voor de “grote jongens” weggelegd? Mmm..

 

Vergeleek u al eens met de kost van een interimformule? Via interim altijd goedkoper af, denkt u?  Wij geven het u op een blaadje, lees alvast even verder waarom een JongeRaaf niet duurder hoeft te zijn, en scroll tot helemaal beneden voor de berekening.

Alvast dit om te starten, en voor de duidelijkheid:
 

 • Net als bij interimcontracten kan u ook bij ons de kost spreiden over 6 maanden
   
 • Met een JR bent u niét duurder af
   
 • Met een JR krijgt u geen standaardprofiel, maar het beste van de markt, op ùw maat gesneden
   
 • Een JR is géén dure vogel, is content met een normale pré (maar wil wel een uitdagende job).
   
 • Vergeet bovendien ook niet dat u ingeval van startende JR’s via een IBO-contract kan werken (wij adviseren u graag).

Wat nog is: sloeg u ook al eens de bal mis met een sales profiel?  Onnodig uit te rekenen wat dàt kost, hé?  En als u al een hele tijd zonder sales zit.. tja wa kost dà?!

Doe daarom beroep op een specialist!  Wij zijn er om uw business vooruit te helpen.


 

Laat ons nu samen eens de rekening maken:

 

Wat kost u een tewerkstelling via interim?

 

Stel, u komt een loon overeen van 2.200€ bruto en u werkt volgens een wettelijk uurregime van 38 u per week.

 

U krijgt dan wekelijks een afrekening met een uurtarief als volgt: 2.200 * 12 maand/52 weken/38 uren = 13.3603 per uur.

 

Hierop past men dan een coëfficiënt toe (om alle kosten mee betaald te krijgen + een gezonde winstmarge aan over te houden).  Deze coëfficiënt zal voor een JR variëren naargelang het kantoor tussen 2.15 naar 2.45.  Laat ons maar eens het laagste (goedkoopste) nemen: 13.3603 x 2.15 = 28.7246 ziet u dus als uurtarief op uw factuur.  Of per maand wordt dat 28.7246 * 38 * 52 / 12 = 4.730 euro.

 

Gelukkig zit u niet voor een jaar vast aan een interimformule, maar er is wél steeds een minimumtermijn van toepassing.  Deze termijn kan variëren van 90 tot 135 gepresteerde dagen, weerom naargelang het kantoor.  Laat ons ook hier weer de laagste (goedkoopste) termijn nemen om te vergelijken.  Gezien het om gepresteerde dagen gaat, moet u die termijn dus verlengen met vakantie, ziekte of andere afwezigheden; gemiddeld komen daar dus al gauw 15 dagen bij… Laat ons nu voor het gemak eens redeneren dat 90 + 15 = 105 werkdagen gelijk staat met 5 maanden.

 

U zult dus over 5 maanden totaal 4.730 * 5 = 23.650 betalen.

 

En wat is uw totale salariskost als u zonder interim werkt?

 

Rest ons nog uw salariskost te berekenen, ingeval u niét via interim werkt, maar de kandidaat op uw eigen payroll inschrijft.  Die regel kent u wellicht al goed: u verhoogt inderdaad het bruto van 2.200 met de werkgeversbijdrage (+ 32,38%) * 13.92 (vakantiegeld en eindejaarspremie) en deelt door 12 om een gemiddelde maandelijkse kost te bekomen: 3.274 euro. 

 

Over 5 maand geeft u dit 3274 * 5 = 16.370.

 

Een verschil dus van 23.650 – 16.370 = 7.280 euro.
 

Nu hebt u een idee van waar een selectiefee naartoe gaat.  Zoals vermeld, duurder dan interim is het niet.  Bovendien, dit is wat een ‘standaard’ kandidaat je kost, dan hebben we het nog niet over een JR gehad J!!

 

Hou er ook rekening mee dat bovenstaande ‘op zijn nauwst’ is berekend, met de laagste coëfficiënt, de laagste termijn, zonder extra kosten* te rekenen die u ook dient te betalen en vertrekkend vanaf 2.200 € bruto.

 

Doet u nu zélf eens de rekening op basis van een brutoloon van 3.000 €?  Komt u ook op 9.930 euro uit?  Dan hebt u het niet alleen begrepen, maar ook goéd gerekend!

 

* bv maaltijdcheques, dimona aangiftes, verzekeringen etc. worden ook met een margetoeslag doorberekend.

Boek bestellen

Met onze Werk-Wijze(R) willen wij u als recruiter of werkgever tips en nieuwe inzichten geven bij een sollicitatieproces, of, zo u wilt, deze even opfrissen. We vertrekken daarbij vanuit een aantal essentiële waarden, die naar onze mening bij een gezond HR-beleid van toepassing zijn. Bovendien breidden we onze stelling en advies uit tot het domein van retentie: eens de juiste m/v in huis gehaald, is het ook kwestie van die zolang mogelijk aan boord te kunnen houden, tot tevredenheid van beide partijen.

 

"Selecteren en solliciteren wordt voor iedereen een opbouwende en leerrijke ervaring, dankzij de wijze en doorleefde raadgevingen in dit boek. Bedankt Luc!"

Ronny Leyman, Founding Partner Co-Vibes

 

"Prachtig werk, vlot leesbaar, direct toepasbare tips, tijdloos en nuttig voor iedereen die de sollicitatiemarkt betreedt of in HR is geïnteresseerd: een echte aanrader."

Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder VDAB

 

"Dankzij dit boek ontdek je als lezer ook eens de andere kant van het verhaal. Boeiende stijl, originele invalshoek, verrijkend voor zowel werkgever als sollicitant en recruiter: TOP!"

Barbara Torfs, Partner bij Springbok/Marcom Directeur Schoenen Torfs

Ontdek hier of je een Jonge Raaf bent

Check je even met ons af?

 

- je bent jong van geest

 

- je behaalde je bachelor, of zelfs meer dan dat, of.. ook niet:)

 

- je bent op zoek naar een job voor de lange termijn

 

- sales en marketing is jouw ding

 

- je hoort thuis in een commerciële job

 

- je bent een doorzetter en geeft niet op (het "moeilijk gaat

ook"-type)

 

- je hebt high potential

 

 

7 keer CHECK? Schrijf je hieronder in en wie weet word jij onze nieuwe JongeRaaf.

Wat krijg je als Jonge Raaf van ons?

1. Een job

 

Uiteraard kan je via JongeRaven een uitdagende en toffe job te pakken krijgen. Als je écht goed bent, krijg je inzicht en toegang tot misschien wel meerdere vacatures die binnen jouw interesses, passies en kunde vallen. Soms kan dit dus best snel gaan, afhankelijk van het aantal vacatures van dat moment. Is er niet direct een job bij die jou past, dan is wat geduld de boodschap.

 

2. Onze ervaring

 

JongeRaven doet meer dan een job aanbieden. Onze ervaring krijg je er bovenop. Wij zaten ook jarenlang op de stoel van de werkgever en wij kunnen je begeleiden tijdens je sollicitatieproces.

 

3. Een rechtstreeks contract

 

JongeRaven is geen interimkantoor. Je komt dus rechtstreeks in dienstverband van onze klant. Het kan bovendien snel gaan, vooropgesteld dat we binnen jouw leefwereld en interesseveld gepaste jobs hebben voor liggen. Is dat niet het geval, dan gaan we samen met jou aan de slag, toch?

 

4. Coaching

 

Je handje vasthouden doen we niet, we coachen jou wel het veld in. En met wat geluk krijg je van je werkgever er nog opleidingen bovenop.

Interesse? Schrijf je in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

 

Hoe word je geselecteerd? Inschrijven

Heb je de vorige pagina's gelezen en je herkent jezelf in het profiel van de Jonge Raaf?

 

1. Inschrijven

 

Inschrijven kan je hieronder, en dit heb je best al bij de hand om up te loaden: cv, motivatiebrief en foto. Je bekijkt best hieronder de procedure. 

 

2. Screenen

 

Zodra je ingeschreven bent, geef je ons even de tijd om jouw dossier door te nemen. Vinden wij jouw kandidatuur positief en relevant, dit wil zeggen kans makend om JongeRaaf te worden? Dan bellen we je op (zonder motivatiebrief bellen we alvast niet op!). Vinden we jouw kandidatuur niet relevant, dan nemen we geen contact met je op. Het heeft dus geen zin om verschillende keren in te schrijven of voor elke job apart in te schrijven. Wij vertrekken altijd vanuit de kandidaat en niet vanuit de job.
 

3. Elkaar ontmoeten

 

Na dit eerste telefonisch contact beslissen we of we elkaar zullen zien voor een diepgaander vervolggesprek, face to face bij ons op kantoor. Vaak doen we tijdens dit gesprek een aantal oefeningen om jouw skills zo goed mogelijk in te schatten. 

 

4. Toegang tot vacatures

 

Eens dit gesprek achter de rug is en je gevalideerd bent als Jonge Raaf, schotelen we je mogelijke vacatures voor. Jij meldt ons welke jobs je sterk interesseren en vervolgens ga je op gesprek bij onze klant. Vanaf hier is het aan jou om die droomjob echt te pakken!

 

Succes!

Welke functies kan JR jou aanbieden?

Hieronder vind je een kort overzicht met een woordje uitleg over wat al die functies betekenen. Zo kan je al een sterke naam kiezen voor je toekomstige droomjob!

 

Account Manager:

 

Met stip tegenwoordig de meest gebruikte term voor "vertegenwoordiger". Een account is een klant(rekening), een manager beheert dus die klant(rekening). Dus, voor de leken onder ons: heeft niets te maken met boekhouding. De bedoeling bij accountmanagement is dat de account een maataanpak krijgt tot en met een volledig uitgeschreven account plan (marketing- en sales plan voor die specifieke account).

 

Key Account Manager:

 

Inderdaad, een accountmanager voor de grote klanten, dikwijls een promotie voor de account manager. Ik ken trouwens Key account managers die slechts één klant hebben én hun bureau hebben bij de klant (inhouse). Van klantgerichtheid gesproken.

 

Business Development Manager:

 

Die "vertegenwoordiger" specialiseert zich in klantenwerving, zeg maar een prospecteur. Nieuwe markten aanboren en nieuwe klanten maken. Bij voorkeur een "hunter" dus, een NV "Ik" met pit. "Business developer" wordt ook wel eens gebruikt.

 

Sales Manager:

 

Eigenlijk een coördinator van een verkoopteam. De term wordt echter ook heel veel gebruikt voor "verkopers", zelfs al heeft die persoon geen leidinggevende rol. Als er maar "manager" staat op het kaartje. Dat klinkt goed bij de klant, die zich zo nog meer gewaardeerd acht om bezoek te krijgen van de "manager".

 

Senior Sales Manager:

 

Een promotie voor wie het verdiend heeft, met de jaren. Een junior sales manager kan ook maar komt minder voor. Maak er dan meteen sales manager van, zal men denken, want een mens blijft niet eeuwig jong hé.

 

Sales Consultant of Business Consultant:

 

Een verkoper van veelal diensten. De adviserende verkoper (consultative selling) gaat bij prospecten en klanten een probleemanalyse doen en stelt dan een maatoplossing voor. Dikwijls is de verkoper ook terzelfdertijd de uitvoerder (en dus het product): financieel-, logistiek-, ICT-, milieu-, energie-, etc.-advies is booming business. Of een combinatie van titels kan ook. Wat dacht je van deze in de automotive sector: "Lease Consultant Business development".

 

Sales Engineer:

 

Een term die veel gebruikt wordt voor vertegenwoordigers van technische producten in Industrie. Zelfs al zijn ze bij nader toezien geen ingenieur, hun technische kennis primeert dikwijls. Technisch-commercieel medewerker kan ook.

 

Regio Manager:

 

Behoeft weinig commentaar hé. Die persoon is commercieel vertegenwoordiger voor een bepaalde regio dus, uw regio als klant. Een andere mooie die ik bij de hand heb: "Head of regional sales".

 

Area Sales Manager:

 

Mooi huwelijk tussen regio manager en sales manager

 

Business to Business Manager:

 

Dus inderdaad de vertegenwoordiger verantwoordelijk voor de contacten met de bedrijven. In een bedrijf dat zich ook kan richten op particuleren (business to consumer), logisch dus.

 

Commercieel Adviseur:

 

Eindelijk, nog eens een Nederlandstalige term, zegt perfect wat het is.

 

Commercieel Directeur:

 

Dit is in principe dus wel een leidinggevende die bovendien in de directieraad zit van het bedrijf. Net onder de raad van bestuur dus. Niveau.

 

Verkoopsafgevaardigde:

 

Klinkt ook chique. Gevonden bij een Duits merk van wagens. Noblesse oblige.

 

Adviseur Onderneming en Vrije Beroepen:

 

Relatieadviseur, ook veel gebruikt bij banken en verzekeringen en de Deloittes van deze wereld.

 

Handelsvertegenwoordiger:

 

Dit is de officiële term, met een specifiek juridisch statuut trouwens dat wat afwijkt van het klassieke werknemerscontract.

 

Handelsagent:

 

Dit is eigenlijk een zelfstandig vertegenwoordiger/agent die in naam en voor rekening van zijn opdrachtgever(s) al dan niet in regio-exclusiviteit werkt en een commissieloon factureert. De job van de toekomst in onze contreien, mijn gedacht. Verzacht hier te lande een beetje de pil van de hoge loonkosten voor werkgevers. The best of both worlds. 

 

Sales:

 

Nog het meest eenvoudige van allemaal. Kan niet missen.

 

Marketing & Sales:

 

Wordt ook wel eens gebruikt. Je kan er nog alle kanten mee op en zeg zelf: welke verkoper doet niet aan marketing?

 

Copyright Geert Delobelle

 

En zo kunnen we nog een tijdje doorgaan. Wat is jouw favoriet voor op je business kaartje? Waar gaat jouw affiniteit naartoe?

 

Schrijf je in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Attest en trajectbegeleiding

Attest van Jonge Raaf

 

Word je door ons weerhouden als Jonge Raaf, dan heb je recht op het door ons beëdigd attest waarin wij jou het vertrouwen in je commerciële skills bevestigen.

Je kan dit attest gebruiken als een extra troef bij je sollicitaties, en je kan ons ook als referentie op je cv zetten.

 

Trajectbegeleiding

 

Met of zonder attest, we kunnen je hoe dan ook steeds begeleiden tijdens je sollicitatieproces. Misschien komt het bedrijf van je dromen op je pad via via, of via een ander kanaal, of zelfs rechtstreeks.

Wij adviseren je bij je aanpak, bij je keuze en je beslissingen. Onze kennis van de arbeidsmarkt, de bedrijven, de gewoontes, de do’s and don’ts gewen we je in alle objectiviteit mee.

Jou zo snel mogelijk naar de job van je dromen brengen, dat is waar het ons om gaat. Als het even kan dan hebben wij al het bedrijf met die job voor je gevonden, maar indien niet, dan helpen we je toch gewoon?

Hoe zo’n begeleiding werkt, kan je steeds bij ons bevragen via telefoon of mail. 

Boek bestellen

Met onze Werk-Wijze(R) willen we jou als kandidaat werkzoekende wegwijs en ook wijzer (slimmer) maken bij je sollicitaties. Je vindt er alle essentiële informatie zowel wat betreft de opbouw van je cv en brief of mail, het sollicitatiegesprek alsook een kijk achter de schermen van ‘de overkant’. We proberen vanuit onze ervaring jouw inzicht te verruimen zodat je beter gewapend voor de dag kan komen. Dit boek is bedoeld voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe wending in zijn carrière, dus niet alleen voor de commerciële profielen waarop we met JongeRaven en SterkeRaven op vandaag actief zijn.

 

"Selecteren en solliciteren wordt voor iedereen een opbouwende en leerrijke ervaring, dankzij de wijze en doorleefde raadgevingen in dit boek. Bedankt Luc!"

Ronny Leyman, Founding Partner Co-Vibes

 

"Prachtig werk, vlot leesbaar, direct toepasbare tips, tijdloos en nuttig voor iedereen die de sollicitatiemarkt betreedt of in HR is geïnteresseerd: een echte aanrader."

Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder VDAB

 

"Dankzij dit boek ontdek je als lezer ook eens de andere kant van het verhaal. Boeiende stijl, originele invalshoek, verrijkend voor zowel werkgever als sollicitant en recruiter: TOP!"

Barbara Torfs, Partner bij Springbok/Marcom Directeur Schoenen Torfs

 

testimonial_2.png

JOBS

Accountmanager Voedselveiligheid | A'pen-Limb

Het gaat zo: je stapt bij je prospect binnen en maakt een afspraak. Je demonstreert daarbij je oplossing gedurende zo’n anderhalf uur en vervolgens komen je collega’s implementeren. Oh ja, uiteraard heb jij na je demo de klant weten te overtuigen en het contract afgesloten. Je oplossing kent geen concurrentie (komt dat tegen!) dus moeilijk kan dat niet zijn! Nee, alle gekheid op een stokje, we zoeken wel degelijk een échte JR. Discipline, doorzetting, overtuigingskracht etc… Je product is écht magnifiek en maatschappelijk relevant, maar het moet aan de m/v gebracht worden.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Business Developer Mobility | O-Vl

Een super dynamische omgeving, start-up (mentaliteit) met al tegen de 15 FTE een kleine 5 jaar na startdatum en met ambities om in de volgende jaren triple growth cijfers neer te zetten. Zin om mee te doen? Je verkoopt hoofdzakelijk vanop kantoor, mail en telefoon zijn je voornaamste werkinstrumenten. 25% van je tijd ben je op baan om klanten te zien en aan je netwerk te bouwen. Je bezorgt je klant een mobiliteitsoplossing daar waar klassieke spelers moeten afhaken. We zoeken een sales voor Vlaanderen, alsook native speakers Hollands, Espanol, Français, Deutsch!

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Account manager zwaar geschut | BeLux & N-Fr

Je hebt zo van die situaties of sectoren waar het normale materiaal niet meer voldoet. En dan moet je het groot geweld gebruiken, of het zwaar geschut inzetten. Duur spul dus, wat gekocht kan worden maar meer en meer wordt ingehuurd. Onze klant heeft het allemaal in huis, speelt vrijwel zonder competitie, en groeit keihard.  We zoeken een Raaf die vlot Brussel, Antwerpen en Gent kan bewerken,  want daar zit veel vis in de vijver. Die vijver strekt zich uit over gans België, Luxemburg en Noord-Frankrijk. Er moet dus aardig wat werk verzet worden, maar dat doe je met plezier, je krijgt er immers loon naar werken. 

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Accountmanager logistiek | W- & O-Vl

Je krijgt een exclusieve regio toegewezen bij een topspeler in zijn branche. Je gaat met hoogwaardig investeringsmateriaal aan de slag, en je komt hiervoor bij zowel grote als kleine ondernemingen. Je krijgt een mooi basisportfolio toegewezen, maar eerst ga je het bad in: gebeten als je bent door techniek ben je bereid daarin heel intensief te investeren. Hoe meer je leert, hoe sneller je successen zal boeken. Dat je ondernemersbloed in de aderen hebt, tja.. daarom is deze dus enkel voor een topper weggelegd. Durf je?

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Commerciële Digital Marketeer | A'pen

Je beheert de tweetalige portaalsite van onze klant en staat in voor het onderhoud en de verdere werving van leden en adverteerders. Je (her)positioneert de online marketingtools en bouwt het platform verder uit om de nummer 1 positie in zijn marktsegment verder te behouden. Je werkt vanuit centrum A'pen (nabij station) en kan met verregaande autonomie om, regelmatig ben je extern voor een klantenbezoek, beursdeelname, meeting,… Uitstekende kennis van het Frans is een must.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Accountmanager verbruiksmaterialen | Vl-Brabant & Limburg

Jouw aanspreekpartners gaan van zaakvoerders van eenmansbedrijven en KMO’s tot aankopers, hoofdtechniekers, onderhoudsdiensten enz.. Je bent specialist / toeleverancier en hebt sterke kaarten in huis om -bovendien binnen de thuisregio- te scoren. Zeer gevarieerde job, verregaande autonomie, topgamma, leuke verdienste, wat wil een mens meer? Technische interesse is een must, diploma’s zijn van minder belang, zolang je maar een echte Raaf bent!!

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Business Developer France

Jouw klanten zijn professionele alarm- en video installateurs. Je bewerkt de Franse markt met in het vizier het openen van een eigen servicedienst in de regio Parijs. Een call centrum kan je bijstaan om je afspraken vast te leggen. Gedurende vier dagen per week ben je op pad, 1 dag per week ben je op het hoofdkantoor (Oost-Vl). Kennis van de producten en/of de markt is een plus, maar geen prioritaire vereiste.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

JR Accountmanager Wallonië

Perfecte job voor een echte JongeRaaf, met Wallonië in het vizier als markt. De klanten die je bedient en verwerft, zijn doorverkopers (ricthing vakman en industrie). Je komt terecht in een jeugdig team, in een bedrijf die binnen zijn productgamma tot de beste behoort. OK, het is een technisch product maar je hoeft er geen techneut voor te zijn. Een uitgelezen kans op een uitdagende job in een stabiel bedrijf.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

JR Accountmanager | Vlaanderen

Perfecte job voor een echte JongeRaaf, met Vlaanderen in het vizier als markt. De klanten die je bedient en verwerft, zijn doorverkopers (ricthing vakman en industrie). Je komt terecht in een jeugdig team, in een bedrijf die binnen zijn productgamma tot de beste behoort. In ‘de Vlaanders’ heb je al meer marktaandeel dan in het Oosten van het land. En OK, het is een technisch product maar je hoeft er geen techneut voor te zijn. Een uitgelezen kans op een uitdagende job in een stabiel bedrijf.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Accountmanager interieurafwerking | groot Gent

Je beschikt over een bijzonder uitgebreid gamma voor de vakman, en je komt zowel mat (binnenhuis)architecten, bouwheren en aannemers in contact. Je timmert aan de weg om je naamsbekendheid en marktaandeel te verruimen, vanuit een recent geopend nieuw filiaal, Passie, relatie, kennis en kunde, creativiteit en gevoel voor estethiek is hier aan de orde wil je scoren!

 

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

International Business Developer | W-Vl

Kleine en grote retailers worden jouw nieuwe klanten, hoofdzakelijk in de ons omringende landen. Daarnaast ook gespecialiseerde ketens en private label afnemers. Je hebt dus best al wat ervaring in zo’n internationale setting want je werk bestaat voor meer dan de helft in het aanboren van nieuwe contacten. Frequente korte verplaatsingen vind je leuk, je kent uiteraard je talen en kan aarden in een KMO-structuur die opereert binnen een grotere West-Europese groep.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Projectmanager Gaming | O-Vl

Game ontwikkelaars allover the world, dat zijn jouw contactpersonen. Jij begrijpt ze, je hebt inzicht in game technology en passie ook voor gaming, maar je bent vooral sterk in het managen van projecten. Je behoudt het overzicht, bent commercieel en creatief ingesteld en je coördineert een klein team van programmeurs. Kortom je bent de centrale pion in de organisatie en niet schuw om het woord te nemen.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Accountmanager verbruiksmaterialen | O-Vl

Jouw aanspreekpartners gaan van zaakvoerders van eenmansbedrijven en KMO’s tot aankopers, hoofdtechniekers, onderhoudsdiensten enz.. Je bent specialist / toeleverancier en hebt sterke kaarten in huis om -bovendien binnen de thuisregio- te scoren. Zeer gevarieerde job, verregaande autonomie, topgamma, leuke verdienste, wat wil een mens meer? Technische interesse is een must, diploma’s zijn van minder belang, zolang je maar een echte Raaf bent!!

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

International Business Developer ioT | W-Vl

Een technologische koploper (ioT) verovert de wereld met zijn nieuwe technologie. Meertaligheid is een must, ervaring in neogiciëren met nutsbedrijven is gewenst. Frequent reizen is voor jou geen last en technologie is je passie, dat spreekt.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Accountmanager gereedschappen | Vlaanderen

Je gaat op pad in Vlaanderen richting middelgrote en grote bedrijven, vooral de onderhoudsdienst, de hersteldienst, de dienst na verkoop, de installatiedienst, dat soort mensen heb je nodig. Je vertegenwoordigt exclusief meerdere interessante merken/producenten en je kan teren op een vlotte service vanuit magazijn en de back-office. Doel is om de solide organisatie die je vertegenwoordigt tot geprefereerde leverancier te maken. Korte beslissingslijnen en jouw volhardend karakter zorgen ervoor dat je snel succes zal kennen. 

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

International Sales Food | A'pen

Echt super lekker, dat is het minste dat je van de producten waarmee je worldwide aan de slag gaat, kunt zeggen. Jouw klanten worden de retailers, van groot naar klein. Je komt terecht bij een productiebedrijf in volle expansie, en je werkt zowel vanop kantoor als van thuis. Ongeveer 30% van je tijd ben je in het buitenland, waar je op de belangrijkste beurzen je klanten en nieuwe prospects ontmoet. Je hebt enkele jaren relevante saleservaring in de voedingsbranche, bent meertalig en flexibel ingesteld om met de dynamiek van een bedrijf in volle groei om te gaan. 

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Accountmanager Communicatie | W-Vl & Wall

Een originele en unieke invalshoek in een traditionele markt maakt het succes van deze scale up (20 FTE na 6 jaar). Voor deze job ben je tweetalig en heb je ervaring en/of kennis op het domein van reclame en publiciteit. Je denkt op lange termijn en kan LT contracten afsluiten, je houdt er ook van om nieuwe regio’s voor je te winnen, als kuitenbijter van de big players. 

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Accountmanager verzekeringen | O-Vl

Onze klant is actief in diverse sectoren, super ambitieus en sterk groeiend, een modern bedrijf actief vanop meerdere locaties. We zoeken nu een extra Jonge Raaf voor ze met een neus voor verzekeringen (B2B). Die neus heb je vanuit je eerder opgedane ervaring, vanuit je studiekeuze of vanop het thuisvlak. Je weet in elk geval wat de job inhoudt en je wilt er hard tegenaan? Dan kan het alvast niet meer stuk!

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Account & Projectmanager Magazines | W-Vl

In deze rol krijg je de commerciële én inhoudelijke verantwoordelijkheid over enkele leidende vakmagazines (Benelux). Een mooie uitdaging dus voor iemand met affiniteit in de branche (bouw, interieurafwerking, renovatie). Ervaring in de verkoop van vakpubliciteit is een plus. Je werkt vanop kantoor en je plant je bezoeken efficiënt (ongeveer 1/3e van je tijd op de baan). Je bezoekt ook enkele belangrijke internationale vakbeurzen op zoek naar nieuwe adverteerders (fabrikanten of exporteurs). Je beheerst zeer goed Frans en Engels, en je teamleden zijn de CEO en de marketing verantwoordelijke.

 

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Accountmanager mediabranche | Brussel Oost

Verrassend veelzijdig, deze job; voel je je thuis in de mediawereld dan kom je bij deze bekende partij zeker aan je trekken. Je bewerkt de Brussels oostrand, adviseert KMO’s en zelfstandige handelaren bij hun media-aanpak. Je bent dus een m/v van de streek. Je maakt jaarplannen op met hen, gaat creatief en ondernemend te werk. Je netwerkt en sponsort events en commerciële acties in jouw regio. Deze Jonge Raaf wacht een mooie full package verloning!

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

International Sales Europe | O-Vl

Vooral binnen West-Europa in eerste instantie, en later ook wel Zuid-Noord-Mid Europa: tot 30 à 40% reizen, kortere trips, dat past best in je gedroomde werkschema. Je werkt vanop kantoor, je producten zijn technisch maar niet complex en je onderhoudt en vernieuwt het distributienetwerk, je zorgt voor ondersteuning, training, marketingsupport, alles wat nodig is om je marktaandeel te vergroten. Onze klant is een stabiele KMO met een zeer duurzaam product en een gepatenteerde technologie, ook marktleider binnen zijn niche.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

HR Business Developer | W-Vl

West-Vlaanderen kreunt onder de arbeidskrapte, groeien kunnen ze onvoldoende doen door een tekort aan arbeidskrachten. Dat is net waar jij met je dienstverlening een steentje kan bijdragen. Je gaat intens op pad, je klanten zijn zowel kleine zelfstandigen (waar je zo kan binnenstappen) als grote bedrijven (op afspraak). Potentieel alom dus en werk zat voor een echte JR (starters toegelaten).

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Accountmanager voor de Vakman(groothandel)

Het zwaartepunt van je klantenportefeuille zit vandaag nog in West- en Oost-Vlaanderen, maar je regio is wel degelijk geheel Vlaanderen. Je kan dus ook buiten deze 2 provincies wonen, want je bent in deze job echt wel continu op pad. Overal waar de professionele vakman langskomt om zich te bevoorraden, daar kom jij ook. Massa’s klanten dus, the sky is the limit! 

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Accountmanager renovaties W- & O-Vl

Bouwen en verbouwen, dat is je passie. Je hebt er een neus voor, de nodige feeling en technische inzichten, je ziet wat kan en niet kan, welke mogelijkheden gebouwen bieden en kan bovendien inschattingen maken van kostprijs, haalbaarheid en timing. Klinkt wel iets voor een (binnenhuis)architect, of een bouwkundig ir. ? Klopt, maar ook al heb je het diploma niet maar wel de skills, weet dan dat dit jong en vooruitstrevend bedrijf misschien wel op jou zit te wachten.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Account manager Industrie & Marine | O-Vl

Je krijgt een topgamma industriële coatings in handen, en nog wel als masterdealer voor België. Daarbij zal je in eerste instantie de Oost-Vlaamse markt (industrie en marine) bewerken, en op latere termijn uitbreiden richting de andere provincies.  We zoeken bovenal een commercieel talent, maar je gesprekspartners zijn vooral zaakvoerders of productie- en onderhoudsverantwoordelijken dus wat engineering feeling of opleiding staat niet verkeerd. Een uitdagende job alweer binnen een sterk groeiend bedrijf met meerdere distributiepunten binnen de regio. 

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Accountmanager nieuwbouwprojecten | W- & O-Vl

Je bent er als de kippen bij om te weten waar er door wie zal gebouwd worden. Vooral grote gebouwen dan, appartementsblokken, ziekenhuizen, rusthuizen en dies meer, af en toe ook residentiële gebouwen. Want je bent er in de ontwerpfase al bij om jouw installaties voorgeschreven en verkocht te krijgen. Het wereldje van de bouw en architectuur is je dus goed bekend, een ir. diploma staat daarom niet mis om deze rol succesvol te kunnen vervullen.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Accountmanager Internal Sales DIY | O-Vl

Ben je gebeten door sales, houd je ervan om klanten te helpen en te overtuigen van jouw oplossingen (waarmee ze een smak geld uitsparen overigens) maar zit je niet te wachten om hele dagen fileleed en andere verkeersstress te moeten trotseren? Is de sfeer van een klein hecht team om in te werken dus eerder wat jou gelukkig maakt? Dan kan deze job voor jou zijn weggelegd. Je nodigt je klanten uit naar de demoruimte en werkt ter plekke het voorstel voor hen uit. Je bent wel bereid om – sporadisch- de klant thuis op te zoeken en ook beurzen zijn momenten waarop je je bedrijf vertegenwoordigt (firmawagen inbegrepen).

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Key Accountmanager Electro | W- & O-Vl

Het gamma dat je vertegenwoordigt is van topkwaliteit, niet het goedkoopste dus, en dat vindt zijn weg richting de industriële eindklant over de groothandel en de installateur. Je bewerkt niet alleen deze kanalen maar ook de voorschrijvers en de tussenkanalen. Lobbyen, adviseren, ondersteunen, opleiden en vooral veel onder de mensen zijn, dat is je tweede natuur. Het helpt als je de taal van de installateur spreekt (lees: je hebt kennis van de electrobranche). Het helpt ook als je een aanhouder bent, gedreven en met een lange termijn visie, afijn, een echte Sterke Raaf dus.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Verkoper personenwagens | O-Vl

Junior sales mét enige jaren ervaring gezocht – automobielbranche. Enkel top-kandidaten komen in aanmerking. Simpel zat dus: ben je keigoed, meld je dan!

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

Toekomstig vrachtwagenverkoper | O-Vl

Om succesvol vrachtwagens aan de man te brengen, moet je uit heel goed hout gesneden zijn: een kolfje naar de hand van een JR met autotechnologie in de aderen dus. Heb je wat tijd om alles over de business te leren, wil je dus investeren om een crack te worden als verkoper van het grotere werk, dan is dit je kans.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Jonge Raaf.

WIE ZIJN WE?

Luc Deraedt

Luc Deraedt

Luc Deraedt

Luc heeft 25 jaar ervaring in KMO-land: trading, sales, marketing, product management, én.. HR: dat is zijn ding. Hij houdt van business bouwen, en daarvoor het juiste team neerzetten.

 

Luc
25 jaar ervaring met KMO's.

Lieve Devlies

Lieve Devlies

Lieve Devlies

Lieve mixt een ruime commerciële ervaring in verschillende sectoren met de non-profit. Haar coachingsskills zijn subliem, haar doortastend menselijk inzicht komt van haar 6e en 7e zintuig..

 

Lieve
Ruime commerciële ervaring.

JONGE RAVEN IN CIJFERS

2012

Opgericht in

3156

Aanmeldingen

44

Aantal jaren recruitmentervaring

12%

Selectiegraad

NIEUWS

493_resized_detail_450_0_0_1_1.jpg

JONGERAVEN OP FRANCHISING & PARTNERSHIP 2017

JongeRaven neemt deel aan de volgende editie van Franchising & Partnership in Tour & Taxis, Brussel, en dit op 27 en 28 maart 2017. Ps: interesse om de beurs Ondernemen te bezoeken? Inschrijven kan via de website www.franchisingpartnership.be.

342_resized_detail_200_0_0_1_1.jpg

NIEUW: DE WERKWIJZE(R)

Wij schreven een boek en gaven er de titel 'de Werk-Wijze(R)' aan.  Bestemd voor zowel werkgever als sollicitant, boordevol tips. Lees er meer over onder de hoofdbutton 'BOEK' van onze website.

78_resized_detail_450_0_0_1_1.jpg

JONGERAVEN OP HR XPO 2016

JongeRaven neemt deel aan de derde editie van HR Xpo in Groot-Bijgaarden, Brussels Kart Expo, Alfons Gossetlaan 9, en dit op 20 en 21 april, telkens van 13u tot 20u. Ps: interesse om HR Xpo te bezoeken? Inschrijven kan u via de website van HR Xpo.

ARTIKEL JONGERAVEN IN VOKA NIEUWSBRIEF

JongeRaven bestaat in mei 2015 drie jaar. Vandaag verscheen een artikel in de nieuwsbrief van Voka.

KORTINGEN VOOR JONGEREN ZONDER DIPLOMA HOGER ONDERWIJS?

Vanaf 1 januari 2016 kunnen werkgevers kortingen krijgen op de bijdrage die ze aan de sociale zekerheid betalen. Dit indien de jongere geen diploma hoger onderwijs heeft en jonger is dan 25.  

72_detail.jpg

GEEN MASTERDIPLOMA, WEL TALENT?

De tijd is voorbij dat met het juiste diploma deuren automatisch openzwaaiden. Gelukkig maar, zijn we geneigd te zeggen. Voor ons is niet dat papiertje van belang. Wel je commerciële vaardigheden en je enthousiasme.

EEN JONGE RAAF IN UW BEDRIJF

JR IN "ONDERNEMERS"

Wij lanceerden ons concept in 2012 en haalden er toen ook de pers mee. Hier vind je wat magazines die over ons schreven.

JR IN KNACK CARRIÈREGIDS

JR IN JOBAT

79_detail.jpg

HOE SCREENEN WIJ KANDIDATEN?

Goesting om onze nieuwe Jonge Raaf te worden? JongeRaven speurt continu de markt af naar nieuw verkooptalent. Maar hoe gaan wij te werk?  

EEN JONGE RAAF GETUIGT

Deze Jonge Raaf getuigt als volgt omtrent zijn ervaring met ons kantoor. Een niet gekleurd verhaal dus, authentiek, zoals wij steeds willen zijn.

JR IN VOKA TRIBUNE

BOEK

Voor u als werkgever

Met onze Werk-Wijze(R) willen wij u als recruiter of werkgever tips en nieuwe inzichten geven bij een sollicitatieproces, of, zo u wilt, deze even opfrissen. We vertrekken daarbij vanuit een aantal essentiële waarden, die naar onze mening bij een gezond HR-beleid van toepassing zijn. Bovendien breidden we onze stelling en advies uit tot het domein van retentie: eens de juiste m/v in huis gehaald, is het ook kwestie van die zolang mogelijk aan boord te kunnen houden, tot tevredenheid van beide partijen.

Voor jou als sollicitant

Met onze Werk-Wijze(R) willen we jou als kandidaat werkzoekende wegwijs en ook wijzer (slimmer) maken bij je sollicitaties. Je vindt er alle essentiële informatie zowel wat betreft de opbouw van je cv en brief of mail, het sollicitatiegesprek alsook een kijk achter de schermen van ‘de overkant'. We proberen vanuit onze ervaring jouw inzicht te verruimen zodat je beter gewapend voor de dag kan komen. Dit boek is bedoeld voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe wending in zijn carrière, dus niet alleen voor de commerciële profielen waarop we met JongeRaven en SterkeRaven op vandaag actief zijn.

"Selecteren en solliciteren wordt voor iedereen een opbouwende en leerrijke ervaring, dankzij de wijze en doorleefde raadgevingen in dit boek. Bedankt Luc!"

Ronny Leyman, founding partner Co-Vibes

"Prachtig werk, vlot leesbaar, direct toepasbare tips, tijdloos en nuttig voor iedereen die de sollicitatiemarkt betreedt of in HR is geïnteresseerd: een echte aanrader."

Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder VDAB

"Dankzij dit boek ontdek je als lezer ook eens de andere kant van het verhaal. Boeiende stijl, originele invalshoek, verrijkend voor zowel werkgever als sollicitant en recruiter: TOP!"

Barbara Torfs, partner bij Springbok/Marcom, directeur Schoenen Torfs

CONTACT

Lieveraedt Bvba

Warandestraat 244

8560 Moorsele

 

Email: info@jongeraven.be

Tel: 0478 91 93 05 (er wordt telefonisch geen info verstrekt omtrent gepubliceerde jobs)

Zoek geen groots kantoor als je bij ons in de buurt komt. Voor een gesprek heb je wat stilte nodig, wat warmte. Een paar stoelen volstaan, en die hebben we! Je bent welkom.